Nová práca na daňovom úrade mi pripadá zložiťá. Mám odísť?
Ahojte, dnes som nastupila do novej prace, ide o pracu na danovom urade, velmi som tu pracu chcela, je v nej vela benefitov, pracovny cas ako mi vyhovuje, dnes som spoznala kokegyne a zdali sa mi velmi mile a priatelske, ALE z naplne prace som totalne mimo, zda sa mi vsetko komplikovane, od PC systemu, v ktorom sa pracuje az po .. ani neviem, proste som si tam dnes pripadala ako totalne vyorana. Prax v tomto nemam, ale potrebnu skolu vystudovanu ano, no neviem co mam robit. Zotrvali by ste este? Novu pracu, ktora by mi casovo vyhovovala tak, aby som mohla chodit po dcerku do skolky je v nasom meste tazke najst.
Zajtra tam pojdem so stresom a stiahnutym zaludkom 😕
daj tomu cas. zvladnes to, nestresuj, naucis sa. mne trvalo snad 4 mesiace akotak samostatne robit lebo vsetko bolo nove, ale nerobim na danovom. prve dni su velmi intenzivne, moze ti to cele pripadat narocne, aj ja som si obcas poplakala, ale dnes viem, ze to len preto lebo som to cele brala zbytocne vazne a mala som na seba prehnane naroky. neodchadzala by som, ostan skusobnu a potom sa rozhodni ci sa tam citis dobre. dobra pracovna doba sa hlada tazko, ja mam skrateny uvazok kvoli detom, a ten by mi inde nedali, takze tiez sa v praci drzim, proste je to pre mna dolezitejsie ako napkn prace
Ak máš milé kolegyne určite ti so všetkým pomôžu. Väčšinou v každej práci používajú iny systém. Nikto učený z neba nepadol, a ak ťa vybrali na výberovom konaní, určite máš na tú prácu predpoklady ... len to chce trochu času. Vydžala by som na tvojom mieste aspoň kým neabsolvuješ všetky školenia, ktoré sú potrebné k práci. Držím ti palce.
Dievčence, príslušník FS má 2 ročnú prípravnú štátnu službu, keď splní predpoklady na výkon funkcie plus absolvuje všetky povinné odborné školenia a prejde výstupným služobným hodnotením vedúceho oddelenia, až po dvoch rokoch (plus dni strávené na PN a OČR) ho riaditeľ DÚ preradí do stálej štátnej služby. Ďalší druh služobného pomeru je dočasná štátna služba. Ono závisí od úseku, na ktorom pracuje - správa, kontrola, exekúcia. Kontrolór má za mňa najťažšiu prácu, musí mať široký záber vedomostí, ovládať účtovníctvo, z legislatívy hmotu aj proces, jednať s daňovými subjektmi, často s právnikmi, renomovanými účtovníkmi a daňovými poradcami. A vedieť odkomunikovať daňovému subjektu dorub, to je asi najťažšie 🙆 lebo väčšina daňových subjektov si myslí, že sa odkontrolujú doklady na priznanie. Tam však práca kontrolóra iba začína ☝️ Neviem, na akej si pracovnej pozícii si, ale keď kontrola, tak musíš veľmi makať na sebe. Ak máš prideleného mentora, tak sa veľa pýtaj, snaž sa sledovať jeho prácu, študovať zákony, skúšať pracovať v systéme. Držím palce ✊
Ako, ostala si?
@petronela1985 Počas dočasnej štátnej služby môže prejsť príslušník FS služobným hodnotením? A ak sa následne prihlási na vyberko na stálu službu tak to má “započítané”?
@aniss257 pokiaľ sa nezmenilo znenie zákona o FS, v paragrafe 78 je to tuším riešené, tak dočasná štátna služba sa nezapočítava. Ja som zastupovala MD/RD 2,5 roka, potom som šla do prípravnej štátnej služby a po ďalších 2 rokoch do stálej. Dočasná štátna služba sa nezapočítala, ale fakt neviem, či sa to už zmenilo. Služobné hodnotenie ma aj zamestnanec v dočasnej štátnej službe.
@petronela1985 Ďakujem 🙂 ale pri výberovom konaní do prípravnej štátnej služby má vždy prednosť uchádzač z dočasnej sš ak mal ok služobné hodnotenie.
Ahoj, na akú pozíciu si nastúpila? 🙂 ja som si prešla správou II. aj exekúciou, z vlastnej skúsenosti ti poviem to čo všetci, nemôžeš prácu súdiť na základe prvého dňa. Ani najťažší systém nemusí byť časom až tak ťažký, chce to len čas. Zvykneš si, keď sa zorientuješ v systéme a legislatíve, tak to pôjde. A to ti vravím ako človek, ktorý tiež bojoval s ťažkými začiatkami 😁😁
Ahojte, dakujem vsetkym za povzbudive slova, este som to nevzdala ale ani sa nic nezlepsilo, kolegyne na mna chrlia kvantum informacii 😂
Vsetko si zapisujem,som na kontrole, so vsetkych tych papierovaciek okolo 1 kontroly mam hlavu ako balon, ale kolegyne su aj nadalej mile a ustretove, cize to mi dost pomaha. Povedala som si aj na zaklade diskusie, ze dam tomu cely februar a zatnem zuby a potom sa rozhodnem co dalej 😊 ale poviem vam, ze pridem domov a som taka vyflusnuta, akoby som odpracovala 12 vo fabrike 😀
*zo vsetkych
To máš fajn. Ja som tiež 1. nastúpila. Mám to podobne že kolegovia fajn akurát ja mám hroznu pracovnú dobu a všetci sú tam mega premotivovani. Čize ťahajú aj dve hodiny naviac čo ja si nemôžem kvôli deťom. Tak asi budem kameňom úrazu 🙈. Tiež som zvedavá koľko tam vydržím 😉
No kľudne sa môže stať že ešte aj celý február budeš mať rovnaké pocity ako teraz 😀 na základe jedného mesiaca by som sa ozaj nerozhodovala či pokračovať alebo nie. Teda jedine že by ti tam nevyhovovali nejaké veci, ale keď je to “len” o tom, že máš z toho zatiaľ hlavu ako balón, tak tomu daj dlhší čas. Škola je jedna vec, ale keď nemáš prax, niekde ju musíš nabrať.. a to nebude za mesiac 🙂 Držím palce!🍀
To je už dobrý základ, že sú kolegyne milé. Ja som sa trápila tri mesiace pri kolegyniach, ktoré mi už po týždni odmietli odpovedať, keď som sa na niečo spýtala. Musela som zisťovať kade-tade. Po troch mesiacoch som už do toho prišla. Aj keď mnoho vecí som sa naučila (keďže ma odmietli zaúčať), až vynadaním že som nieco spravila zle. Bolo tam kvantum nových vecí. Ale u mňa naozaj tvrdá škola to bola a stále posmešné poznámky kolegýň keď som to hneď nevedela, ako keby niekto sadol a hneď prvý týždeň všetko vedel. Ani jedna to tak nemala. Dokonca jedna z nich napokon priznala, že ona chcela po mesiaci odísť kvôli tomu, ale napriek tomu sa na mne zabávala, keď som ja niečo nevedela. Takže mať dobré kolegyne je podľa mňa veľké plus. Svedčí to o tom, že sami sú spokojné, tak nepotrebujú ubližovať. To sa už dnes veľmi nevidí. Ja by som vydržala. O dva mesiace už budeš menej unavená a vystresovaná, uvidíš.
@anetka34 to akoby ste mali moje prvé kolegyne, dostali pokynom, aby nás zaucili, po 2 týždňoch povedali. že ony nas nemusia zaucat. Až keď sa o tom dozvedelo vedenie, tak sa spamätali, ale bola som veľmi rada, keď má presadili do inej kancelárie. Tam to bolo úplne o niečom inom. Škoda, že až po roku 😃 a úplne super bolo, keď nás ohovárali naše asistentky, že akoto, že nevieme používať ich systém, keď sme teraz prišli zo školy, škoda, že na tých školách sa to neučí 🙈
Ako, zostala si pracovať?
@1andrea111 ano, aj som zabudla, ze som zakladala tuto temu 🙂 pomalicky som sa to doho dostavala, teraz uz ten zositok s poznamkami ani nevytiahnem, aj ked este vzdy ma moze nieco prekvapit, ale uz je to pohodicka. Haha teraz sa smejem, ze z coho som to vlastne bola taka vyhukana 😀
Ahojte, chcem sa spýtať, ako je to na DU v BA? je tam aj cast prace po zauceni formou HO?
@katkaajurko jedine na kontrole, inde nie.
@smajcii dakujem
Ahoj, ja si idem po radu, vzali ma na DÚ na pozíciu správcu dane I ale iba na dočasnú štátnu službu , pracovala som v PZ ale nakoľko som musela slúžiť, nestíhala som škôlky mojich deti, bola som nútená zo zboru na teraz odísť. Ako je to s pracovnou dobou na DÚ? Plánujete si služby či máte pevne danú pracovnú dobu. Akceptujú OČR? Ďakujem pekne ak by si si našla čas odpovedať

Vzdy su zaciatky tazke. Ci v skole. V praci. V materstve.
Chce to cas. Uvidis ako sa o par tyzdnov nad tymto pousmejes 😉