icon

Neprijatie do práce kvôli názorom

1. mar 2023

Prepacte, ze musim prispiet anonymne.
Pracujem v nadnarodne vyrobnej spolocnosti. Mame tu moznost dostat velmi stedry naborovy bonus, ak odporucime vhodneho cloveka na nejaku z volnych pozicii. Odporucila som kamaratku na jednu poziciu do teamu procurement. Splnala vsetky podmienky a mala aj predchadzajucu prax na rovnakej pozicii v inej spolocnosti. Po pohovore som sa jej pytala, ako prebehol pohovor a aky ma z neho pocit. Vsetko ok, sama povedala, ze mala dobry pocit, aj ze si celkom do detailov presli pracovnu napln, ktora sa navlas zhodovala s jej predchadzajucimi skusenostami. Napriek tomu, ze nemaju ziadneho ineho kandidata ju odmietli a pozicia je stale otvorene a neobsadena. Pytala som sa sefky v com konkretne bol problem, s tym, ze to zostane medzi 4mi ocami. Dovod je, ze sefka si ju pozrela aj na facebooku a tam kamaratka ma celkom vyhrotene nazory. Zdiela tam rozne konspiracie, proste proruske prispevky, hate na ukrajincov, zdielanie prispevkov Blahu, Uhrika atd a tiez antivaxerka. Sefka ju vlastne neodsudila, len povedala, ze podla toho co videla na FC by sa nam nehodila do zohrateho teamu a ze ju to mrzi. Neviem ako to vysvetlit kamaratke, tak aby to nevyzeralo ako diskriminacia za jej "nazory".

lujza123
2. mar 2023

@fireman666 ty sa ukludni. Ak si si nevšimol si na ženskom fore a to ma jednu výhodu - vieme diskutovať slušne, bez nadávania a urážok.
Takže si chod vypisovať o buzerantoch a tupych ženách niekde inde

liljana
2. mar 2023

@vevesh Prepac, ale tu musis mat doma velmi vela casu na blbosti, ked nepracujes ako zena v domacnosti. To stihas popri detoch citat este konspiracne kraviny? Preco radsej nejdes na prace na pol uvazku, ked sa nudis. Od druhej svetovej na Rusko nikto zo Zapadu nikdy nezautocil, ale Rusko uz utocilo vela krat. Mame osobnu skusenost. Madarsko, Polsko potlacenie povstania 1956, CSSR 1948 prevrat a 1968. Iba kvoli hegemonii a odstrasovaniu USA tu nebola doteraz tretia svetova.
Europa je momentalne odzbrojena, po konci studenej vojny nikto neratal s konfliktom. Francuzsko ma AZ 35 hufnic Caesar, Nemecko ma 100 tankov, my mame 30 tankov. A Rusko vytiahlo zrazu 12 tisic tankov a vyhlasilo vojnu. Ved zijes v Europe, mas dojem, ze tu niekto chce vojnu? Ved vojensku sluzbu sme zrusili, ako vacsina EU, armadu sme zrusili, zostalo tam mozno 15 tis vojakov a polovica z toho su uradnici.
Rusom sa neda verit nic. Ked sme boli vo Varsavskej zmluve, tak sa v noci v 1968 bez varovania prepadli od chrbta. Ako moze niekto uverit, ze Europa bez armady chce zautocit na Rusko, ked prave Rusko utoci s pol milionom vojakov. Takymto ruskym klamstvam mozu verit naozaj mentalne jednoduchsi ludia, ktori sa ani len nezivia sami.

fauko
Odpoveď bola odstránená
vevesh
2. mar 2023

@liljana no, ja mam vela casu na citanie historickych a inych odbornych knih- pomahaju vseobecnemu prehladu. Kto ma zaujem, urobi si vlastny nazor, kto nie, zopakuje medialny vecerny kokteil zo sprav. Tieto omacky nam tu husti usa, lebo potrebuje, aby verejna mienka v eu bola s nimi,co sa im aj zatial pekne dari.....pekny den.

fauko
Odpoveď bola odstránená
liljana
2. mar 2023

@vevesh Bez USA, ktora ma jedina funkcnu armadu, tak su uz u nas rozlezeni ruski vojaci ako pred 1989. Ale tebe by to nevadilo, ty si uz v zavetri, na zapade v nemecku a tam rozdavas rozumy. 🙂
Co sa tyka nejakej Nolanovej, co vraj povedala Fuck eu, co spominas. Nie gehört. Aj u nas je kopec magorov ako Blaha, Fico, Mazurek, Kotleba, vlada mafie za Smeru, ludia vykrikuju na namesti, ze Caputova je ku.a. Hlupost par jedincov, ktorych tu ty vypichnes, nema vplyv na smerovanie celej krajiny.

liljana
2. mar 2023

@vevesh U nas tieto konspiracie siri svagrina. Celozivotna zena v domacnosti. Najskor ju zivili rodicia ako jedinacika, potom manzel. Je uplne odtrhnuta od reality, lebo iba sedi doma a nevie, co je to realny zivot. Tak konspiruje s ostatnymi na nete, asi jej to konecne dava zmysel zivota, ze niekam "patri". Nevie, co je zarabat na peniaze, ako fungovat v praci s inymi ludmi. Ho.no cely zivot robi, tak konspiruje, ked tak musim povedat. A chudak brat, normalny v poho chlap, uz ju papagajuje. Hrozne. Naozaj mam dojem, co konspirator, tak bud nezamestnany, zivi ju manzel, alebo je v hmotnej nudzi, co vacsinou odpoveda minimalnemu vzdelaniu a bud sa nudi, alebo hlada nejake svetove sprisahanie, na ktory by zvalil svoje nezdary v zivote.

tiezjedna
2. mar 2023

@fauko ja ťa neurážam, nie je to vulgárne. Len som poukázala na to že neguješ svoje vlastné výroky.

tiezjedna
2. mar 2023

@fauko najskôr si plakala, že sa nemôžeš vyjadriť o viere na stene, teraz už máš problém aj so skupinou?? Ale choď...😎

nini1978
2. mar 2023

@fauko mne keď sa niekde v diskusii nepáči,odchádzam,neprispievam
Nikto ťa nenúti,normálne sa demokraticky rozhodni,že nechceš a hľadáš si skupiny,kde sa ti páči,normálne máme takú slobodu,predstav si

mondolina
2. mar 2023

@liljana
ja mám takého švagra 🙈 nevie si upratať vlastný život, ale na FB je najmúdrejší 🤣 riaditeľ zemegule.

annm81
2. mar 2023

@vevesh Nepotrebujem googliť, aby som vedela, kto rozhoduje v NATO. Všetky rozhodnutia NATO musia byť odsúhlasené VŠETKÝMI členmi aliance. Takže ešte aj v prípade, že by NATO ako organizácia chcelo zaútočiť na Rusko, alebo priamo zasiahnuť do bojov na Ukrajine (jednoznačne a opakovane deklaruje, že to nemá v úmysle), tak nezaútočí, lebo minimálne Maďarsko a Turecko, a pravdepodobne aj Nemecko s tým nebudú súhlasiť.

Takže ten mýtický rozhovor je niekde na webe voľne dostupný len treba hľadať a súčasne je uzatvorený v amerických tajných archívoch? Putin asi negooglil dosť dobre, keď ho nedokáže ukázať. A ruské trollie farmy a ich užitoční idioti napr. aj na Slovensku sú tak neschopní, že namiesto tohoto jednoznačného dôkazu len papagájujú nejaké klamstvá... Ja zjavne nie som tak schopná ako ty. Je ťa tu škoda, zúčastňuješ sa zákulisných stretnutí najmocnejších ľudí planéty, máš prístup do tajných amerických archívov... nemohla by si mne, neschopnej, poslať na ten rozhovor link? Neviem to sama nájsť.

Nuland? Tá Nuland, ktorá vraj priznala, že Ukrajina s podporou USA vyvíja biologické zbrane? A ktorá vraj tvrdila, že celý Majdan bolo divadlo s hercami zaplatenými americkou vládou? Na ňu sa dezoláti radi odvolávajú. A tak si človek tie linky s jej priznaniami otvorí a čo sa dozvie? Že potvrdila, že na Ukrajine sú biolabáky - ako v snáď každej krajine sveta. Že sú dokonca financované aj zo zdrojov USA - ako v mnohých krajinách sveta. Len tá zmienka o zbraniach akosi chýba a vyzerá to, ako bežné financovanie vývoja kdekoľvek inde na svete, toto konkrétne zamerané na oblasť verejného zdravia. Človek si otvorí druhý link s priznaním a tam sa dozvie, že USA skutočne posielali peniaze na Ukrajinu. Len tam akosi chýba potvrdenie toho, že US podplatilo domácich len aby sa zúčastnili protestov... namiesto toho sa tam hovorí, že USA od pádu ZSSR financovalo bežné demokratizačné procesy, ako sú monitoring volieb alebo neziskové organizácie zaoberajúce sa občianskymi právami...

Odpočúvanie Merkel? Málokto je tak naivný, aby si myslel, že špionáž medzi spojencami sa nedeje a to v oboch smeroch. Vieš ako sa hovorí? Dôveruj ale preveruj. Nemecká strana bola "hlboko znepokojená a pobúrená", bol z toho veľký škandál, lebo toto sa predsa nerobí (robí), pohrozili si prštekom, že sa to viac opakovať nebude (bude) a obe strany si teraz dajú väčší pozor, aby im na to nik neprišiel. O nejakom prerušení partnerstva nemôže byť ani reči.

annm81
2. mar 2023

@cafelatte Ktoré štáty? Čo ja viem... napr. Gruzinsko? Čečenci sa zdá, že sa s Rusmi už kamarátia (či len Kadyrovci?), zato Moldavsko nevyzerá, že sa cíti práve najbezpečnejšie. A koho každého mal na mysli Putin, keď vravel, že má v úmysle zaviesť v Európe nový poriadok, pretože rozpad ZSSR bola obrovská tragédia?

liljana
2. mar 2023

@annm81 Dezolati hadzu vsetko na Sorosa. Chudak ma uz 92r, ale "ma" na svedomi vsetko zle, co sa dnes deje ruskym konspiratorom. Podla mna je rad, ze vobec sa rano este prebudi a udrzi moc, ale musi ho tesit, kolkym blbym ludom aj v tom vysokom veku stale nahana strach a predstavuje pre nich jediny zmysel zivota. 🙂

liljana
2. mar 2023

OSN odsudila rusku agresiu, za Rusko zdvihlo ruku mozno 6 statov zo 193. Ruski spojenci su krajiny, ktore popravuju opoziciu (Iran), maju este stale koncentracne tabory(KLDR), ale dezolati aj tak vedia vsetko lepsie ako OSN.
Ked mate dojem, ze vas cely svet klame a iba vy mate pravdu, tak bud ste nasrali niekoho naozaj mocneho a ako vo filme to na vas "nasili", alebo skor je nacase navstivit psychiatra so stihomamom.

fauko
Odpoveď bola odstránená
annm81
2. mar 2023

@aalt Kto vyhodil NS2 do vzduchu neviem. Rusi? Američania? Nemci? Poliaci? Ktovie. V každom prípade je to win-win pre všetky strany 🙂

kvetinka75
2. mar 2023

@vlastnynazor ved som napisala. Moze a nemusi. ALE neboli sme na pohovore a neveiem ako ta kamaratla vystupuje. Ako reaguje. A sefka ma pravo sa rozhodnut ci ano alebo nie. Vyhodnotila situaciu ako vyhodnotila a kazdy to musi respektovat.

fauko
Odpoveď bola odstránená
cafelatte
2. mar 2023

@liljana možno preto lebo švagriná je doma a ma na všetko dosť času, nemusí si vytvárať názor ako zaneprázdnení manažéri zo správ na jojke.

liljana
2. mar 2023

@cafelatte Skor v praci cely zivot treba zapnut mozog, aby clovel podla vykon a co najviac zarobil. Doma ho ti ludia nepotrebuju a co sa nepouziva, to zakrpatieva.

markus1
Odpoveď bola odstránená
fauko
Odpoveď bola odstránená
fauko
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
2. mar 2023

@fauko pletieš si demokraciu s anarchiou. A už sa do toho tam motáš, že sama sebe odpovedáš na komenty😎

andreatytler
2. mar 2023

@tiezjedna Ty mas prvo si na svojom FB riesit co chces, sefka ma pravo ti nan pozriet a rozhodnut sa ze ta neprijme, lebo sa jej nepaci co tam riesis. Ale ak to uda ako oficialny dovod preco ta neprijala, tak ty ju mozes pravne napadnut. Ona musi svoje rozhodnutie opriet o fakty ktore su relevatne k praci a politicka preferencia to vacsinou nie je.
Ono v demokracii je to velmi narocne urcit co je napriklad sloboda slova a co je uz sirenie nenavisti. Preto si firmy na zapade davaju obrovske bacha ako formuluju zamietnutie, lebo nikto nechce mat opletacky. Ziadny sef by si nedovolil vystavit firmu potecialnemu sudnemu stihaniu a povedal zamestancovi nieco co ma zostat medzi 4 ocami.

liljana
2. mar 2023

Niekto tu pisal o cenzure, tusim to bol ten pan najmudrejsi. Nema ponatia, co je cenzura v Rusku.
Ruská školačka kresbou odmítla válku. Otce zavřeli, ji poslali do sirotčince
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-uk...

lubkavargova1
2. mar 2023

Teba pani zakladatelka nestve tvoja kamoska a ze ma nejake "konspi" nazor na FB..teba sere to, ze necinkli peniazky za nabor...

liljana
2. mar 2023

@vevesh
https://video.sme.sk/c/23142215/novinarka-kajta...
Novinárka Kajtárová: Skúste na Ukrajine povedať, že vojnu rozpútala Amerika. Napľujú vám do tváre
Ale je hrozne ťažké vrátiť sa z cesty, kde vidíš všetku tú skazu, a potom prídeš na tlačovky a počúvaš tie nezmysly. Na hraniciach som mala normálne fyzickú úzkosť. Pochopila som, že sa mi nechce vrátiť domov a počúvať tie nezmysly," hovorí redaktorka televízie Markíza Gabriela Kajtárová po návrate z Ukrajiny.
"Nestretla som tam amerického vojaka. Za to som tam videla kopec zbombardovaných domov, ktoré zbombardovali Rusi. Skús povedať Ukrajincovi, že vojnu rozpútala Amerika. Neviem, či sa ti vysmeje do tváre, alebo ti do nej napľuje.

annm81
2. mar 2023

@liljana Tam na východe síce existoval istý ruský sentiment vzhľadom na národnostné zloženie, ale teraz už je definitívne po ňom...