icon

Odchod z práce kvôli autoritatívnej šéfke

Včera o 09:34

Pracovali by ste v praci, kde je sefka autoritativna, skor teda represivna, zamestnancov nepodoruje, vyhraza sa, ak sa nam nepaci, tak mozeme ist. Ziadna debata s nou nie je mozna. Nemozeme sa ani slusne, vecne vyjadrit, pretoze ona kritiku neznesie. Na poradach sa vsetci boja povedat pravdu, pretoze pravda by sa jej nepacila, ziadnu debatu neprijima. Ak si niekto dovoli jej oponovat, nedostane osobne ohodnotenie, co je dost velky zasah do financii. Akakolvek kritika je umlcana.
Kolegyna a kolega uz maju pripravenu vypoved, ja rozmyslam, ze sa k nim pridam.
Poslednu dobu chodim do prace uz znechutena.
Asi to za to nestoji?
Napisali by ste pri vypovedi, z akeho dovodu chcete ukoncit pracovny pomer? Kolegyna to napisala, ze dovodom je sefka a jej spravanie voci podriadenym.

mandzula
Včera o 09:37

Ja som odišla pre šéfku. Už sa mi jej padnutosť na hlavu odrážala na zdraví. Do výpovede som nič také nepísala, vyššia nadriadená to vedela a roky s tým nič neurobila, tak načo.

brrunetkaa
Včera o 09:37

Dala by som výpoveď a napísala by som aj dôvod. Mne to neuškodí, a niekomu inému možno v budúcnosti pomôže

melanta
Včera o 09:38

Takýto manažéri u mňa nikdy nemali miesto, každého takého som vyhodila. Ak by som takého manažéra mala ja, ako prvé mu všetko normálne poviem. Že som zamestnanec a nie jej majetok a preto očakávam správanie tomu primerané. Ak nie, Išla by som za jej nadriadeným a riešila s ním. Ak by nenasledovalo nič, áno, odišla by som.
Takže za mňa áno, dajte výpoveď viacerí naraz a uveďte aj dôvod. Často sú na vedúcich pozíciách zlí ľudia, pretože ich podriadení mlčia.

anjelicek26
Včera o 09:44

Preformuluj to "vecnejsie" a normalne to napis ako dovod vypovede. Ak ma sefka nadriadeneho + na personalnom si to radi precitaju...

anonym_e44eeb
Včera o 09:49

U nas v praci sa to stalo, ze z jedneho oddelenia dalo v priebehu 2 mesiacov vypoved 5 ludi, co boli skoro vsetci, co tam pracovali. Mali viacero pohovorov s vedenim, kde bolo poukazane na spravanie ich nadriadeneho a dalsie veci, na ktore sustavne mesiace upozornovali. Kedze sa nic nedialo, tak proste dali vypovede. Nemuseli nikde pisat, ze preco. Vsetci to vedeli, nikto to nebol ochotny riesit.
Nepisala by som, ze dovodom odchodu je nadriadeny. A hlavne, dobre by som si odchod premyslela, lebo mozes natrafit na rovnakeho cloveka alebo budes bez prace. To ze kolegovia "maju pripravene vypovede" je irelevantne, ty sa riad sama sebou a tym, ci tam chces alebo nechces ostat.
ja som poznala cloveka, co kazdemu rozpraval, ako dava vypoved, ako ju ma napisanu, vsetci mu verili a par ludi dokazal zmanipulovat, aby dali z toxickeho prostredia vypoved tiez, ze on ju ma nachystanu a prida sa. On ju nikdy nedal.
Ja som mala zlu, toxicku a manipulativnu nadriadenu, ktora bola bohyna co vsetko vedela, vsade bola a nakoniec dost zle dopadla.

autor
Včera o 09:56
@anonym_e44eeb

U nas v praci sa to stalo, ze z jedneho oddelenia dalo v priebehu 2 mesiacov vypoved 5 ludi, co boli skoro vsetci, co tam pracovali. Mali viacero pohovorov s vedenim, kde bolo poukazane na spravanie ich nadriadeneho a dalsie veci, na ktore sustavne mesiace upozornovali. Kedze sa nic nedialo, tak proste dali vypovede. Nemuseli nikde pisat, ze preco. Vsetci to vedeli, nikto to nebol ochotny riesit.
Nepisala by som, ze dovodom odchodu je nadriadeny. A hlavne, dobre by som si odchod premyslela, lebo mozes natrafit na rovnakeho cloveka alebo budes bez prace. To ze kolegovia "maju pripravene vypovede" je irelevantne, ty sa riad sama sebou a tym, ci tam chces alebo nechces ostat.
ja som poznala cloveka, co kazdemu rozpraval, ako dava vypoved, ako ju ma napisanu, vsetci mu verili a par ludi dokazal zmanipulovat, aby dali z toxickeho prostredia vypoved tiez, ze on ju ma nachystanu a prida sa. On ju nikdy nedal.
Ja som mala zlu, toxicku a manipulativnu nadriadenu, ktora bola bohyna co vsetko vedela, vsade bola a nakoniec dost zle dopadla.

U nas je to toxicke uz dlho, ale posledne mesiace az prilis. Vycita nam uplne drobnosti, malickosti, ktore nie su vobec gro tej prace. Na Vianoce nam kvoli hlupostiam (ktore nie su hlavnou naplnou prace) chcela znizit odmeny. Vraj mame robit nieco navyse. Uz teraz robime pracu navyse, nikto sa neulieva, vsetci pracuju. Sefka sama svoju pracu deleguje na nas, hlavne teda na mna.

@anonym_e44eeb Pravdaze, je to irelevantne. Vypoved chcem dat uz dlho, este predtym, ako koleyna s kolegom o tom zacali hovorit. Je tu velmi toxicky a nebezpecny kolektiv.

anonym_e44eeb
Včera o 10:05
@anonym_autor

U nas je to toxicke uz dlho, ale posledne mesiace az prilis. Vycita nam uplne drobnosti, malickosti, ktore nie su vobec gro tej prace. Na Vianoce nam kvoli hlupostiam (ktore nie su hlavnou naplnou prace) chcela znizit odmeny. Vraj mame robit nieco navyse. Uz teraz robime pracu navyse, nikto sa neulieva, vsetci pracuju. Sefka sama svoju pracu deleguje na nas, hlavne teda na mna.

@anonym_e44eeb Pravdaze, je to irelevantne. Vypoved chcem dat uz dlho, este predtym, ako koleyna s kolegom o tom zacali hovorit. Je tu velmi toxicky a nebezpecny kolektiv.

@anonym_autor vie o jej spravani nadriadeny? Mate dokazy na to, co robi, ako sa chova? Ak ano, treba ist dalej a upozornit kompetentnych vyssie na jej spravanie. Vypoved daj v momente, ked si najdes novu pracu.
Vies co robila nadriadena kde som pracovala? Chodila po veceroch, vikendoch do prace, hrabala sa ludom v nevybavenej agende na stoloch, kradla im veci zo stola, aby z nich urobila hlupakov. Tak isto mazala subory, presuvala ich, aby mali ine osoby zle. Lebo ona bola tam najvyssie. Toto mna naucilo, ze NIC si nenechavam na stole na vybavenie, vsetky materialy schovavam do skrine, uzamykatelnej a druhy den vyberam, alebo podla potreby.

autor
Včera o 10:11
@anonym_e44eeb

@anonym_autor vie o jej spravani nadriadeny? Mate dokazy na to, co robi, ako sa chova? Ak ano, treba ist dalej a upozornit kompetentnych vyssie na jej spravanie. Vypoved daj v momente, ked si najdes novu pracu.
Vies co robila nadriadena kde som pracovala? Chodila po veceroch, vikendoch do prace, hrabala sa ludom v nevybavenej agende na stoloch, kradla im veci zo stola, aby z nich urobila hlupakov. Tak isto mazala subory, presuvala ich, aby mali ine osoby zle. Lebo ona bola tam najvyssie. Toto mna naucilo, ze NIC si nenechavam na stole na vybavenie, vsetky materialy schovavam do skrine, uzamykatelnej a druhy den vyberam, alebo podla potreby.

@anonym_e44eeb Nadriadeny je jej znamy, ktory si ju tam dosadil. Nikdy sefku nerobila. Dokazy su svedectva kolegov, ale vyfotila som si vsetku komunikaciu s nou.

anonym_d098f1
Včera o 10:11

Ja som takto odišla po skoro 15rokoch. Dokázala vyštvat polovicu báb. Tie čo ostali sa nastvali a šli za vedením,že šikanuje. Odvtedy majú pokoj. Ona tam síce robí šéfku,ale je kludnejsia

anonym_e44eeb
Včera o 10:13
@anonym_autor

@anonym_e44eeb Nadriadeny je jej znamy, ktory si ju tam dosadil. Nikdy sefku nerobila. Dokazy su svedectva kolegov, ale vyfotila som si vsetku komunikaciu s nou.

@anonym_autor to si mala mozno napisat do uvodneho prispevku, ze je to dosadena osoba po znamosti a jej nadriadeny bude tym padom stat za nou. V zaujme zachovania dusevneho zdravia odtial odid co najskor.

anonym_dc89a5
Včera o 10:29
@anonym_e44eeb

@anonym_e44eeb aj ja som mala zlú, toxickú a manipulatívnu nadriadenú, ktora bola bohyňa co všetko vedela, všade bola a nakoniec ako dopadne ukáže čas. O rok má 70 ale svojej stoličky sa drží ako zaklincovaná. Odišla som s tade lebo som mala zmluvu na dobu určitú a kolegyňa na invalidný dôchodok ďalšia na riadny. Šéf o tom vedel, ale ona si svoju pravdu aj u neho presadila a ešte my sme boli za debilov

anonym_ec4810
Včera o 10:44

Máš ešte 2 týždne na podanie výpovede aby si to stihla do konca mesiaca, tak si ju priprav a vyčkaj kým podajú ostatný či sa nekľudní.
Keďže chceš odísť, tak prácu navyše ktorú má robiť šéfka, čo nemáš v pracovnej náplni a za čo si nebola zaškolená urob sa jednoduchou a odflákni ju, alebo "sabotuj".
Rob si len svoje a ostatné jedným uchom dnu druhým von, maj na háku, zbytočne sa stresovať, aj keď to bude zle urobené jednoducho už tých pár týždňov vydržíš.
Keď začne mať zlé výsledky šéfka, alebo sa budú zákazníci sťažovať možno aj pod ňou sa zatrasie stolička.

anonym_e44eeb
Včera o 10:47
@anonym_dc89a5

@anonym_e44eeb aj ja som mala zlú, toxickú a manipulatívnu nadriadenú, ktora bola bohyňa co všetko vedela, všade bola a nakoniec ako dopadne ukáže čas. O rok má 70 ale svojej stoličky sa drží ako zaklincovaná. Odišla som s tade lebo som mala zmluvu na dobu určitú a kolegyňa na invalidný dôchodok ďalšia na riadny. Šéf o tom vedel, ale ona si svoju pravdu aj u neho presadila a ešte my sme boli za debilov

@anonym_dc89a5 take su najhorsie a este ked k tomu aj zavidia, to je sialene potom. Ja som take stretla dokonca dve, prva bola len taka, ze na kazdeho kricala, ked sa jej zachcelo "tu robit nemusis, na tvoje miesto caka dalsich 100 ludi v rade, tam su dvere" a podobne. Potom jej totalne preplo, aj bola v blazinci a vyhodili ju.

a0
Včera o 11:04

Najskôr by som prehovorila nadriadenej do duše, s tým, že si neželám také správanie voči mne -jasne, vecne a asertívne, bez možnosti mi do toho skočiť svojimi rečami, po mojom výleve by som odišla a nepočúvala ju. Ak by to nepochopila, tak by som dala výpoveď ale ja som nikdy neostala na mieste, kde som necítila obojstranný rešpekt.

autor
Včera o 11:29
@a0

Najskôr by som prehovorila nadriadenej do duše, s tým, že si neželám také správanie voči mne -jasne, vecne a asertívne, bez možnosti mi do toho skočiť svojimi rečami, po mojom výleve by som odišla a nepočúvala ju. Ak by to nepochopila, tak by som dala výpoveď ale ja som nikdy neostala na mieste, kde som necítila obojstranný rešpekt.

@a0 To nejde, ak jej nieco povies, ona to nereflektuje. Ona je sef, ona ma pravdu. A ked sa ti nepaci, tak mozes ist. Plus ti vezme osobne ohodnotenie ako pomstu, ze si si vobec dovolila jej oponovat.

petulda333
Včera o 11:49
@anonym_autor

@a0 To nejde, ak jej nieco povies, ona to nereflektuje. Ona je sef, ona ma pravdu. A ked sa ti nepaci, tak mozes ist. Plus ti vezme osobne ohodnotenie ako pomstu, ze si si vobec dovolila jej oponovat.

@anonym_autor ano,odisla. Nik si mamne nebude vybijat zlost. Nelutujem.

pimpa12
Včera o 11:54

@anonym_autor ak sa máš rada, skonci, na čo sa s ňou srat. Nech si trhne nohou. Napíš list vedeniu spoločnosti, ideálne na viacerých ľudí aby sa "nestratil". A doporučene. Mail by som nepísala, lebo ten sa dá ľahko vymazať.

a0
Včera o 11:54
@anonym_autor

@anonym_autor v takom prípade by som tam už včera nebola 🙂.

zara1357
Včera o 12:01

@anonym_autor ja ti len poradím, že aj keď si to tam napíšeš, absolútne nikoho to nebude zaujímať a nebude sa to interne riešiť. Verím , že sa na ňu už bol niekto sťažovať a keďže stále zastáva rovnakú funkciu, tak niekto vo vedení ju tam drží.

anonym_ec4810
Včera o 12:07
@pimpa12

@anonym_autor ak sa máš rada, skonci, na čo sa s ňou srat. Nech si trhne nohou. Napíš list vedeniu spoločnosti, ideálne na viacerých ľudí aby sa "nestratil". A doporučene. Mail by som nepísala, lebo ten sa dá ľahko vymazať.

@pimpa12 to je dobrý nápad, dostanú list majú čas konať a keďže nekonali tak príde výpoveď, ešte prípadne možnosť si dohodnúť stretnutie s vyšším vedením a tam to riešiť

aj tak už jej to môže byť jedno, šéfka bude besná tak či tak, ale aspoň môže pomôcť
budúcim zamestnancom, prípadne časom šéfku odpracú za takéto výsledky
predsa len zohnať dobrého zamestnanca nie je ľahké a takto komplikuje fungovanie firmy

anonym_69551f
Včera o 12:14

Po 3 mesiacoch práce so psychopatkou, som jej napísala, že nech sa takto nespráva...buzerovala ze všetko robím zle (nič zle nebolo), hľadala chyby aj keď nenašla+iné veci...už som mala napísanú výpoveď, každé ráno som mala bolesti brucha kvôli nej, až prišiel šéf a vyhodil ju, dodnes neviem prečo ale mne je teraz taak dobre ...