ahojte. ako píšem vyššie, neviem, v čom som dobrá. keď sa samej seba spýtam túto otázku, neviem na ňu odpovedať. možno je to nízkym sebavedomím, mám ho až príliž nízke viac ako 10 rokov a mám pocit že som úplne ľavá a pomalá (spomalené reflexy naozaj mám, čiže na tom niečo pravdy je). a ešte som k tomu aj tichá a hanblivá. chystám sa zamestnať v mcdonalde na nejaký čas, na plný úväzok, no desím sa pohovoru, práve pre túto otázku. to si mám vymýšľať?
je možné, že dokážem robiť rýchlo, len o tom neviem. nikdy som na mieste ako mcdonalds, teda kde treba poriadne kmitať, nepracovala. mimochodom, neľutujem sa. len nad tým vážne premýšľam.
@zobaka gympel. prečo do mcdonaldu, na to mám svoje dôvody. jeden z nich je, že si to tam chcem proste vyskúšať. samozrejme, že tam nebudem robiť večne.
vacsinou je clovek dobry v tom, co ho bavi
@reanda vážne? to som nevedela
Mala si niekedy nejake tazsie obdobie? Ak ano, ktore tvoje vlastnosti ti pomohli prekonat ho? To su tvoje silne stranky. Alebo mas pocit, ze sa ti v zivote nieco podarilo podla tvojich predstav? Hocico - skola, nieco v rodine, nejaky vztah, kamaratstvo alebo aj nejaka zdanliva drobnost.. Ak ano, tak vdaka ktorym tvojim vlastnostiam? Aj to su tvoje silne stranky.
V čom môžete byť dobrá viete len vy, ale áno je to na uhle pohľadu ako sa dokažete vo svojich očiach a u potencionalneho zamestnavatela ohodnotit. Ak sa rada učite nové veci ( je jedno ako vam to dlho trvá) aj to je dobrá vec, dokažete pracovat pod tlakom? Dobrá môžete byť aj v tom že ked sa niekde vyskytne problem v rodine, kolektive chcete aby sa problem vyriešil v kľude a bez hadok? Aj to znamena že ste dobrá a snažite sa byť tzv diplomat a veci riešiť v kľude. Je veľa veci v čom ste určite dobra!
Podla mna v com je clovek dobry je uplne jasne. Pozries sa okolo a ked si v niecom lepsia ako vsetci ludia co poznas a s kym sa stretavas pri zalubach/v praci tak je jasne ze si v tom dobra.
@marianarem mala som napr. trochu strach z robenia vodičáku. mierny stres pred každou jazdou až do konca. pamätám si, že som si pred jazdami myslela "na čo som sa to dala?", lebo som si bola vedomá svojej pomalosti, za volantom nie veľmi bezpečné. ale vážne som ten vodičák a auto chcela, nie preto že som musela. a proste som si povedala, že to chcem a zamakala som. nakoniec som skúšky dala bez problémov na prvý pokus. čiže rozhodná? po anglicky to znie lepšie "determined".
som priateľská, myslím že aj spoľahlivá, nikdy nemeškám, vždy prídem o pár minút skôr, ak sa dá.
@reanda Ja by som povedal ze v tom co ho bavi tak sa nasobne rychlejsie stane dobrym... Ale nemyslim ze aby bol clovek v niecom dobry tak ho to musi bavit. Moze byt aj perfektny lyziar co ho to nebavi. Ale dosiahol to len tvrdsim treningom oproti tym co ich to bavi. Mozno bol tvrdohlavy, mozno rodicia. Tak mu to prischlo a je v tom dobry. Len ho to nebavi ale co uz narobi ked vyhrava
Bála si sa vodičáku, mala z toho stres a aj tak si si povedala, že ho chceš a išla si za tým aj napriek strachu a stresu. Tak že by cieľavedomá? Skúsenosť v Mekáči ťa určite veľa naučí, čo chceš a hlavne čo nechceš v živote. Máš gympel. Chystáš sa aj na VŠ? Dúfam, že áno. Mekáč pri VŠ bude fajn
No vidis, super, to mas hned par veci, co mozes povedat a to staci.
A s tym vodicakom, na to mozes byt hrda, ano vidim v tom rozhodnost, cielavedomost, aj odvahu. Mozno mas nizke sebavedomie, nejaky vnutorny hlas, ktory ti hovori, ze na to a to nemas, ale v tomro pripade si sa mu dokazala vzopriet, co je velmi dobre znamenie.
@hiro tak hej, ale je urcite ekonomickejsie venovat sa tomu, co mi ide dobre prirodzene a nestoji ma to tolko namahy a casu sa v tom vypracovat.. navyse to ma jeden velky bonus, ze mi to prinasa ovela viac uspokojenia, ako robit nieco, co ma nebavi.. tam asi cloveka uspokoji len pocit, ze sa dokazal prekonat.. plus, ked clovek robi, co ho bavi, rozvija svoj potencial, ktory ho moze nadalej posuvat aj do inych suvisiacich cinnosti, proste rozvijas sa tym celkovo.. driet na niecom mimo svoj potencial je taka slepa ulica, ktora casto vedie akurat k vyhoreniu, nie k stastiu a spokojnosti v zivote.. a aj tak si myslim, ze ked clovek robi nieco, co ho nebavi, co k nemu nepatri, tak v tom nikdy nebude taky dobry, taky kreativny, ako ked robi 'vo svojom' .. a to je skoda..
Prečo stále prízvukujes, že si pomalá?možno si len rozvážna máš taký pomalší temperament, tichá, hanblivá nie každý je ako Eva Máziková
Ale ja by som do MC Donald's nešla s tým čo píšeš.Hluk, krik, rýchlosť...ja by som ťa videla na úplne inom mieste, ale vyskúšaj.
@ysseba áno, to je slovo, ktoré som hľadala. cieľavedomá. to je pravda, niekedy je to spojené s impulzívnosťou.
@marianarem ja som raz niekde čítala, že ti ľudia čo sa najviac boja zlyhania, čo majú vnútorného kritika bývajú najviac zodpovední a najlepší zamestnancilen si neveria a niekedy úplne zbytočne
autorka, vidis, a pritom je to tak jednoduche a do oci bijuce.. ved cloveka predsa nebude bavit nieco, co mu vobec nejde a je na to uplne lavy.. aj ked, aj to sa obcas stava, to som zatial nepreskumala, cim je bude v tom daky pes zakopany
@luccija v mojom prípade to môžem potvrdiť. teda aspoň v jednom prípade. neverila som si, že spravím vodičák, od začiatku som sa najviac bála písomných testov. tak som si ich precvičovala. niekoľko dní pred skúškami som si cvične napísala všetkých 35 testov (ešte boli tie nezmenené) a žiaden som nemala pod 50 bodov.
Tak zrovna toho mekáču by som sa nebála. Robia tam prevažne jednoduchí ľudia a deti, takte na pohovore je dosť ťažké povedať niečo zle a áno, môžeš si aj niečo prifarbiť. Ja som napríklad nerváčka a naposledy na pohovore som povedala, že sa dokážem postaviť za seba aj za kolegov keď je to potrebné
@luccija Hej, nieco na tom je, sama som na tom tak nejako, v podstate nepotrebujem sefa, lebo svoj sef som ja sama
@luccija lebo som si toho vedomá. aj druhí to naznačovali, môj brat mi to dokonca povedal. ja tom viem, len chcem vyskúšať, či sa s tým dá niečo robiť.
prečo by si mala robiť niekde, kde treba "kmitat", akú máš školu?