icon

Nevyplatená zákazka. Má manžel právo nevrátiť auto?

15. jún 2025

Čaute, v poslednej dobe sa tu množili sťažnosti na autoservisy. Tak my máme tiež problém, ale z opačnej stránky.
Manžel opravuje doma autá, nie je autoservis, robí to vo svojom voľnom čase.
Mal zákazku, bývalého kolegu, ktorý mu doniesol opraviť auto, konkrétne išlo o rozvody. Nekúpil si súčiastky, kúpil manžel, lenže kupoval to na iného a nemal bloček. Auto opravil, pán mu však odmieta zaplatiť opravu, keďže pozaduje faktúru. Okrem toho, sa obul do toho, že sľúbil opravu za 3 dni, auto mal u seba 2 týždne.
Manžel mu od zlosti povedal, že auto predá - auto má hodnotu cca 7-8 tis.. Samozrejme to nespraví, ale pýtam sa, má právo mu auto nevrátiť? Včera mu totiž auto odmietol dať, kým mu neuhradí.

Strana
z3
nelca84
15. jún 2025

A co mu ma uhradit, ked mu nedal fakturu?

fkata
15. jún 2025

Nie, nie je to jeho majetok, takže nemá právo auto zadržať. Na margo toho bločka, takto pán prichádza o záruku na súčiastku a manžel nevie dokázať, že súčiastku vymenil.
Okrem toho, za kratší koniec môžte ťahať iba vy - móže manžela nahlásiť.

patka06
15. jún 2025

Manžel to robí "na čierno" - nemôže auto len tak zadržať, navyše môže mať ešte problémy s úradmi

autor
15. jún 2025

A to mu má vrátiť za ďakujem opravené auto?

fkata
15. jún 2025

Áno, kým nemá problémy. Lacnejšie je vrátiť nezaplatené, ako platit pokuty.

nelca84
15. jún 2025

Aspon bude mat ponaucenie, ze nema robit nacierno. Jediny kto tu porusuje zakon je tvoj manzel.

patka06
15. jún 2025

žiaľ, áno. - to je riziko, keď niečo robí na čierno

jaaty
15. jún 2025

Nech auto vráti do pôvodného stavu a odovzdá majiteľovi. Vymáhať peniaze za opravu “na čierno” nemôže. A zadržiavať auto tiež nie.

nelca84
15. jún 2025
@jaaty

Nech auto vráti do pôvodného stavu a odovzdá majiteľovi. Vymáhať peniaze za opravu “na čierno” nemôže. A zadržiavať auto tiež nie.

@jaaty podla mna si aj tie nove rozvody za dva tyzdne bez auta zasluzi. By ma slak trafil. Nam ked vymienali rozvody, auto sme rano odovzdali a o 14-tej uz volali, ze si ho mozme vyzdvihnut.

alickapusinka
15. jún 2025

Len sa pýtam aka nevyplatena zákazka ved tvoj muž nema živnosť. Muž to robi na čierno ešte môže mať poriadne problémy z daňovým úradom a dalšie problémy zo živnostenským úradom.To máš že robí na čierno.Samozrejme že chce faktúru ešte muž môže mať poriadne problémy.A ma ponaučenie.Ak nebude mať veľke problémy bude mať šťastie môže ho vyšetrovať aj polícia aj daňovy úrad.A auto radšej nech vyda lebo môže byť aj trestne stihaní.

fkata
15. jún 2025
@jaaty

@jaaty ak vôbec vymenil, bez bločka. A ak aj vymenil, nechala by som ich, auto vrátila a padla.
Vyhrážať sa predajom cudzieho auta a zadržaním je kus cez čiaru.

lienka.7
15. jún 2025

@autorka cize to robí muz na čierno, ano? No tak ma pruser tvoj muz. Ako boli dopredu dohodnutý, ze mu dá cash? Auto mu zdržiavať nemôže. Nech mu tam namontuje staré veci naspäť a auto vráti. Môže však podľa mňa čakať "udanie" od ex kolegu... nakoľko ide o neoprávnene podnikanie, pokial nema živnosť.

autor
15. jún 2025
@lienka.7

@autorka cize to robí muz na čierno, ano? No tak ma pruser tvoj muz. Ako boli dopredu dohodnutý, ze mu dá cash? Auto mu zdržiavať nemôže. Nech mu tam namontuje staré veci naspäť a auto vráti. Môže však podľa mňa čakať "udanie" od ex kolegu... nakoľko ide o neoprávnene podnikanie, pokial nema živnosť.

@lienka.7 robí to na úkor voľného času. Áno, že mu donesie auto a on mu dá cash.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
lienka.7
15. jún 2025
@anonym_autor

@lienka.7 robí to na úkor voľného času. Áno, že mu donesie auto a on mu dá cash.

@autorka živnosť na to ma?

luccija
15. jún 2025

Že má tú drzosť ešte vydierať, keď to robí na čierno.Samozejme, že chce blok veď ani nevie koľko bola cena za materiál, robotu atď...aj, keď to kupoval na niekoho iného má mať blok nehovoriac, že mu to trvalo 2 t.Myslim, že pri neoprávnenom podnikaní môže byť pokuta až 3 t eur ťaháte za kratší koniec

lienka.7
15. jún 2025

@autorka a mimochodom, auto nie je tvojho muža, majiteľom je jeho kolega, cize predať môže tak figu borovu.

fkata
15. jún 2025
@lienka.7

@autorka živnosť na to ma?

@lienka.7 na 99% nie.

tykat
15. jún 2025

Akoze takto, podla toho co pises... najmensi problem ktory z toho tvoj muz ma je ze mu niekto nezaplati. Keby to niekto nahlasil.tak sa nedoplatite.

mafia102
15. jún 2025

Dat auto do povodneho stavu a vratit. Ale na takych veciach sa treba dohodnut vzdy dopredu, zakaznik by mal vediet, ze nedostane fakturu.

misicka31
15. jún 2025

Pokiaľ je bývalý kolega taký charakter ako sa ukazuje,čakajte,že vám zazvoní polícia.Zadrziavate jeho majetok,a dokážte,že ste mu opravili auto.Slovo proti slovu a ešte je aj v práve.Vychcana osoba. Vrátiť a dávať si bacha.

gab1sol
15. jún 2025

Na úkor voľného času? Však to robí za peniaze. A bez dokladu, teda načierno… A okrem iného, teraz zadržiava cudzí majetok.

tundra
15. jún 2025

Jeden lepsi,ako druhy🙈.Majitel auta chcel usetrit,dal si ho opravit byvalemu kolegovi a nasledne si vypyta fakturu.Mechanik objedna diely
"Na niekoho"cize bez dph a nema doklad o kupe👍.
Ako zakaznik,by som tiez chcel vidiet doklad o zakupeni nahr.dielov.Cele zle odkomunikovane od zaciatku,preto vznikol problem...

fkata
15. jún 2025
@tundra

Jeden lepsi,ako druhy🙈.Majitel auta chcel usetrit,dal si ho opravit byvalemu kolegovi a nasledne si vypyta fakturu.Mechanik objedna diely
"Na niekoho"cize bez dph a nema doklad o kupe👍.
Ako zakaznik,by som tiez chcel vidiet doklad o zakupeni nahr.dielov.Cele zle odkomunikovane od zaciatku,preto vznikol problem...

@tundra jeden je vypočítavý, druhý chamtivý a hlúpy, toľko k tomu.

mamina7070
15. jún 2025

riziko prace na cierno nabuduce aspon suciastky dat dopredu zaplatit

martinkatinka
15. jún 2025

Tito je uz ale vtip?

mamina7070
15. jún 2025

maximalne nech vymontuje nove suciastky a vrati mu ho v povodnom stave
ale teda tak ci tak nech uz to nabuduce nerobi nacierno najma pre takychto ludi

sense
15. jún 2025

Tvoj muz mu jo nemoze zadrzat. Nevravuac o tom ze kolega bol skodny tiez kedze muesto 3 dni nenal auto 2 tyzdne. Muz bech si teda vymontuje suciastky nove ktore namontoval a auto vrati. Pretoze moze nag z toho omniho vacsi pruser ako nezaplatenu pracu

denkabemommy
15. jún 2025

🤣 preboha, to ste s mužom takí jednoduchí? Ak mu povedal, že mu auto nevráti, môžte čakať políciu doma s tým, že ste auto ukradli. Potom tvoj muž prizná ako to bolo a ešte bude okrem krádeže vysvetľovať aj daňové podvody. A bude rád ak vyjde len s podmienkou a pár tisícovou pokutou. Bohužiaľ za sprostosť sa platí a buďte radi, ak to bude len vo výške ceny rozvodov v tom aute.

minenkaa
15. jún 2025

Však vyberie suciastky čo tam dal a vráti auto a nech to robi na živnosť alebo proste sa niečo takéto stane

Strana
z3