icon

Neprijatie do práce kvôli názorom

1. mar 2023

Prepacte, ze musim prispiet anonymne.
Pracujem v nadnarodne vyrobnej spolocnosti. Mame tu moznost dostat velmi stedry naborovy bonus, ak odporucime vhodneho cloveka na nejaku z volnych pozicii. Odporucila som kamaratku na jednu poziciu do teamu procurement. Splnala vsetky podmienky a mala aj predchadzajucu prax na rovnakej pozicii v inej spolocnosti. Po pohovore som sa jej pytala, ako prebehol pohovor a aky ma z neho pocit. Vsetko ok, sama povedala, ze mala dobry pocit, aj ze si celkom do detailov presli pracovnu napln, ktora sa navlas zhodovala s jej predchadzajucimi skusenostami. Napriek tomu, ze nemaju ziadneho ineho kandidata ju odmietli a pozicia je stale otvorene a neobsadena. Pytala som sa sefky v com konkretne bol problem, s tym, ze to zostane medzi 4mi ocami. Dovod je, ze sefka si ju pozrela aj na facebooku a tam kamaratka ma celkom vyhrotene nazory. Zdiela tam rozne konspiracie, proste proruske prispevky, hate na ukrajincov, zdielanie prispevkov Blahu, Uhrika atd a tiez antivaxerka. Sefka ju vlastne neodsudila, len povedala, ze podla toho co videla na FC by sa nam nehodila do zohrateho teamu a ze ju to mrzi. Neviem ako to vysvetlit kamaratke, tak aby to nevyzeralo ako diskriminacia za jej "nazory".

fauko
Odpoveď bola odstránená
fireman666
2. mar 2023

@kaitlin3 vidis,ja som si ho kupil priamo z ciny,nedal som zarobit Americkemu kapitalistovi🙂stale nechapes pointu,ale nevadi..Vsetko pekne zelam.

tiezjedna
2. mar 2023

@fauko keby tu nebola demokracia, ťažko by si sem mohla písať komentáre, chápeme...

nini1978
2. mar 2023

@fireman666 priznám sa ..mne keby muž chodil do chlapskych for...mám vieš kde
Môžeš sa cítiť ako žena,čo je moderné s tým súvis nemá..
Ale nesnaz sa tu vykresliť ako tolerantný človek,lebo tvoje písmenká o tebe hovoria úplný opak
Že ukazujes debatu ďalším chlapom?
Nemáte gule prispievať do mužských debát, baviť sa s chlapmi,kedze ako píšeš "ženy sú vám na smiech"
Well...
Tak si sa zrazu ocitol medzi ženami a ako sa tu realizujes...človek by až neveril
No,nech sa darí aj tebe

annm81
2. mar 2023

@vevesh Každý jeden mocný človek, ktorý tvrdí niečo o tej údajnej dohode, vrátane Putina, bol vyzvaný aby doložil v ktorej zmluve kedy a kto za NATO niečo také podpísal. Ani jeden, vrátane Putina, nič také dokladovať nevedel.

Na základe čoho šlo o americký puč? Je tak nepochopiteľné, že Ukrajinci pozreli na západ, pozreli na východ a zistili, že na tom západe sa žije omnoho lepšie? Alebo na základe toho, že všetka preukázaná manipulácia má pôvod v Rusku? Janukovyč ušiel do Ruska, zelení mužíčkovia prišli z Ruska. Referendá na okupovanom území organizuje Rusko. Ukrajina nie je jediný štát, ktorý má Rusko záujem obsadiť. Všetko to jasne vraví o puči z USA, že?

fireman666
2. mar 2023

@tiezjedna to nie je pranoja.ak si dohladas,presne zistis,ktore stranky zablokovali.Ale samozrejme ako v byvalom rezime,nasli sme sposob,ako to obist🙂

tiezjedna
2. mar 2023

@fireman666 tleskánek a pesničku posielam😘

fireman666
2. mar 2023

@nini1978 Ukazujem im to,ze ako niektore zeny dokazu byt tupe,nech si vazia ,co maju doma..🙂ospravedlnujem sa zenam,ktorych sa to netyka.😘

fauko
Odpoveď bola odstránená
viera27
2. mar 2023

No,a presne taketo typy by clovek mal riesit v praci? Dakujem,neprosim,staci diskusia na konovi 🤣

fauko
Odpoveď bola odstránená
vevesh
2. mar 2023

@annm81 ja som na dohodach bola, boli jasne ustne, aj nasi politici pri vstupe tam boli, vsetci jasne okej- zrazu je podstatna len pisomna. Ano, rusi boli naivni, ze verili na ustnu neoficialnu dohodu. Ale ustna dohoda existuje, je uvedena v americkych spisoch (a aj v jednom odpocuvanom rozhovore z 90tych rokoch pred juhoslaviou medzi prezidentom usa a jeho zastupcom sa mi zda- musela by som priamo mena vyhladat-dohodol ju Gorbatschov za "vymenu" ddr a vstupu zjednoteneho nemecka do nato).

tiezjedna
2. mar 2023

@fauko pozeráš na demokraciu veľmi skreslene. MK si stanovuje vlastné pravidlá, to je tiež demokracia a je to úplne v poriadku. Keď sa ti to nepáči, založi si vlastnú platformu a zdieľaj článok o viere na nej, čo ti bráni?

tiezjedna
2. mar 2023

@fauko nemáš pravdu. Rovnako ako tu ti podobné individum narobí bordel v kolektíve. To sa práce týka.

vevesh
2. mar 2023

@annm81 inav odporucam si pozriet mapku americkych 737 zakladni mimo usa (v niektorych je umiestmenych do 10.000 americkych vojakov) plus 10 lietadlovycv lodi na atomovy pohon s atomovymi hlavicami a potom ti bude jasne ( a preco to videl cely svet okrem eu), preco rusko zautocilo.

sono2
2. mar 2023

Takto. Ja neviem čo to je za pozícia. Ale je už dávno známe, že v lepších firmách, alebo zo zaujímavosti si takto šéfovia môžu pozrieť potencionálnych zamestnancov.
Tak ako je blbé mat mail
pipka.com je v záujme normálneho človeka mať normálne vyjadrovanie na fb
Ja osobne by som rovnako nechcela konfliktného človeka do teamu. Kamarátka si je sama navine.
Nič jej nehovor.

fauko
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
2. mar 2023

@fauko o práci to je.

fauko
Odpoveď bola odstránená
fauko
Odpoveď bola odstránená
fireman666
2. mar 2023

@fauko Keby siris LGBTI propagandu,tak vtedy je to dovolene,vtedy je to spravne,tak to ma byt🙂

tiezjedna
2. mar 2023

@fauko FB je súkromie?? Teraz si tak trochu kadíš do huby... Sama si písala, že FB slúži na sledovanie ľudí a ťahanie informácií, je to o stranu späť😉 A k tej údajnej nedemokracii - na MK nájdeš skupiny, ktoré sú o viere, odtiaľ ťa s tvojimi náboženskými názormi nikto nevypráska.

fauko
Odpoveď bola odstránená
aalt
2. mar 2023

@vevesh ako na to profituju poliaci? Dvojka by uz NIKDY nebola spustena. Ani len jednotka nesla na plnu kapacitu. Cim skor si to rusi vyhodili, tym viac na tom ziskali. Ani keby nebola vojna na Ukrajine, tak aj tak by bola dvojka zbytocna. Rusi mali dvojku presne takto naplanovanu. Spravit Nemecko (cize Europu) maximalne zavisle na Rusku ako sa len da. Dufali sice, ze sa im to prepecia ako v 2014, ale ak by nie tak potom drzat cenu plynu najvyssie ako sa len da. A presne to aj spravili. Teraz, ked sa Europa konecna od Ruska odstrihlo, tak by im ta rura na dne mora bola uz na nic. Takto aspon podrzali cenu plynu kym sa predaval a ako som uz pisal nechali odkaz.
Ja som tiez pro-europan. Mrzi ma neskutocne Brexit a podobne, ale zial sa teraz ukazalo, ze vojensky je na tom Europa biedne a nebyt USA, tak Ukrajina by uz padla a na rade by sme boli aj my.

fauko
Odpoveď bola odstránená
annm81
2. mar 2023

@vevesh Ty si bola pri takom rozhovore oficiálnych predstaviteľov NATO, áno? 😀 A v americkom archíve ten rozhovor je, tvrdia Rusi, ale v ruskom ho nemajú. Rozumiem správne? Zrazu je dôležitá len písomná dohoda? ZRAZU?! Doteraz sme sa na písomné dohody nikdy nehrali? Fakt?

Neviem koľko presne majú Američania základní po svete a koľko z nich reálne nie je základní Američanov ale základní NATO aj s americkými vojakmi. Jednu takú mám neďaleko. Americká armáda je tam so súhlasom miestnej vlády a na základe vzájomnej písomnej dohody, keďže ide o silných spojencov, viac ako polovica verejnosti podporuje členstvo v NATO (číslo momentálne stúpa, keďže všetci vidia, kam vedie nečlenstvo). Rusko má tiež kamarátov s jadrovými zbraňami. Keďže sa nám nepáči spolupráca Rusko, Čína, Irán, mali by sme zaútočiť? Lebo ak si si nevšimla, na Ukrajine je utočnik Rusko, NATO je cieľom ruských vyhrážok
, nie naopak.

tiezjedna
2. mar 2023

@fauko ty máš právo si na svojom fb riešiť čo chceš, šéfka má právo ti naň pozrieť a rozhodnúť sa, že ťa nepríjme. A nemyslím, že sa zrovna tu vyjadruje niekto vulgárne bez napomenutia.

vevesh
2. mar 2023

@annm81 nie, nehovorim o nato- 737 je cisto americkych zakladni..bdw. skuste si vygooglit, kto je velitelom nato (kto je sefom-rozhoduje, kto ma moc) a budete velmi prevelmi prekvapeni. Ten rozhovor o dohode je v archivoch, ale snad ho americania nedaju svojmu vazalovi eu -vsak take dohody zakazuje osn. Kto chce a ma zaujem, najde ho, utajnene to nie je, ale google ti to isto nevyhodi ako prvy odkaz- musis luskat historicke zaznamy. Takisto aj spisy o americkom puci na ukrajine (su to nahravky a spisy o Victorii Nulandovej) su verejne, ako aj jej hlaska po puci "Fuck the Eu", kde mala potom sakra problem s nemeckou kanclerkou a zacalo sa tvrde obojstranne odpocuvanie vladnych cinitelov, nemci mali hochmes len na pracovne zalezitosti, americania odpocuvali aj sukromne nemeckych politikov (je z toho dost velky skandal v nemecku, ktory pretrvava dodnes a nemci to nevedia spolknut). Ale teda, nahravky o ukrajinskom puci a americkom podiele su u nemcov a toto bol aj dovod, preco sa snazili odclenit od usa zavislosti. Ups, nepodarilo sa, Scholz polkol celu navnadu...

negymama
2. mar 2023

@aalt a hlavny prospech je z toho, ze nemusia platit penale za nedodavanie plynu, lebo "vyssia moc" im to neumoznuje.

cafelatte
2. mar 2023

@annm81 Ukrajina nie je jediný štát ktorý má Rusko v záujme obsadiť? / retorika nasho Naďa /Toto sú už iné konšpiracie a o ktoré štáty ma ešte Rusko záujem?😅