icon

OČR a problémy v práci

14. nov 2022

ahojte, chcem sa len opytat ako je to u vas v praci ked potrebujete ist s dietatom k lekarovi alebo na ocr, lebo zatial co moje kolegyne cerpaju ocr alebo PNky bez problemov, niektore aj viackrat za sebou ja ked spomeniem sefovi ze idem s dietatom k lekarovi.,alebo nedajboze na ocr ( na ktorej som bola naposledy pred rokom), tak hned kopu priekov, a ci nemoze ist niekto iny z rodiny a preco teraz ked je najviac roboty a podobne, k lekarovi mozem ist s dietatom max na pol dna aj to je problem, ze vsak sa mame vybavit a mam prist nazad do roboty..akoby som ja vobec nemala narok, pritom ja mam 4,5 rocne dieta a kolegyne co maju ovela starsie deti 15,16 rocne bezne ostavaju na ocr, ze vsak ked na to maju zo zakona narok tak co by neostali,..ja asi pri stvorrocnom dietati podla mojho sefa nemam narok....uz som z toho frustrovana..

Strana
z3
mamusa123456789
14. nov 2022

Mne šéfka raz aj pogratulovala ze mam 5 krát vyrájbaný koberec k Vianociam, dcérka mi tak kaslala až z toho vracala... Niektorý nadriadený sú strašne svine... A mesiac na to som bola znovu OCR, dostala kiahne a potom ja teploty takže on a ešte som aj koleno držala tak bola z toho dlhodobá PN a sú to už 4 roky a ja som tam ešte nebola, vyskytlo sa bábätko a potom ďalšie, takže miesto šéfky ma teraz rozčuľuju moji malý anjelikovia z rohami 🥰

euka210
15. nov 2022

@zemiakovysalat ale plati sa len 10dni za mesiac

paulinoocka
15. nov 2022

Viem, že ťa to mrzí a človek pociťuje aj ako keby strach, ale proste raz keď máš dieťa choré, tak nenarobíš nič. Neostáva ti nič iného, ako sa len tak nejak odosobniť od toho a hotovo

dadulkaf
15. nov 2022
babulkomale
15. nov 2022

@dadulkaf ano platena OČR je 14 dni

gaja78
15. nov 2022

@zonjushe Toto moze byt jedno z rieseni, ze das niekomu povarovat, ale nie kazdy chce strazit chore dieta. Ja by som mame nemohla nechat chore deti, potom by sa mesiac dostavala z choroby ona sama. To iste plati aj pre opatrovatelky, pocas prazdnin ok, da sa, ale chore dieta je naozaj na rodicovi.

zemiakovysalat
15. nov 2022

@euka210 to nie je pravda. Je mimoriadna situacia, plati kolko je na ocr. A inak mimo moriadnej situacie uz je 14 dni.

zemiakovysalat
15. nov 2022

@dadulkaf je mimoriadna situacia, takze neobmedzene

dadulkaf
15. nov 2022

@zemiakovysalat nové zmeny ešte tak dobre neovládam, lebo OČR som mala teraz po polroku, a boli sme doma 7 dní.

babulkomale
15. nov 2022

@tamichloe ti, co si to myslia ti mozu prist strazit a prezliekat ovracanu postel dietatu. Nevsimaj si take blbe reci.

taily30
15. nov 2022

Jedine Co mi z toho vychadza, si asi jeho najlepsia pomoc. Ked ides ty prec tak asi tam robota stoji.

autor
15. nov 2022

@taily30 tak vysledky za posledny kvartal som mala najlepsie, ale to je asi tym ze som najviac v robote, kedze nemam narok vymeskat

manzanillaa
15. nov 2022

No,možno nemá gule rýpať do tých kolegíň, tak sa o to snaží u teba...

zuzanagab
15. nov 2022

@zonjushe nie je to vždy ľahké ani keď sú starí rodicia. Dnes je v móde,že starí rodicia nemajú záujem sa starať o vnúčatá. Ja som si pri prvom platila opatrovateľku,ktorá brala 3.5na hod. A zarábala som 4.5v hrubom na hodinu. Čiže som tie dni robila kvázi zadarmo. Lenže boli dní,kedy mal muž sluzobku,ja som sa nevedela uvoľniť,keďže som na pobočke bola sama a bol záver mesiaca... bola to zúfalá situácia 🙄

autor
15. nov 2022

@zuzanagab s tymto suhlasim ked som ja bola mala aj moj muz vkuse sme boli u starych rodicov, lebo nase mamy museli byt v praci aj ked sme ochoreli, my take nieco od nasich mam ocakavat nemozeme..zeby postrazili..

zuzanagab
15. nov 2022

Hej, aj to je ine, ze je vysoky vek odchodu do dochodku a ked uz aj je cas, tak niektori stale pracuju. Moja svokra ma 68, stale pracuje a ked je aj dcerka chora povie mi, ze ona nechce ochoriet a som vybavena. Hladam si pracu, lebo som po 11tich rokoch dala vypoved a pocitujem tolke obmedzenia, ze az. Je mi niekedy z toho nanic, ze dnes su deti pre nas obvrovskou nevyhodou. Samozrejme vdaka za ne. Len zo strany zamestnavatela. U nas vo firme to uz bolo take, ze nam sef zacal delit odmeny podla toho, ci si bola alebo nebola na ocr. a dokonca nam skratil uvazok a zmratil platy, cize ani valorizacia nam nehorozi. Som povedala babam, ze ja byt na ich mieste, ze im to urobi tento rok, tak pisem na GR, ze diskriminuju zamestnancov. Ja som pocas poslednych mesiacov RD dala vypoved.

pink_lady
15. nov 2022

tych 11r plati pre pandemicku ocr, inak mozno byt aj s dospelym na ocr ked treba

babulkomale
15. nov 2022

@lunademonica ziadny zakon ju nechrani, bohuzial.

0silvia0
15. nov 2022

kolegyne sú asi staršie, tak si pri nich nedovolí frflať. Skús sa povzniesť nad jeho kecy. On sa vykecá a ty choď na očr. Kolegyne musia chodiť s veľkými deťmi po lekároch, dnes to tak funguje, že zákonný zástupca musí podpisovať informovaný súhlas s vyšetrením za neplnoletého. Môžu chodiť kolegyne, môžeš aj ty. Nič si z neho nerob.

zonjushe
15. nov 2022

@zuzanagab ano to mas pravdu, tato moda mi je strasne proti srsti..ti stari rodicia uz zabudli ake to bolo nechat deti u babky dedka a vybavene..teda aspon moja generacia takto bola..detstvo to je babka dedko..ale im sa uz nechce ani pomoct, nie to este byt s vnucatami len tak..oni si uz odchovali - no jasne, s pomocou svojich rodicov 🧐

zuzanagab
15. nov 2022

@zonjushe s nami dokonca byvala babka, otec bol smenar, mama robila len na poobednajsie zmeny upratovacku na zdravotnom stredisku, cize stale sme mali dozor. Bud otec alebo babka. Mama ma 58r, pracuje na zmeny a povie mi, ze pride jeden krat a aj to je unavena. Co samozrejme vzhladom na fyzicku pracu chapem. Otca mam na inv. voziku na inv.dochodku, ten nemoze varovat deti a ako som pisala, svokra pracuje, svokor tiez, ale ten sa o deti ani nezaujima. Takze u nas ani prazdniny ako take u starkych nie su. Svokra byva oproti, ta si ich vezme 2x do tyzdna na 2,5 hodiny a bodka. K nasim vzhladom na vzdialenost raz za tyzden, dva na 4-5hodin a to sme tam aj my, cize deti aj tak ocakavaju starostlivost od nas. Takze s muzom na seba nemame absolutne cas. Spava u nasich iba syn. Dcera ani za nic. Svokra tym ze je oproti si ich na spanie nepyta a ked tam raz syn ako 3,5r spal, povedala, ze celu noc sa nevyspala. Takze zial, musime sa spoliehat len sami na seba, ocr alebo pripadne neskor ak to prijmy dovolia nejaku opatrovatelku aspon 2x v tyzdni. U syna to bolo super, lebo to boli jeho ucitelky z jasli. Tak ich poznal a my tiez.

zonjushe
15. nov 2022

@zuzanagab je to smutne, ale ja aspon viem, aka babka byt nechcem..

Strana
z3