Nová práca a nedostatočné zaškolenie
Dobrý večer, minulý týždeň som absolvovala zaškolenie do novej práce v celkovom trvaní asi 10h. Školenie prebehlo v inom meste ako sa má práca vykonávať. V stredu mám nastúpiť do tejto novej práce priamo do kancelárie, kde budem sama. Reálne si to však neviem predstaviť a mám z toho obavy. Jedná sa o zodpovednú prácu a mám sto chutí z toho vycúvať. Ostala mi tam nejaká pošta, ktorú mám na začiatok spracovať, avšak na pracovisku sa nemám ani s kým poradiť. Neviem pre to ani spať. 🤦
ja by som to na tvojom mieste vyskusala...nic za to nedas a ked bude vsetko zle tak bud nadriadenym das vediet, ze skolenie bolo nedostatocne alebo sa rozlucis...
Mne veľmi pomohlo mať prístup k starším emailom a pozerala som v systéme ako spravili niektoré veci v minulosti.. myslíš si že by si si mohla niečím takým pomôcť?
Tiež niečo podobné teraz riešim, len s nástupom od Januára. Tiež moje zaškolenie nie je a nebude bohviečo, čiže neviem čo mám robiť. Zvažujem, ze z toho vycúvam, ale rodina ma potom asi zmorduje. Presne viem ako sa cítiš, ak by si chcela, napíš mi. Keď už nič iné, budem aspoň Tvojou morálnou podporou, lebo viem v akej si situácii.
Prejdes si stare maily, vsetky sanony co najdes. Co mas spravit ti pomoze ten, ktoreho sa to tyka, to mi najviac pomohlo. Tzn ta druha strana. Aj kebyze je to zakaznik, klient, nevadi. Povies ze si nova. Mne vzdy ochotne povedali
Niekto ta skolil. Verim, ze mas nanho kontakt a ste dohodnuty, ze budes volat, ak bude treba.
@zuzanka.zuzu nie je to práca získaná po priklasleni CV, skôr by som povedala, že tam som si ešte ubrala. Výberové kolá boli 2, písala som aj testy. Je to to druhé čo si napísala a asi si len neverím, lebo fakt nechápem čo sa mi teraz preháňa hlavou.
Tiez sa mi take stalo. Prva naozajstna praca po vysokej skole. Kocka co odchadzala, mala na mna tyzden co bolo zalostne malo. V rychlosti mi poukazovala co vsetko mam robit, zapisovala som si kazde slovo a taktiez som pred nastupom takmer nespala. Zaciatky boli narocne, trvalo asi pol roka kym som v praci zazila kazdu situaciu, ktoru mam riesit ale nastastie som mala vynikajucich, tolerantnych kolegov a taktiez jednu kolegynu, ktora bola pred rokmi na mojej pozicii cize som sa mohla na nu obratit. A ak nie, urobila som to po svojom a bol novy standard 😁. Vyklula sa z toho moja najlepsia praca zatial. Teraz som na MD a rada by som sa tam vratila.
@buberova áno viem použiť staré e-maily, teda nahliadnuť do nich. Aj vidieť staré spisy.
@zuzanka.zuzu hmmm, takto sa to teda robi, ocividne si odbornicka. Cize vsetko okrem tych spomenutych prac sa moze robit aj bez zaskolenia len tak na nahodu? Dobre vediet 👍
Ja sa napr prave zaskolujem v novej praci, cast mi kolegyna ukazuje ale vela agendy je bez zaskolenia, ide totiz o kreativnu pracu (ale s papierovackami okolo). Na vela veci budem musiet prist za pochodu logikou a komunikaciou a som s tym v pohode

prvá robota? prvá robota po materskej? robota získaná po prikrášlení CV? 🙂
premýšľam či ma niekedy zaškoľovali... a veru nie 😀 ak nejdeš operovať alebo nestojíš pri riadiacom pulte jadrovej elektrárne, tak pohoda 😉