icon

Nikto ma nechce zamestnať kvôli priezvisku

nikuska412
28. aug 2023

Ahojte. Dúfam, že nie som jediná, ktorej sa toto deje.
Svokor má firmu s veľa zamestnancami (cez 50os.) a odkedy som sa vydala, mám jednoducho problém sa zamestnať. Každý ho pozná a prvá otázka vždy, keď niekde prídem je: "je ten majiteľ vaša rodina?" Potom prehodia pár viet a koniec. Nezoberú ma. Dovtedy som s tým nemala problém nikde, moje priezvisko nebolo nikde známe.
Ja do svokrej firmy ísť pracovať nechcem, navyše tam ani nie je pre mňa miesto. Ale tiež nemôžem vo firmách, v kt.sa uchádzam o miesto klamať, že nie sme rodina. Čo mám robiť? Ide mi to na nervy, vždy len zúrim a volám s plačom manželovi, že zas to isté sa mi stalo. Čo si mám dať naspäť svoje priezvisko?

Strana
z2
oriesocek
28. aug 2023

skus povedat, ze je to nejaka vzdialena rodina... tym by to malo zhasnut. To nie je otazka, ktorá sa ma riesit na pohovore. Ak to takto zahovoris, tak sa budu venovat podstatným temam.... a teda, ak si dobrá a vyhovujes im, zoberu ta... Ak je problem iba v priezvisku a nikde inde.

sisa_s
28. aug 2023

A preco by mali problem s tym, ze si jeho rodina?

alex49
28. aug 2023

sú to konkurenčné firmy?

kacena4
28. aug 2023

pravdu... myslim ze to nie je priezviskom...

miskakyska
28. aug 2023

.. sa nemusíš pochváliť, že áno je ..povedz "nepoznám"a dovidenia...
...ale sa mi nechce veriť, že všade kadiaľ chodíš všetci svokra poznajú..

anna777115
28. aug 2023

Takéto veci, sa nemajú čo riešiť na pohovore.Keď, sa ťa niekto bude pýtať na dotyčného, treba povedať, že ste iba menovací, veď ak vás nikto nepozná že ste rodina, tak, je to podľa mňa jedno.Aj, keď nechápem čo s tým niekto sleduje, to akože každý musí byť zamestnaný u niekoho z rodiny!? Nechápem.

pepeliashka
28. aug 2023

Je neprofesionalne sa pytat na pohovore osobne veci, zamestnavatela ma zaujimat co a kde ste pracovali a ake mate skusenosti, suvisiace s danou poziciou, nje akym osobny zivotom zijete alebo koho mate v rodine.

hankab
28. aug 2023

@nikuska412 tiez ma kvoli mojmu priezvisku kazdy pozna, prestahovala som sa nedavno o 120kmdalej z rodneho mesta a aj tu ma poznaju 🙈
Ale nemam pocit, ze by ma kvoli tomu nechceli nikam vziat, praveze je to vzdy na pohovore tema cislo 1, lebo rodinnu firmu mam aj v zivotopise. Odisla som odtial po roku a kazdy sa ma pyta preco, vysvetlim diplomaticky a nikto nic neriesi.

babulkomale
28. aug 2023

@miskakyska mojho byvaleho sefa poznali nielen na Slovensku, ale aj v okolitych krajinach. Ked som sa uchadzala o jednu pracu, majitel s uznanim pohmkal, ze wow ze ste tam tolko vydrzali 😃

mircalla
28. aug 2023

Dovod? Je to konkurencia? Je to nejaka dedina, ci male mesto, ze ho vsetci poznaju?

andreatytler
28. aug 2023

@nikuska412 Zaujimave. To uz kolko krat sa ti stalo? Ak je to konkurencna firma, tak to by sa dalo este chapat, Ale ak nie a je to len tym ze ste male mesto kde svokra kazdy pozna, asi by som zacala byt zvedava co ten svokor robi, ze sa ho ludia takto strania.
Neviem ci je dobry napad klamat a povedat ze ho nepoznas. Nemam ale ziadny iny napad ako to vyriesit. Aj ked sa ohradis ze taka otazka na pohovor nepatri, tak to uz akoby si odpovedala a k tomu este ukazes ze si aj dost ostra. Proste nie najlepsi prvy dojem. Toto by chcelo veeelmi doplomaticku odpoved a na diplomaciu mam ja nulovy talent.

andreatytler
28. aug 2023

@babulkomale Takze to bol bod k dobru pre teba?

mircalla
28. aug 2023

Tazko sa k tomu vyjadrovat, ked nevieme podrobnosti

nikuska412
autor
28. aug 2023

Sme male mesto, každý každého pozná. Je za vodou a preto to tak berú, "veď vy nepotrebujete viac peňazí, tak načo chcete robiť ". Akurát že u nich to tak nefunguje, manžel tam pracuje nonstop, ale plat má ešte nižší ako niektorí zamestanci. Lebo ako raz vyhlásil: kto nič nerobí, nič nemá. Nič sme od neho nedostali len tak, že tu máte, nech je vám lepšie, keď sa rozprávame s najbližšími o platoch, tak pomaly máme najmenej. Takže makáme, aby sme raz aj my mali dobre. :D akurát, že ja nemám kde robiť. Šéfka z predchádzajúcej firmy ma prepustila, lebo som mala len dobu určitú a miesto sa rušilo, aj to poznamenala: "veď vy aj tak máte viac ako ja". Pritom to tak nie je, len ľudia si nedajú vysvetliť.
Preto sa pýtam na nejakú diplomatickú radu.

andrejkap123
28. aug 2023

@nikuska412 a preco sa rozpravate so znamymi o platoch? Ja sa o platoch nerozpravam s nikym iba s muzom pripadne s mojim otcom. To je vsetko. Urcite nie so znamymi a s kamaratmk kto co zaraba lebo to nerobí dobroty vo vztahoch.

andrejkap123
28. aug 2023

A to zarabame nadpriemerne (tu som anonymne ;) )

pribinak
28. aug 2023

Tak chod pracovať do iného mesta. Nemusíš byt vo vašom malom meste
Zoberiem auto a idem

h2
28. aug 2023

Tak povedz, že to nie je tvoja rodina. Pokrvní príbuzní nie ste, takže až také klamstvo to nebude.

trema
28. aug 2023

Tak bud povies pravdu a budes bez prace, alebo nepovies a budes mat pracu

sisa_s
28. aug 2023

A myslite, ze keby zaklame, ze nie su rodina, nikto jej na to nepride? Ked su male mesto, hocikedy ich mozu spolu stretnut a bude za klamarku...

euka210
28. aug 2023

@nikuska412 povedz, ze ste menovci...to je pravda a rodinu obides a nebudes tak klamat

lilitela
28. aug 2023

ak poznaju svokra, tak neverim,ze by nevedeli ze si jeho nevesta, to je nelogicke. ak ale fakt nevedia, tak zaklam, v takomto pripade sa to da hadam prepacit, predsa sa nebudes takto diskriminovat. a ak sa spytaju preco si klamala, vtedy povedz pravdu, ze ti to neskutocne komplikuje karieru.

tenconepoklakol
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
28. aug 2023

@nikuska412 Fakt zaujimave, ze sa na teba pozeraju ako na princeznu co sa chce hrat na beznu zenu a ist pracovat. Zda sa ze ti neveria ze by si to brala vazne.
Skus teda vysvetlit nejako takto: "Dobre nepotrebujem pracovat, ale to ze som tu znamena ze chcem pracovat a taky zamestnanec je zarucene lepsi ako niekto kto do prace chodi len a len preto ze musi. Taky clovek urobi minimum a tym to pre neho hasne. Kdezto ja sa chcem v praci realizovat".
Proste nadviaz na ten komentar o tom "ze ved ty nepotrebujes pracovat" a vyuzi to vo svoj prospech a otoc to na to ze je to tvoja silna stranka oproti inym kandidatom.

miskakyska
28. aug 2023
simca06022011
28. aug 2023

@nikuska412 tak povedz ze nie je to rodina, ste len menovci.. :D co koho do toho??

marianarem
28. aug 2023

@andreatytler To je super napad 👍👍

andreatytler
28. aug 2023

@marianarem Dakujem. Zaujimave ze si autorka zrusila konto. Zeby sa svokor dozvedel ze sa o nom hovori?

babulkomale
28. aug 2023

@andreatytler ano, bol znamy ako agresivny polosialeny cholerik 😃 nech mu je zem lahka 🖤

ivik4
28. aug 2023

Boze no jednoducho
Nie niesme rodina

Strana
z2