Obťažovanie na pracovisku

23. jún 2022

Stalo sa mi, že som na niekoľko minút zažila obťažovanie. Bola som mojím nadriadeným pritlacena nasilu k stene. Veľmi som sa zľakla že budem zneužitá. Žiadala som nech ma nechá. Po niekoľkých minútach ma pustil. Neviem čo mám robiť. Bojím sa že sa to zopakuje keď nebude nikto nablízku. Mám sto chutí zmeniť zamestnanie. Predtým som ani neprovokovala, ani nič také. Komunikácia bola vždy len pracovne. Toto som nečakala.

radkasswe
23. jún 2022

Bud poziadaj o vyssi plat alebo zmen pracu ....

7lenka11
23. jún 2022

ja by som to riešila, alebo zmenila prácu.. toto nie je dobrý signál do budúcna... nikdy nevieš, kde sa s ním ocitneš sama a čoho je schopný

viestta
23. jún 2022

Oznámiť vedeniu. Toto si nemôže dovoliť žiadny chlap, či je debuci ci nie.

leni1977
23. jún 2022

@radkasswe neviem či ťa správne chápem, za vyšší plat by mu mala byť k dispozícii?

vilma7
23. jún 2022

Oznámila by som to vyššie.

zojazoja
23. jún 2022

Ústa máš, rozprávať vies. By som mohla eseje pisat o obtazivani na pracivisku za mojej mladej ery s chlionymi zákazníkmi. A neskončila som len na stene, raz aj na zemi. Takze takto: ak sa o to pokúsi znova, okamzite otvorit usta a asertivne mu oznámiť. Zvys hlas pri tom: a dost! este raz toto spravite, idem to nahlásiť a budem to riešiť oficialnou cestou. Dufam, ze to bolo naposledy, ok?

radkasswe
23. jún 2022

@leni1977 myslela som skôr vydieranie ale kazdemu podla chuti

tamvtme
23. jún 2022

@zojazoja tak ja by som toto riesila.oficialne hned a nie ze este raz....mozno nejake blbe kecy ci pohlady, ok...ale.pritlacenie na stenu? Silna kava

leni1977
23. jún 2022

@radkasswe no hnus jedno, aj druhé za mňa

radkasswe
23. jún 2022

@leni1977 ano peniaze su hnus ale zidu sa

leni1977
23. jún 2022

@radkasswe za hnus považujem konkrétne vydieranie alebo sex so šéfom kvôli platu. Ale tak každý má hranice a morálne zábrany inde. Peniaze sa dajú zarobiť aj inak, nie iba týmito dvomi spôsobmi.

radkasswe
23. jún 2022

@leni1977 vsak nevadi zvysia plat kolegini

deedol
23. jún 2022

nahlasila by som ho hned, ziadne cakanie, kym to spravi znova. ma este vyssieho nadriadeneho?

zojazoja
23. jún 2022

@tamvtme chlapi su prasatá....niektorí...veľa z nich...mozno to bol skrat, mozno si myslel a nahovaral, ze sa mu poddá...ziadanie niekedy nestaci. ja by som sla za nim a povedala mu to co som pisala predtym. ale rázne. velmi rázne. ale to som ja..netusime aka povaha je autorka.

autor
23. jún 2022

@7lenka11 presne toho sa bojím že čo ak sa niečo také zopakuje a nebudem sa môcť ubrániť. Neviem a ani nechcem pomysliet že by ma premohol a urobil by čo nechcem. Bojím sa.

autor
23. jún 2022

@radkasswe asi radšej zmením. V tej chvíli som mala sto chutí okamžite skončiť. Len nechcela som konať za horúca ale najprv sa spamätať.

autor
23. jún 2022

@viestta je to veľmi zlá situácia niečo také oznámiť vedeniu. Keby som to sama nezažila tak by som neverila aké je ťažké o niečom takom hovoriť. Zatiaľ to nevie nikto. A bojím sa že samozrejme či by mi niekto veril. Som tam krátko.

autor
23. jún 2022

@zojazoja sama by som poradila takej žene aby išla to riešiť a nedať sa. A zrazu píšem ja na fórum lebo si to omieľam dookola. Čo bude ďalej? Zopakuje sa to? Stane sa to aj inej žene? Čo vyrieši môj odchod z firmy? Čo sa stane keď takúto nepríjemnosť oznámim vedeniu? Uveria mi? Vysmeju má?

zojazoja
23. jún 2022

anonym....ako som pisala vyssie..zazila som na pracovisku xy krat obtazovanie od roznych chlapov. zakaznikov. naozaj velmi neprijemne obtazovanie. strasní hrdinovia prvykrat vzdy. ale od kazdeho vzdy len raz. sama som si spravila poriadky s nimi. (bez fyzickeho utoku, mam 52 kg). ale ak sa bojis, nezvladnes to, bojis sa, ze by to spravil znova, rob ako uznaš za vhodné. ano, moze to vedenie riesit a aj nemusi. moze to riesit tak , ze pojdete na koberček obaja a tam vam vedenie da priestor na vyjadrenie.plus dostane ja neviem pokarhanie, "cierny bodik", ustne napomenutie...neviem, netusim...a mozno to budu riesit oficialne. to tiez netusim.je to len na tebe uz co spravis.

autor
23. jún 2022

@deedol vyšších , má spoločníkov.

deedol
23. jún 2022

ak tam nechces zostat, co uplne chapem, lebo je to urcite hrozne neprijemne, tak si mozes dohodnut stretnutie s vyssim nadriadenym a dat vypoved, ale uviest aj dovod. presne kvoli dalsim zenam, ktorym sa to moze stat. inak je mi to luto, urcite je to neprijemne a tazko sa to spracuva.

autor
23. jún 2022

@deedol pravdepodobne to takto urobím. Potrebujem este čas nech sa mi to ulezi v hlave. Musím ešte predtým o tom s niekým hovoriť. Potrebujem oporu. Je mi ľúto odísť zo zamestnania ktoré má baví.

sue155
23. jún 2022

Zažila som toto kedysi, že ma kolega, s ktorým sme boli fajn kamaráti pritlačil k stene a chcel sa o niečo pokúsiť, ale okamžite som ho odstrcila a vyhodila ho (mam 55kil). Po chvíli sa vrátil a ospravedlnil sa mi, že bol v nejakej agonii. Dávala som si na neho pozor. Stále som bola v strehu. Ale potom sme si to normálne vysvetlili a vyšlo z toho, že to zle pochopil, že mal zo mňa pocit, že po ňom tiež idem a ja som bola iba láskavá k nemu, že mám priateľa, ktorého milujem a ze ho neopustím a ze o neho nemám záujem. Zobral to v pohode, pochopil to a potom sme boli v pohode kolegovia. Treba robit to na čo sa cítiš. Ty vieš aké máte vzťahy. Bud si to vysvetlite, alebo to pozenies k nadriadenému. Alebo zmeníš prácu. Držím ti palce aby sa to vyriešilo!

hope87
23. jún 2022

Verim, ze si bola a si v soku ale ja by som toto s nadriadenymi riesila okamzite. Na rovinu im povedat, co sa prave odohralo a ze ak z toho pre neho nevyvodia ziadne dosledky, tak podavas vypoved, aj napriek tomu, ze ta praca naozaj bavi a mas ju rada. A urcite by som ich upozornila na to, ze mat takehoto cloveka v tíme je velke riziko a urcite sa mu to nesmie len tak prepiect.

autor
23. jún 2022

Ďakujem za rady aj povzbudenie. Nechcem aby sa to už opakovalo.
Ťažko sa riešia takéto chúlostivé veci.
Poctivo si plním úlohy ako viem a nikomu nechcem nič zlé.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
Zobraz