Nikto ma nechce zamestnať kvôli priezvisku
Ahojte. Dúfam, že nie som jediná, ktorej sa toto deje.
Svokor má firmu s veľa zamestnancami (cez 50os.) a odkedy som sa vydala, mám jednoducho problém sa zamestnať. Každý ho pozná a prvá otázka vždy, keď niekde prídem je: "je ten majiteľ vaša rodina?" Potom prehodia pár viet a koniec. Nezoberú ma. Dovtedy som s tým nemala problém nikde, moje priezvisko nebolo nikde známe.
Ja do svokrej firmy ísť pracovať nechcem, navyše tam ani nie je pre mňa miesto. Ale tiež nemôžem vo firmách, v kt.sa uchádzam o miesto klamať, že nie sme rodina. Čo mám robiť? Ide mi to na nervy, vždy len zúrim a volám s plačom manželovi, že zas to isté sa mi stalo. Čo si mám dať naspäť svoje priezvisko?
@nikuska412 ja by som zaprela a kebyže ma vezmú, a začala by som tam robiť, tak by som priznala, aj vysvetlila. Možno nepríjemné zapierat, ale zase oni sa ta tiež nesmú vypytovať na tvoj pôvod, takže by ste si boli 1 1.
@nikuska412 ahoj Na blbu otázku sa odpovedá otazkou. ...Mala by som byť? Zasmejes sa. Uz sa má to niekde pýtali. A zasa sa zasmejes. A keď náhodou ešte nebude zlomená...Opýtas sa: A prečo sa vlastne pýtate? Ale stále ako zo žartu..., že túto otázku berieš ako odľahčenie na pohovore. Niekedy, keď vidia že kandidát je v strese pýtajú sa niečo mimo na odbúranie stresu.
V takom prípade sa budú domnievať, že nie, lebo asi by si sa pochválila. Ale nikdy si také nič nepovedala 🤓
@podmostom vies ze je 3 mesacna skusobna lehota. V malom meste klamstvo vyjde napovrch behom par hodin. Kazdy kazdeho pozna k tomu socialne siete. Vysvetlovat, ze to bolo nevinne klamstvo by nevypadalo dobre.
@nikuska412 skoda ze si odisla. Najdi si pracu vo vedlajsom meste, kde ta nepoznaju. Obycajne dosah rodiny je jedno mesto - casto to nie je o moc viac. Alebo hladaj a uvidis kde ta vezmu. Niekde ta zobrat musia. Ak je problem v priezvisku, tak rodina tvojho muza musi byt velmi neoblubena v meste kde zijes. To nebude, ze nepotrebujete peniaze. Ale preto, ze ich tak nemaju radi, ze s tebou nechcu mat nic spolocne.
@nikuska412 Ahojky, mas pravdu, klamat by si nemala , ved aj tak by na to casom prisli, ale ja by som odpovedala asi toto:ano sme rodina, ale ja by som bola rada financne, aj inak nezavisla od rodiny-nerobi to "dobrotu"ked vsetci pracuju v jednej firme...a ak ta nezoberu ani potom, tak v tom bude skor nieco ine...
Normálne by som sa opýtala aký je problém v tom, že ste rodina. Kľudne to môžeš uhrať aj na to, že nemáš s ním okrem priezviska nič spoločného. Chceš proste pracovať inde a hotovo

@nikuska412
Stalo sa mi niečo obdobné..pýtali sa ma, či poznám istú pani s takým priezviskom.. šlo o moju"úžasnú"svokru..no ja som ju zaprela a hanbila som sa za ňu.. žiaľ, aj to sa stáva a ľudia mávajú predsudky a spájajú si vás s rodinnými príslušníkmi, aj keď ste úplne iný...prácu mi ponúkli, ale radšej som si našla inú..pre istotu