Nové zamestnanie

30. júl 2022

Ahojte, prosím vás, ako to je..? Ak si nájdem novú prácu, zamestnám sa na TPP ale zistím, že ta práca ma nebaví, že chcem odísť a najdem si zároveň niečo iné, môžem dať z dňa na deň výpoveď v skúšobnej dobe a nastúpiť do novej prace? Da sa to napr takto rýchlo iba počas skúšobnej doby? Ak budem po skúšobnej dobe, už mi bude trvať výpovedná lehota?
Nemám skúsenosť, lebo po VŠ som sa hneď zamestnala a pracovala niekoľko rokov v jednej práci.. Potom som išla na MD a teraz si hľadám niečo iné.. Tak aby som vedela, na čo sa pripraviť..
Viete mi poradiť, na čo si dávať pozor ohladom prac. zmluvy? Na začiatku každej zmluvy na TPP je aj skúšobná doba? Je to nejak zo zákona a musí byt napisana v zmluve? Alebo si ju mam pýtať, aby som mohla potom rýchlejšie odísť ak by niečo?
Za všetky ppostrehy a rady vopred ďakujem 🙏

melanta
30. júl 2022

Áno, počas skúšobnej doby môžeš odísť bez dôvodu zo dňa na deň. Skúšobná doba môže aj nemusí byť. Nie je povinná, musí byť v pracovnej zmluve. Bez skúšobnej doby sa dávajú pracovné zmluvy zväčša len vybraným vysoko odborným a vysoko manažérskym pozíciám. Ak budeš chcieť odísť mimo skúšobnej doby, výpovedná doba trvá mesiac, ak si zamestnaná kratšie ako 1 rok. Ak nad rok, tak dvojmesačná. Ak nie je v pracovnej zmluve dohodnutá inak. Pozor, výpovedná doba nezačína plynúť dňom, kedy výpoveď dáš, ale až od prvého dňa nasledujúceho mesiaca.

autor
30. júl 2022

@melanta super, ďakujem veľmi pekne za info, si zlatá 🙂

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fluffy23
30. júl 2022

Ahojte chcem sa spýtať otázku ohľadom pracovného fondu. V práci u nás je v podtate nepretržitá prevádzka 24/7. Mimo sviatkov plus malé sviatky ktoré ai určilo mesto kedy nemôžeme byt otvorený (zábavný priemysel) 🙂. Teda nemáme možnosť pracovať vo sviatok. Otázka moja je ak má napríklad mesiac fond 176 hodin a je tam jeden sviatok ktorý nemôžem pracovať ani nám ho zamestnávateľ nepreplatí nemá byt fond pre nás 168? Neviem sa k tomu nikde dopátrať. Dakujem 🙂

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fluffy23
30. júl 2022

@luscious nie. Pracovná zmluva na dobu neurčitú. 6 rokov už

luscious
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
fluffy23
31. júl 2022

@luscious bol by som rad keby sa niekto ešte zapojil do debaty 😀 lebo sa k tomu už dlhšie neviem na internete dopátrať a nemám nikoho čo sa tomu rozumie. 😞