icon

Odchod zo SVK

lucia0001
12. sep 2018

Ahojte baby. Chcela by som vedieť vaše názory na odchod s rodinou do zahraničia. Prežil si to niekto? Ide o to že deti majú už 12 a 9 aj keď ten najmenší by si najskôr zvykol keďže má tri. Nebude to na psychiku deti priveľa ak ich šupnú do nemecky hovoriacej školy a oni plynule nevedia rozprávať? Za každý názor budem vďačná.

vlasica19
12. sep 2018

Bolo by mozno dobre keby ste ich dali najprv na par mesiacov na nejake kurzy nemeckeho jazyka a ak viete aj vy s partnerom po nemecky tak sa snazit nejaku cast dna s nimi rozpravat aj po nemecky 🙂 Aby nemali az taky sok. A kym sa naucia poriadne nemecky mozu stale chodit aj do slvoenskej skoly, len ich bude musiet niekto ucit doma a budu chodit iba na preskusanie

lucia0001
autor
12. sep 2018

@vlasica19 do slovenskej školy, myslíš do tej čo chodia tu na svk teraz?

123andy123
12. sep 2018

Mňa napadlo ze ci by nemohli na integracny intenzivny kurz v DE. Ja som tam chodia a dalo mi to veľa aj keď som tam chodila ako 27 ročná ☺. Skus sa popýtať na Rathause tam ti poradia. Ja by som to asi tak spravila ze by som im v skole dala odklad a chodili by každý deň len na nemčinu.

monismie
13. sep 2018

bolo by fajn, ak by ako take zaklady mali bez toho tam moc asi nepochodia. neviem, ci nemci mavau take triedy tzv pre pristahovalecke deti, vies take co este potrebuju u nemcinu vycibrit trocha

hanah3007
13. sep 2018
Používateľ hanah3007 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od hanah3007.

Deti to zvládnu super. Moja sestra prišla do DE s mojou maminou, keď mala 9 rokov. Behom pol roka vedela rozprávať lepšie než my všetci dokopy. Jasné, zo začiatku sme jej pomáhali s učením. V škole to mali perfektné. Opakovala ročník kvôli jazyku a tak učivu rozumela a sústredila sa skôr na jazyk. Okrem toho ju každý deň vyňali na 2-3 hodiny z normálneho rozvrhu, aby mohla absolvovať hodinu nemčiny s ostatnými začínajúcimi deťmi.