icon

Neprofesionálne správanie zamestnávateľov po pohovore

31. máj 2025

Ahojte. Je podľa vás neprofesionálne, ak možný budúci zamestnávateľ ani nedá vedieť po osobnom pohovore, či ste (ne)prijatý? Jednoducho ani osobne na pohovore sa nijak nevyjadria a ani mailom, telefonicky. Čo viem, tak sa neozvali nikomu z tých, čo sme tam boli. Samozrejme, už ani nečakám, ale nie je to pod úroveň nedať ani vedieť?

elanor
31. máj 2025

ono na jednej strane sa to istym spobom da pochopit, ze obvolavat xy ludi, je casovo narocne. No ozvat sa, a povedat aspon muu, alebo buuu, povazujem za slusnost.
A ano, je to do istej miere neprofesionalne.
Lebo tym daju najavo, ze im ti ludia nestali ani za ten straveny cas. Ked niesu slusny, a korektny voci potencialnym zamestnancom, na ktorych do istej miery treba urobit dojem, aby chceli a mali zaujem nastupit a pracovat v tej firme, ako sa potom chovaju ku kmenovym zamestnancom?

balerina2025
31. máj 2025

mnohi mi ani nedali vediet. teda vacsina. a ano pokladam to za neprofesionalne

pribinak
31. máj 2025
@elanor

ono na jednej strane sa to istym spobom da pochopit, ze obvolavat xy ludi, je casovo narocne. No ozvat sa, a povedat aspon muu, alebo buuu, povazujem za slusnost.
Lebo tym daju najavo, ze im ti ludia nestali ani za ten straveny cas. Ked niesu slusny, a korektny voci potencialnym zamestnancom, na ktorych do istej miery treba urobit dojem, aby chceli a mali zaujem nastupit a pracovat v tej firme, ako sa potom chovaju ku kmenovym zamestnancom?

@elanor ale prosím tá, jeden mail pošlem všetkým okrem vybranej osoby. Za na pohovor nepozvali 300 ľudí

Je to neetické. U nás pošleme trapnu vetu, ďakujeme za Vás záujem, ale uprednostnili sme iného uchádzača

sara07
31. máj 2025

ano je to neprofesionalne vyslovene ako s odpadom skoro
chápem telefonom že je to na dlho
ale rozsposlat email , skopirovat ten isty text blalabla neprijalime sa vás je asi pod ich uroven

casavina
31. máj 2025

A že je takých milióny, to by sa dala kniha napísať... Aj preto zrejme neviem rok nájsť prácu ☹️ nie preto že nehľadám...za ten rok mám len na profesii kvantum zaslaných žiadostí v rôznych oblastiach a kto do toho nevidí tak vie len ohovárať a posudzovať 🤦☹️ smutné no..

modrava
31. máj 2025

bola som v poslednej dvojke.. vybrali toho druheho a mne vediet nedali.. az ked som sa ozvala ja. ich hanba..

really8
31. máj 2025

Je to neprofesionalne a trapne. Ako pisu, ved si daju vzorovy mail a hore len nahadzu adresy. Nemyslim si ze ich rozosiela milion denne

petronelag
31. máj 2025

Niektorí už píšu, že sa ozvú len prijatým účastníkom.

sfet
31. máj 2025

Profesionálne to nie je, ale je to úplne běžná prax. A to aj v pripade, že uchadzacom svato svate slubia, že sa ozvu v každom prípade.

marsmykkok
31. máj 2025
@pribinak

@elanor ale prosím tá, jeden mail pošlem všetkým okrem vybranej osoby. Za na pohovor nepozvali 300 ľudí

Je to neetické. U nás pošleme trapnu vetu, ďakujeme za Vás záujem, ale uprednostnili sme iného uchádzača

súhlas s @pribinak však skopírujem jeden email a pošlem ho všetkým, do 5 minút hotové, ak je čas na pohovory čo sú dlhšie, na toto sa nájde tiež. Je to neprofesionálne a nepekné, lebo uchádzač potom nevie či má s tou prácou rátať, či má hľadať intenzívne dalej, aj myšlienkovo proste sa tým človek zaoberá že ako by sa tam pracovalo a tak, tak nech proste už na to nemíňa energiu/myšlienky a vie že to nevyšlo.

ovaaa
31. máj 2025

Ja som vždy počkala pár dní a ak sa neozvali tak som im zavolala nech viem či s nimi rátať alebo sa pohnúť ďalej.

basulaak
31. máj 2025

A o je a bodka. Je to prejav neprofesionality. V rakusku ked som si podavala zivotopis sa mi vzdy ozvali s podakovanim a zamietavym stanoviskom. Tak to ma byt

belle_vie
31. máj 2025

Ja som robila HRistku.
Zasada bola, ze pokial bol niekto na osobnom pohovore, naozaj som sa snazila zavolat, alebo ked uz fakt nebol cas, poslat mail, vacsinou do tyzdna. Ked som aj nemala spatnu vazbu od manazera, tak som sa aspon ozvala.
K ludom, co neboli relevantni, som tu povinnost nikdy necitila. To jednoducho vidis, ze niekto posiela na kazdu poziciu cv bez ohladu na to, ci splna poziadavky. Ti dostali odpoved generovanu systemom, az potom, co som poziciu zavrela ( cize pokojne aj o 2-4mesiace).
A prinajhorsom, nikdy ti nikto nebrani zavolat personalistke. Ak si bola na osobnom pohovore cislo mas, tak je to pre nu 2 minutova zalezitost. A ty mas pripadne moznost vyziadat si aj spatnu vazbu na pohovor, co mas zlepsit a tak... 🙂

hankab
31. máj 2025
@elanor

@petronelag ty ale myslis inzeraty na profesii, tam casto zamestnávatelia pisu: “budeme kontaktovat iba vybranych uchadzacov”. To je ok. Autorka vsak naraza na chybajucu spatnu vazbu po osobnom pohovore.

@elanor to, ze sa personalistika ozve po pohovore aj uchadzacom, ktori neuspeli, este nerarucuje, ze sa k vybranemu uchadzacovi budu kolegovia/sef spravat korektne. Personalistka moze byt 100% profesionalka, a napriek tomu sef moze byt neprofesionalny chuj. Chapem ale co si tym chcela povedat.

raffaella
31. máj 2025

mne sa to nestalo, ale stava sa to (zial) aj u vysoko odbornych pozicii a aj v zahranici (typicky USA). Je to tzv. ghosting a na LI som o tom citala vela postov. Ale vseobecne je to o tom, aku uroven kultury ma samotna firma a aj recruiter...

mildragun
3. jún 2025

Ahojte,tak aj ja pridam jednu zlu skusenost.....pred vyse mesiacom som bola v KJG Nitra na pohovor na poziciu Odborny predajca....hned ma tam upozornili,ze k platu nebyvaju ziadne premie,odmeny,nic....na druhy den mi volal veduci,ci mozem prist na par hodin na skusku.....tak som asi o 3-4 dni isla......asi o tyzden a pol mi znovu zavolal veduci,ze ci mam este zaujem,povedala som,ze ano.....na to mi povedal,ze u nich to trva dlhsie,ze o tyzden o dva mozem nastupit.
Nic sa neozyval,tak som mu zavolala ja,ze ako to vyzera,ale uz som mala cudne tusenie.
Zacal sa vypytovat,ze ci ine neriesim(inu pracu),ja ze nie,ze cakam na neho...zrazu sa zacal vykrucat, ze s tym nastupom to nie je 100%,ze soferuje a ze rano mi zavola.
Odvtedy sa neozval a dneska po tyzdni a pol od telefonatu som dostala mail z personalneho z Cachtic,ze do prace ma neprijmu.
Urobte si z toho vlastny nazor,ale ja som sa takymto otrasnym neserioznym pristupom este nestretla!!!Takmer mesiac a pol som sa na nich spoliehala.

lenkakravcova
3. jún 2025

Určite je to odveci. Rovnako aj xy kolové pohovory s rôznymi cvičeniami, zadaniami.. - proste človek na to vyplýva len svoj čas. A keď mu ešte nedajú vedieť či ho vôbec vzali alebo nevzali, tak to už je len čerešnička na torte.

mandzula
3. jún 2025

Ked som hladala zamestnanca, ozvalo sa mi niekolko desiatok ludi, odpovedala som kazdemu jednemu. Clovek tym o sebe vela povie a nikdy nevie, kde sa s kym stretne.
A z opacnej strany - ked si pracu hladal manzel, vypracoval x zadani, minul na to kopec casu a velakrat naspat nedostal ani tuk - velmi ubohe. Vypoveda to o urovni celej firmy. Dnes fakt nie je problem vytvorit hromadny mail.

anonym_3ba209
6. aug 2025

@anonym_autor moja najnovsia skusenost na pobavenie - Bola som na pohovore, vsetko vyzeralo super, mzdu som si vypytala presne aku mali zverejnenu v ponuke. Zavolali ma na druhe stretko, vysvetlovali mi pracu, kt. by som robila, ako to u nich funguje atd.. na konci mi povedali ze sa ozvu dalsi tyzden. Mala som z toho dobry pocit, preco inak by ma volali rovno 2x, tiez som sa im pozdavala.
Po tyzdni prisla len smska s tym, ze vybrali ineho uchadzaca. Teraz som znovu videla tu ponuku na profesii, ale uz ponukaju podstatne nizsiu mzdu :D

petulda333
6. aug 2025

Ja som poslala zivotopis do jednej firmy. Ozval sa mi majitel,ze si pozrel zivotopisy a vybral par ludi. Klasicky rizhovor,potom sa ma spytal ci mam auto alebo dobry spoj,kedze som mimo mesto. Ja,ze ano,vozim denne syna do skoly do toho mesta....on chvilka ticha a potom ,,ummm takze mate dieta,ummmm....,, a zlozil 🫣

sfet
6. aug 2025
@petulda333

Ja som poslala zivotopis do jednej firmy. Ozval sa mi majitel,ze si pozrel zivotopisy a vybral par ludi. Klasicky rizhovor,potom sa ma spytal ci mam auto alebo dobry spoj,kedze som mimo mesto. Ja,ze ano,vozim denne syna do skoly do toho mesta....on chvilka ticha a potom ,,ummm takze mate dieta,ummmm....,, a zlozil 🫣

@petulda333 to je sila. O aku poziciu sa jednalo, ak to nie je tajné? Keby aj dieta bolo prekážkou, no tak v duchu tu ženu skrtnem z adeptov (nie že by som to schvalovala), ale takto na plné ústa to povedat. Niet za čím banovat si myslím

sfet
6. aug 2025

Alebo sa mi stalo. Bola som dohodnuta na pohovor ráno. Do rána mi ochorel syn. Celý polrok zdravý šlo ryba, ráno horucky. Inak chodil do školky, to by mi ho otočili domov, chorého ho tam nedám. Strazenie som nemala, bývame daleko od rodiny. Tak som včas zavolala, slušne sa ospravedlnila, ziadny covid, hnačky som si nevymyslala, pravdu, že mám choré dieta a prosím náhradny termín. Vraj v poriadku, ozvu sa. Čakam týzden a nic. Volám ja a nezdvihlibmi viackrat mobil, volala som asi 7x. Nezdvihli mi. Zato inzerát vyvesili po 3 dnoch znova na vsetky pracovne portály.

petulda333
6. aug 2025
@sfet

@petulda333 to je sila. O aku poziciu sa jednalo, ak to nie je tajné? Keby aj dieta bolo prekážkou, no tak v duchu tu ženu skrtnem z adeptov (nie že by som to schvalovala), ale takto na plné ústa to povedat. Niet za čím banovat si myslím

@sfet nic extra,a to nechcem nikoho urazit,takuto pracu som uz robila.Predavacka...

sfet
7. aug 2025
@mildragun

Ahojte,tak aj ja pridam jednu zlu skusenost.....pred vyse mesiacom som bola v KJG Nitra na pohovor na poziciu Odborny predajca....hned ma tam upozornili,ze k platu nebyvaju ziadne premie,odmeny,nic....na druhy den mi volal veduci,ci mozem prist na par hodin na skusku.....tak som asi o 3-4 dni isla......asi o tyzden a pol mi znovu zavolal veduci,ze ci mam este zaujem,povedala som,ze ano.....na to mi povedal,ze u nich to trva dlhsie,ze o tyzden o dva mozem nastupit.
Nic sa neozyval,tak som mu zavolala ja,ze ako to vyzera,ale uz som mala cudne tusenie.
Zacal sa vypytovat,ze ci ine neriesim(inu pracu),ja ze nie,ze cakam na neho...zrazu sa zacal vykrucat, ze s tym nastupom to nie je 100%,ze soferuje a ze rano mi zavola.
Odvtedy sa neozval a dneska po tyzdni a pol od telefonatu som dostala mail z personalneho z Cachtic,ze do prace ma neprijmu.
Urobte si z toho vlastny nazor,ale ja som sa takymto otrasnym neserioznym pristupom este nestretla!!!Takmer mesiac a pol som sa na nich spoliehala.

@mildragun kamarátku takto ,,vodili za nos" asi 3 tyzdne. Jednalo sa o krupierku v bare. A nakonirc prd z toho preto, že sa údajne v prvok telefonáte predstavila inym menom. Co je blbost, preco by to robila. Naviac jej meno sa jej páči.

guiseppinka
7. aug 2025
@basulaak

A o je a bodka. Je to prejav neprofesionality. V rakusku ked som si podavala zivotopis sa mi vzdy ozvali s podakovanim a zamietavym stanoviskom. Tak to ma byt

@basulaak kedy si to robila naposledy? Dennodenne sa mi stazuju ludia, ze nemaju ziadnu odpoved z firmy. Aj moja skusenost je, ze vela firiem sa neozvalo. Ale ja som si to obvolavala vzdy

mildragun
20. aug 2025

Ahojte baby,ja mam dalsiu perlicku
Bola som na pohovor v stavebninach v Nitre(mozno nakoniec napisem aj v ktorych).
Nakoniec ma vybrali.
Kedze som bola asi mesiac na urade prace,tak som sa odhlasila a nastupila do prace.
Cakalo ma tam samozrejme vela noveho(program,cenove ponuky,materialy-asi 3200ks a vela rozneho ineho).
Ja som sa poctivo ucila,vsetko si zapisovala.Kedze baby mali vela roboty,tak zaucanie bolo samozrejme pomale,ale ja som sa vazne snazila.V jeden den sa bavili baby,ze asi su vo fi nejake problemi a ze ako bude fi dalej fungovat s peniazmi.Mala som akysi nedobry pocit,ze preco teda vlastne primaju ludi.
V ten isty den,bolo to vlastne po dvoch tyzdnoch mojho nastupu prisiel manazer,ze si myslel,ze budem taka "dravsia"a ze ma musi prepustit.
Vsetci,aj moji novy kolegovia,sme cumeli jak blbi do komina,ja som sa samozrejme aj rozplakala,ze co odo mna vlastne za dva tyzdne cakal.
Dlho som nerozumela,ze co sa vlastne stalo.Mozno len chceli prachy od statu.
A musela som znovu absolvovat prihlasovanie na UP.
Asi so dala trochu dlhy prispevok,ale aby to malo zmysel.
A mam este zopaz "uzastnych skusenosti".😠

dasenka26
20. aug 2025
@mildragun

Ahojte baby,ja mam dalsiu perlicku
Bola som na pohovor v stavebninach v Nitre(mozno nakoniec napisem aj v ktorych).
Nakoniec ma vybrali.
Kedze som bola asi mesiac na urade prace,tak som sa odhlasila a nastupila do prace.
Cakalo ma tam samozrejme vela noveho(program,cenove ponuky,materialy-asi 3200ks a vela rozneho ineho).
Ja som sa poctivo ucila,vsetko si zapisovala.Kedze baby mali vela roboty,tak zaucanie bolo samozrejme pomale,ale ja som sa vazne snazila.V jeden den sa bavili baby,ze asi su vo fi nejake problemi a ze ako bude fi dalej fungovat s peniazmi.Mala som akysi nedobry pocit,ze preco teda vlastne primaju ludi.
V ten isty den,bolo to vlastne po dvoch tyzdnoch mojho nastupu prisiel manazer,ze si myslel,ze budem taka "dravsia"a ze ma musi prepustit.
Vsetci,aj moji novy kolegovia,sme cumeli jak blbi do komina,ja som sa samozrejme aj rozplakala,ze co odo mna vlastne za dva tyzdne cakal.
Dlho som nerozumela,ze co sa vlastne stalo.Mozno len chceli prachy od statu.
A musela som znovu absolvovat prihlasovanie na UP.
Asi so dala trochu dlhy prispevok,ale aby to malo zmysel.
A mam este zopaz "uzastnych skusenosti".😠

@mildragun nerobte si z toho nič, potrebovali vás prepustiť lebo boli v dlhoch. Absurdné je že načo potom hľadajú ľudí. Človeku len zničia sebavedomie. Mám takisto veľa zlých skúseností. Odvtedy sa vyhýbam "sloven.podnikatelovi". Radšej budem robiť pre korejcov 😬