icon

Nespolupráca s úradníčkou na ÚPSVaRe - zúfalstvo

natalia13
28. jan 2019

Ahojte, neda mi sem nenapísať. Mám 34 rokov, 2 deti 7 a 9 ročné. Pracujem celý život od skoncenia strednej školy bez nezamestnanosti čo i len jedneho dňa. Výnimka bola len 5 rokov materská dovolenka.Na PN som bola 1x v živote aj to bol úraz sposobený autonehodou.
Vyštudovala som externe vysoku školu II.stupňa/ biotechnológiu/
Momentalne ma prepustili z prac.pomeru z organizsčných dôvodov. Keďze mamžel je živiteľ rodiny musím si najsť pracu na 1 zmenu. Prejdem teda k veci.
Som evidovana na UPSVR už 7 mesiac. Pracu si hľadám
Aktívne, poslala som snáď 200 životopisov a nič. Pracovníčka upsvar mi vôbec nič neponúkla aleze vôbec nič.Prosila som ju o spolupracu aj písomne, zakaždym mi povie príďte sa hlasiť...termín.
To čo je toto štatistický úrad? Jej poznamka ,,viete nemam pre Vás žiadnu administraťivnu pracu....
Vravím jej že vezmem aj výrobu len na jednu zmenu a nič. Neponukla mi ani kurz ani rada nič . Volala som na aj minister.prac.soc veci a rodiny. Tam mi povefali ze vlastne nevedia čo chcem.Ich odpoveď bola iba podajte stažnost na nečinnosť úradníčky a my rozhodneme o jej prac. Pomere.
Na nikoho sa nepovyšujem ale načo som študovala školy?
Do výroby ma nechcú lebo udajne by som im hneď odišla. Na vyššie funkcie do admin.potrebujem aktívne cudzi jazyk ktoremu som sa nevenovala už niekpľko rokov.
JE SMUTNÉ ŽE ČLOVEK PRACOVAL A CHCE PRACOVAŤ A NEMÔŽE. CHCEM LEM SLUŠNE ŽIŤ, PRACOVAŤ A VENOVAŤ SA AJ DEŤOM.
Ak máte niekto podobnú skusenisť prosí. Poraďte mi na kpho sa obrátiť v takomto prípade.Pokiaļ manžel pracuje nemám nárok na nič. Zároveň mám nevýhodu aj to že dom vydatá.Čiže sme opäť potrestaný.
V tomto štáte má väčšiu hodnotu túlavý pes ako slušne žijuca rodina.

Strana
z2
lucyluv
29. jan 2019

Ja som si musela všetko sama vyhľadať a bola som aj na rekvalifikačnom kurze cez úrad. Najlepšie info nájdeš a nástenkach.

kazuso
29. jan 2019

Prácu na jednu zmenu ti ani neponúkne. Taká sa na úrad práce ani nedostane. Bez ohľadu na to o akú pracovnú pozíciu sa jedná sa také voľné miestno minie rýchlejšie ako teplé rožky.

kathhii
29. jan 2019

Určite sa dajú urobit aj nejaké kurzy cez úrad práce- ak máš biotechnológie- nepomohlo by keby si si spravila pedag. minimum a šla učiť? Skús sa opýtať po školách, ći by boli ochotní ťa zobrať s takou kvalifikáciou?
Ja som vyštudovala biológiu / maturovala som aj z chémie/ a pracovala som v stroj.priemysle / do labáku nemohli zohnať nikoho, kto má aspoň šajnu o chémii/

fokuska
29. jan 2019

@natalia13 Stazujes sa na necinnost uradnicky - a co ti ona ma vymysliet volne miesto, ked nema nic co by ti ponukla? Okrem toho urad prace ti nema hladat robotu - na nastenke maju urcite vyvesene co je aktualne volne a to, ze tebe to nevyhovuje, lebo je to nie je jednosmenka, tak za to uz urad tiez nemoze

Dalsia vec - na kurz si nesla, lebo keby si sa zamestnala, musela by si ho zaplatit, ale na tom urade nie si mesiac, ale uz 7 - za ten cas si teda mohla stihnut nahlasit sa 30 dni vopred, aj kurz absolvovat. Toto znie cisto ako vyhovorka.

Ako uz bolo povedane, ak si odoslala zivotopis na 200 pozicie a odozva je slaba az ziadna, tak je niekde chyba. Motivacny list si pisala na kazdu poziciu osobitne? Ak nie, tak zacni.
Pogoogli si ako ma vyzerat dobry zivotopis, ako ma vyzerat dobry motivacny list. Alebo ho daj sem, alebo posli do IP, pozrieme, opravime, poradime.

A ak uz chces skutocne akukolvek pracu, tak Lidl ma asi stale vypisane volne pozicie na predavacku, da sa dohodnut aj ciastocny uvazok ;)

saslavka73
29. jan 2019

@vroni Vedela by si mi pozrieť životopis?

ukulela
29. jan 2019

@natalia13 moj chlap bol teraz tiez na upsvare - al emy sme chceli vycerpat podporu a potrebovali sme ho na ten cas doma. to si mala vidiet - kazdy mesiac lietal - posielali ho na pohovory cez tri okresy, najlepsie bolo vyse 200 km. ako ich nezaujimalo, ze ma doma oracujucu zenu s pohyblivou pracovnou dobou a male decko v skolke. cele zle. takze bud rada, ze si vedena na urade, platia ti aspon zdravotku a nic ine ti nezostane, len robotu si zhanat sama. skus tie kurzy - co najviac. popracuj na tom CVcku a motivacnom liste, a teda neposielaj naslepo. skus sa vo firme nakontaktovat - aktivne sa pytat, ci nemaju/nebudu mat volne miesto, ... a teda zrejme musis zvazit aj dochadzanie, resp mozno skrateny uvazok. NMnV je dobra lokalita, musis sa len vediet predat.

vroni
29. jan 2019

@saslavka73, áno, môžem.

saslavka73
29. jan 2019

@vroni Len tak informatívne, že čo by si si povedala o takom životopise.

vroni
29. jan 2019

@saslavka73, ved jasne, keď je to celkom iná oblasť, ako pracujem ja, bude to len veľmi všeobecne 😉

saslavka73
29. jan 2019

@vroni To bude veľmi fajn.

natalia13
autor
30. jan 2019

@kathhii
Mám aj štátnicu z pedagogiky/DPŠ/
Aj som učila 4 roky ale bolo málo detí tak ma prepustili a práve preto som nezamestnaná

katus226
10. feb 2019

@natalia13 ak si chces oprasit nemcinu, sup na www.deutsch.info registracia je zdarma, neplati sa nic. su to kurzy pre samoukov a je tam aj dost materialov na pocuvanie

mircalla
10. feb 2019

@natalia13 Od pracovnicky na UP by som ani nahodou necakala, ze mi najde pracu. Ale suhlasim s babami, cista sebalutost. Nehnevaj sa, ani sa im necudujem, musis zmenit pristup. Momentalne je na Slovensku nizka nezamestnanost a s pracou to vobec nie je take zle.

Tomuto uz vobec nerozumiem, to myslis vazne?

Pokiaļ manžel pracuje nemám nárok na nič. Zároveň mám nevýhodu aj to že dom vydatá.Čiže sme opäť potrestaný.

Si myslis, ze ako nevydata mas na nieco narok?

Cele zle, lutujes sa, zly pristup, ide z teba negativna energia, stale hladas vinnika

Suhlasim s @wena vo vsetkom

Strana
z2