icon

Neprijatie do práce kvôli názorom

1. mar 2023

Prepacte, ze musim prispiet anonymne.
Pracujem v nadnarodne vyrobnej spolocnosti. Mame tu moznost dostat velmi stedry naborovy bonus, ak odporucime vhodneho cloveka na nejaku z volnych pozicii. Odporucila som kamaratku na jednu poziciu do teamu procurement. Splnala vsetky podmienky a mala aj predchadzajucu prax na rovnakej pozicii v inej spolocnosti. Po pohovore som sa jej pytala, ako prebehol pohovor a aky ma z neho pocit. Vsetko ok, sama povedala, ze mala dobry pocit, aj ze si celkom do detailov presli pracovnu napln, ktora sa navlas zhodovala s jej predchadzajucimi skusenostami. Napriek tomu, ze nemaju ziadneho ineho kandidata ju odmietli a pozicia je stale otvorene a neobsadena. Pytala som sa sefky v com konkretne bol problem, s tym, ze to zostane medzi 4mi ocami. Dovod je, ze sefka si ju pozrela aj na facebooku a tam kamaratka ma celkom vyhrotene nazory. Zdiela tam rozne konspiracie, proste proruske prispevky, hate na ukrajincov, zdielanie prispevkov Blahu, Uhrika atd a tiez antivaxerka. Sefka ju vlastne neodsudila, len povedala, ze podla toho co videla na FC by sa nam nehodila do zohrateho teamu a ze ju to mrzi. Neviem ako to vysvetlit kamaratke, tak aby to nevyzeralo ako diskriminacia za jej "nazory".

aristka
3. mar 2023

@ukulela no vidiš a tebe by sa pacilo ,ked ti niekto povie,ze nechapem ludí čo dobreze neonanujú nad Zelenskym a nespia s fotkou senilneho Bidena .Takej urovne je tvoj a inych nickov prispevok.Úplné hnojky ,čo si tu dovolujete ...

ukulela
3. mar 2023

@aristka akurat za ja nad zelenskym neonanujem.... ale vidim, ako kamoska prestava mat rada pracu, ked ma v smene jednu osvietenu, pre ktoru sme ovce. Blaha je hovado, uplne hovado. A zdielat jeho vygrcane mudra sudny clovek nemoze Ked je v russku tak fajn, preco aj russofili zarabaju v de, a, usa ... russaci posielaju decka studovat do europy. Normalny clovek vidi aj chyby usa. Ale stale je to demokraticka krajina, kde volia slobodne. Kdez to v russku vysledok volieb poznas...

ice8
4. mar 2023

@janage preto pisem, ze teplaky si moze dat ten clovek, ktory si ich moze dovolit. Taku dobu zijeme. Zakaznikom je jedno, ci ma pokladnicka v Banke teplaky alebo obtiahnute saty a pery ako Pamela, alebo ze nema ruz, zakaznici chcu vybavit a nie koketovat a pocitat pasiky Abibas, cim viac, tym lepsie.. Netreba zabudat, ze sa "moda" meni (za desiatky rokov).
Ano, suhlasim "oblečením reprezentuješ svoju spoločnosť" - ale vo svojej spolocnosti si mozem robit co len chcem, ako len chcem (pokial je to v medziach zakona, samozrejme)..
Ale ak sa ludom pacia nepohodlne (umelinove) saty/obleky, tak preco nie..

ice8
4. mar 2023

@ukulela "Ked je v russku tak fajn, preco aj russofili zarabaju v de, a, usa"
Rusko je trh ako kazdy iny, ~140M obyvatelov, takze RU trh je technicky atraktivnejsi, nez Slovensky trh (~5.5M). preto svet dodava vyrobky aj do RU (a inych krajin pochybneho charakteru ako je napriklad Cina) a preto RU dodava tiez svoje vyrobky mimo svojho uzemia, hovori sa tomu medzinarodny trh / import export / globalizacia.
A to iste UA s ~40M penazenkami..

Zapad kupuje UA aj RU mozgy (to je to tvoje " russaci posielaju decka studovat do europy", manipulativne a hanebne pises "decka" a "russaci", pricom ak ich zapad akceptuje, tak hanebny je aj zapad, lebo kazdy obchod ma dve strany, bez toho definicia nie je obchod - predavajuci a kupujuci. Oprav ma, ak sa mylim.

Problem je len jeden, ak si vladca pomysli, ze vlastni vsetkych obyvatelov danej krajiny, a tie pismenka danej krajiny mozu zacat spoluhlaskou alebo aj samohlaskou..

ukulela
4. mar 2023

@ice8 obhajujes neobhajitelne. Bodka.

ice8
4. mar 2023

@ukulela Toto je veda a kto z ľudí tvrdí, že má vždy pravdu a nikdy sa nepomýli, je ako prvý podozrivý,“ priblížil astronóm Juraj Tóth z UK.

ice8
4. mar 2023

@ukulela a co vlastne obhajujem?

liljana
5. mar 2023
annm81
5. mar 2023

@liljana Alebo, keď si uvedomím, že v našej škôlke bola jediná podmienka na karnevalové kostýmy, že nesmú obsahovať meče, luky, pištole ani žiadne iné zbrane...

ice8
5. mar 2023

@annm81 @liljana Treba sem potiahnut zakon z UK - ani (senior/utle) zeny nemozu mat obranny sprej (pepper spray) na svoju obranu na verejnosti. Co myslis ?

A tie skolky, to je nas miech.. Taketo "meme"cka.. Dalo by sa na ten zapad pouzit pekne obrazky deticiek ako sa hraju na lekarov a ockuju sa, pripadne maju duhove motivy a podobne, Akakolvek propaganda k detom jednoducho nepatri, nech je kdekolvek na Zemi.. Deti sa maju hrat, uzivat si, ze su deti.

annm81
5. mar 2023

@ice8 Nemyslím, že je to potrebné. A ty myslíš, že by mohla existovať ešte nejaká úzka štrbinka medzi zákazom spraya na obranu a vojenskou výchovou v škôlke?

ice8
5. mar 2023

@annm81 ak chces import zapadu, tak so vsetkym, nie len to dobre, ale vsetko, a to prisny zakaz na obranu. Konieckoncom aj UK zenam sa to paci, pretoze nasilnik teraz nemoze nosit pepper spray na utok, pochopitelne, nemoze, lebo je to zakazane. Tym padom tam musia logicky mat nulovu kriminalitu.
Alebo si vytvorme normane a triezve zakony podla nasej kultury. Ani vychod, ani zapad, mix dobrych napadov.

annm81
5. mar 2023

@ice8 Po prvé, neviem prečo by som mala chcieť nejaký import západu, keď ten západ sme aj my.

A vieš, že aj na tom západozápade majú rozličné zákony? Ja som bežne taký spray nosila (nie kvôli ľuďom, kvôli medveďom). Sú západné krajiny, kde nemôžeš nosiť ani nôž a sú západné krajiny, kde môžeš suverénne nosiť strelnú zbraň. Ani jedna z nich nemá vojenskú výchovu v škôlke a súčasne každá má nižšiu kriminalitu ako Rusko. Zaujímavé, že?

ice8
5. mar 2023

@annm81 Medved v UK ?

annm81
5. mar 2023

@ice8 Ja som niekde spomenula UK? Či ty si z nejakých dôvodov stotožňuješ západ len a výlučne s UK?

nini1978
5. mar 2023

@aristka úplne chýbali tvoje vulgarizmy 🤢

nini1978
5. mar 2023

@annm81 no teda!
Taká diskriminácia už v škôlke,ziadna sloboda prejavu!🤣

liljana
5. mar 2023

Inak pri ruskych trolloch v EU jedno nepochopim. Putin povedal, ze tuto zimu EU bez ruskeho plynu zmrzne. Tak preco neposluchli a nezmrzli? 😝

katka700
5. mar 2023

@liljana ruský plyn tu stále je v zásobníkoch a potom ešte privazany loďami zmiešaný s plynom iného pôvodu 😂 Prečo troli nepomrzli netuším, možno kúria drevom 🤣

annm81
5. mar 2023

@katka700 Nepmrzli, lebo ešte aj matka príroda (alebo pánbožko, kto v neho verí) nám dopriala miernu zimu, aby všetkým došlo, ako sa nás ruská propaganda a jej posluhovači snaží zastrašiť prázdnimi hrozbami... ale asi nepomohlo, najnovšie sa straši mobilizáciou...

katka700
5. mar 2023

@annm81 Ale aspoň si môžeme nahovárať akí sme dôležití keď je u nás zahraničná propaganda rozmanitej proveniencie 🤣
Keby tu nebola bolo by na 100 % jasné že náš malý štátik všetci majú....
Takto môžeme mať hrejivý pocit že v geopolitike ešte niečo znamenáme 😂

ice8
5. mar 2023

@annm81 UK bol moj priklad, jeden z prikladov, ako moze dopadnut spolocnost - bezbranne.
U nas, na Slovensku, je legalne branit sa sprejom, ak na nas zautoci napriklad pes, alebo aj agresivny clovek, alkoholik, a podobne. V UK to mozne nie je. Pride Ti to normalne?
Vytiahla si zbrane ako prva, na skolkarskom karnevale, toto je zakon zo skutocneho sveta, preto taka otazka.
Samozrejme, zbrane a deti, to je mega hlupost, idem na ihrisko, 5 rocny chalan tam nabada na hru "hodim granat, na zombika" .. bolo by to OK, jednym uchom von, ale ak na tom istom ihrisku v tu istu hodinu, ine dieta (nepatrili k sebe) a to asi 4 rocne dievca sklonuje zombikov, v tom momente moja hlava neberie, odkial to maju, a preco im to rodicia dovolia pozerat/hrat..

Ale musim uznat, ze Putin si vybral velmi, skutocne velmi zlu zimu na jeho "dielo" :D To je jednoducho super, pre nas vsetkych. Mimochodom, meteo-massmedia varovali o ukrutnej zime, ale to robia prakticky kazdu zimu, kazda zima ma byt storocna.Len to mas pomylene, hrozbami strasili nase media, a robia to pravidelne.. Dlhodoba predpoved pocasia nie je mozna, je to len tip sem tip tam (doslova hazard)..

Ale opytam sa ta jedno - kde su greenpisaci? Teraz nikomu nevadi oteplenie. To je krute a hanebne farizejske. Ale pozor, nie ze by mi islo o strasenie, ale teple leto = vela klimatizacii = vysoka spotreba energii..

A pytal sa niekto na prirodu? Co potom paraziti, ktori prezimovali v pohodicke? Zamrznuta uroda? Svet nie je ciernobiely..

Čo hovoríte na proroctvá niektorých portálov, ktoré nám doslova prorokujú tuhú zimu?

Pri takýchto portáloch vždy hľadám meno príslušného meteorológa, ktorý s tým prišiel, ale nikdy ho tam nenájdem, čím je tento zdroj podozrivý. Je zaujímavé, že sa to vyskytuje v médiách, ktoré nie sú práve odborné. Keď sa takáto téma na odborných portáloch diskutuje, nehovorí sa o nej jednoznačne. Uvádzajú sa všetky úskalia takýchto tvrdení. Vždy v priebehu jesene sa však začne hovoriť, aká bude nasledujúca zima tuhá. Také zimy sú skôr ojedinelé, ale každý rok sa o tom hovorí ako o absolútnej istote. To vo mne vyvoláva pochybnosti, čo tie skupiny, ktoré to prezentujú, vlastne sledujú.

katka700
5. mar 2023

@ice8 Globálna zmena klímy nie je žart. Tie tuhšie zimy ak by po nich neprišlo extrémne teplé leto by nám paradoxne z dlhodobého hľadiska pomohli aj keď z krátkodobého by to prinieslo kopec problémov. NGO na ochranu životného prostredia by som z ničoho nevinila. Odkedy ich dobrovoľnicku prácu doslova ukradli a na svoju agendu pretvorili štedro platení politici, neuberá sa to práve najlepším smerom. Napríklad taká uhlikova stopa. Straasne zlá ak chceš nové auto lebo to 15-ročne napriek opravam dosluhuje. Ak pán v zelenom tričku potrebuje 10 tankov, uhlikova stopa zrazu vôbec nevadí a v podstate neexistuje 😂

ice8
5. mar 2023

@katka700 ano CO2 a armady po celom svete (aj pocas mieru), to je zaujimava kapitola, tam sa netlacia EV vozdila, co je pochopitelne, ale sranda no..
https://www.forbes.com/sites/niallmccarthy/2019...
Report: The U.S. Military Emits More CO2 Than Many Industrialized Nations [Infographic]

Zaujimave je aj to, ze EU nepovoluje tazbu (bridlicoveho) plynu frakovanim, pretoze zivotne prostredie (spodne vody, atd, co je fakt, to ano), ale nema problem ho dovazat z USA.. EU by mala plyn na 200 rokov, no stacilo by jej povolit to len na kriticke mesiace, a potom znovu zakazat. V tych najmenej rizikovych lokalitach..

annm81
5. mar 2023

@ice8 Ty si si vybrala jeden extrém a vyhlasuješ tu, že buď musí byť hra na vojnu v škôlke, alebo zákaz brániť sa. Lebo vraj buď zo západu všetko alebo nič (čo je samo o sebe absurdné) a úplne si zanedbala fakt, že ani ten západ nemá bežne spomínaný zákaz.

Takže tebe príde spojenie zbrane a deti ako hlúposť, presne tak ako veľkej časti rodičov na západe (a tu myslím pod západom celú západnú civilizáciu vrátane strednej Európy), ale máš potrebu obhajovať ruských škôlkarov oblečených za vojakov, lebo je to vraj lepšie ako to, čo si nazvala západom.

Kde sú "grínpisáci"? Nedávno sa nejaki prilepili o cestu, ďalších hľadali pred mesiacom Nemci v baniach. Klimatické problémy im vadia stále. Tak ako by mali vadiť minimálne každému, kto má deti. To, že sa o probléme píše menej nemusí hneď znamenať, že problém neexistuje, len že ho predbehlo niečo iné, akútnejšie. Z rovnakých dôvodov sa môžu zmeniť navrhované riešenia problému, lebo niektoré z nich sa v kontexte novej situácie stali ťažšie uskutočniteľné.

Predpoveď počasia je komplikovaná matematika, ktorá dokáže pomerne dobre popísať počasie na krátkych časových škálach. V dlhšom časovom horizonte je možné predpovedať trendy na väčšom území ale s dosť veľkou neistotou. Toto vyplýva z charakteristiky zložitého systému akým je počasie a klíma - logika, fakty, nie je dôvod vidieť v tom nejakú konšpiráciu.

ice8
5. mar 2023

@annm81 nie, neobhajujem tu rusku skolkarsku propagandu ,co si blazon? Pisem len, ze kazda krajina taha do skolky nieco ine, ak rusko taha vojnu do skolky, tak taha, ak je ten obrazok pravidvy, (zrejme je). Zapad taha "modernu medicinu" kde hania alternativnu medicinu (zdrau stravu, cinsku indicku a podobnu medicinu). O tom bol moj koment, nie obhajova uniforiem a zbrani, pre Boha ziveho..

ice8
5. mar 2023

@annm81 o pocasi viem svoje (zivi ma), tu ide o to, ako to media hodia na ludi, ako ich stresuju.. Samozrejme ze sa neda predpovedat dlhodobo.
greenpisaci.. teraz im nevadi oteplovanie? to ktore zachranilo ekonomiku EU? bez tejto teplej zimy, by sme mali problem, velmi velmi velmi velky problem.. Stazoval sa niekto na teplu zimu? Tak bud chcem planetu ochladit, alebo si vyberiem ze aha teraz sa mi zide tepla zima.. (moje meranie zaznamenalo zatial cca +1.5C nad minulu zimu a to je citelne na kureni) Ved ak sa vyroba v EU zastavi (lebo greendeal), tak to bude este len zabava, uzivime sa ponukanim sluzieb? Lebo co ine nam v EU zostane? Ako ponukat sluzby?

ice8
5. mar 2023

Este k tomu Rusko a ich zachodom, ze nemaju splachovacie. Pamatam sa, ze bezne "nizsia stredna trieda" Slovakov tiez nemala splachovaci zachod, par rokov dozadu.. A ? Dorobili si. To iste by sa malo posunut aj na chudobny vychod. Hromada veci je v Indii inak, ludia co pocestovali sa musia smiat, ked sa niekto smeje, ze ako nam na zapade je dobre, a im nie.. No lenze ten kto vlastni, ma aj co stratit (pozdravujem hypoteky).. Este nemozeme hovorit "hop", to v tejto ekonomike nemozeme hovorit vobec.. Ale preco toto rozoberame v tejto teme?
Ach, lutujem majitelov stranky MK :(

annm81
6. mar 2023

@ice8 Stresujú? Teba vystresuje predpoveď počasia??? Ak niekoho áno, potom by asi mal vyhľadať odbornú pomoc. Ja si nepamätám strašenie v predpovedi počasia, zato si pamätám videá ruskej propagandy (napr. priamo Gazpromu), ktoré strašili ľudí, že v Európe sa budeme ohrievať snáď pri ohniskách pred barákmi. A ako dezoláti rozširovali tieto hlúposti po sociálnych sieťach. V studenšej zime by sme to mali horšie, ale rozhodne by sme nepomrzli. Bol by zasiahnutý priemysel, možno by sa obmedzovali niektoré prevádzky, prežili by sme to všetci v zdraví.

Nevadí? Ty aj čítaš, čo ti oponenti píšu, alebo len dookola verklikuješ svoje dezinfo? Napísala som ti, že klíma je stále problém, ale v túto zimu jednoducho menej akútny. Keď máš rakovinu (klíma) a vážne si zlomíš nohu (vojna), tak sa vykašleš na röntgen a operáciu, lebo máš rakovinu a narkóza by ťa príliš oslabila?

annm81
6. mar 2023

@ice8 K tým škôlkam: Ak to teda neobhajuješ, nechápem, aký je dôvod, že vo vlákne, kde sa hovorí o tom, že na západe štandardne nepodporujeme u detí hru na násilie, na rozdiel od Ruska, začneš vyťahovať extrém z jednej jedinej krajiny.