Nový trend na pohovoroch: Falošné nádeje?
Bola som za posledny mesiach na troch pohovoroch, vsade zo mna boli uneseni, povedali mi, ze idu robit este dalsie pohovory, ale ze mozem ratat s tym, ze miesto je moje. Na prvom pohovore v pondelok, mi pani povedala, ze na buduci tyzden v pondelok sa mi ozve, cakam tri dni nic, nakoniec mi poslala mail, ze miesto je obsadene hovorim ok, idem dalej. Dalsi pohovor vcera, pani tiez sama chvala na mna a uz mi davala info, ze miesto je moje a ze sa mi ozve na 100% v priebehu vcerajska, lebo to chce mat uz vybavene, potom sa budem musiet zastavit kvoli dokladu od lekara, ze som zdrava a ze podpiseme zmluvu. Vcera ako na ihlach dnes detto. Uz stracam nadej, ze z toho nieco bude. Ako ja na jednej strane rozumiem, ze toho maju ludia v praci vela, ale na co cloveka natahuju a daju mu nadej, preco na rovinu nepovedia, ze sa ozvu ked skoncia vsetky pohovory. Na pohovoroch som nebola poslednych pat rokov a predtym to takto nefungovalo, tak ma len zaujima, ci je to nejaka nova norma 💁♀️
@17alexis určite záleží aj od pozície. A ja som pracovala zatiaľ len v korporáte (ak nerátam manželovú firmu), aktuálne tretí zamestnávateľ (kým som našla to správne miesto 😉). Na troch pohovoroch pýtali aj referencie od predchadzajúceho zamestnávateľa. A tam teda bolo uvedené, že som pracovala na takej a takej pozícii v tom a tom čase, nie ako dlho som bola zamestnaná.
Hehe mne sa stalo to isté, personalistka, či kto to bol, mi po telefóne potvrdila, že ma berú, dokonca som sa na teamse zoznámila aj s tímom, v ktorom som mala robiť. V starej robote som veselo dala výpoveď, lebo veď výpovedná lehota 🤪. Po 2 týždňoch mi prišiel suchý mail, že ľutujú, ale vybrali iného kandidáta. Našťastie som naozaj z tej starej práce chcela odísť a napokon sa mi aj podarilo do konca výpovednej v pohode zohnať inú robotu, ale teda už viem, že čo nie je na papieri, to sa neráta 🤭. A v tej ďalšej práci zas mi povedala šefová, že ma berú, ale nič som si nesľubovala a pracovnú zmluvu som podpisovala až v prvý deň nástupu do práce, lebo tá moja šéfka, že načo tam budem zbytočne behať len kvôli podpisu 😁😁😁.
@valeria_h Presne ako píšeš, človek potom hľadá chybu v sebe. Ale jasné, že tieto výberové konania v štátnej, či verejnej správe už beriem s rezervou. Raz mi z jedného obecného úradu bez pozvania na pohovor napísali: Odpoveď na výberové konanie - neuspeli ste.
Tak neviem ako som mohla neuspieť, keď ma ani nevideli. A všetky kvalifikačné požiadavky vzdelanie v odbore + prax som spĺňala. Neuspieť môžem, keď sa niekde zúčastním a nespravím dobre nejaký test alebo pohovor. Ale asi to brali tak, že ma nevybrali a takto povzbudivo mi to oznámili, aby som druhýkrát neotravovala v sektore, kde sa vyberajú ľudia dopredu.
Našťastie mne sa nikdy nestalo žeby mi povedali, že si vybrali mňa a potom zohrali inú.
Skôr sa mi stalo, že mi na pohovore povedali, že najlepšie spĺňam ich požiadavky a nakoniec mi oznámili, že vybrali inú vhodnejšiu kandidátku.
Alebo ma pozvali na druhé kolo pohovoru, kde už sme išli iba tri a do dnes mi nezavolali ako to dopadlo. Človek čaká ako na ihlách a nakoniec takýto prístup. Keď už mám iba troch, aspoň mám toľko slušnosti, že zavolám.
Autorka a ako to dopadlo? Bola si na tom druhom kole?

@gab1sol tak to je samozrejme, niečo iné. Záleží, akú prácu robíš. Ja som teraz na RD, oficiálne som stále zamestnaná, ale začala som v rovnakej oblasti podnikať, mám urobenú sro. Keby som si mala hľadať inú prácu, tak by som normálne odpovedala na ich otázky, čo som robila, aké úspechy som dosiahla, atď. Samozrejme, keby si to overovali u predošlého zamestnávateľa, tak jasné, že by ma odpísali. Otázne je, kto by si to overoval. Zatiaľ sa mi to nestalo ani raz. Dokonca odkedy som na RD, odmietla som 4 pracovné ponuky, kde dokonca vedeli, že mám malé dieťa, lebo dostali na mňa odporučko, sľubovali mi aj kancel s detským kútikom, len aby som chcela pre nich robiť.