icon

Odišla som zo zamestnania kvôli chybám v školení. Som na vine?

7. apr 2025

ahojte potrebovala by som nestranny nazor na jednu zalezitost v praci...vopred dakujem, takze: Predstavte si že pridete do noveho zamestnania kde sa musite najskor zaskolit, pridelia vam školitelku- jednu z veducih ..ktora vas vsetko zauči dostanete od nej materialy..po zaskoleni zacnete pracovat a po tyzdni si vás vsetky nové zavolá iná veduca a zgezuje vás ze pracu robite zle že, ze neriesite pridelene ulohy tak ako maju byt vyriesene, príde sa ale na to že to ta skolitelka vas skolila podla starych uz neaktualnych usmernení a materialov..ale cuduj sa svete nie ona je na vine ale vy..ze ste sa viac neinformovali, že ste sa nepytali, že vam stacili informacie z jedneho zdroja a nepytali ste sa viac lebo aj o tom je ta pracovna pozicia ze sa treba informovat zamyslat nad tym ci robite vsetko spravne a pytat sa aj inych aby ste mali informacie od viacerich veducich..cize je to vasa vina ze ste boli zle zaskolena..toto sa mi realne stalo..z tej prace som odisla kedze som bola v skusobnej dobe..a som teraz ja zla v rodine lebo som odisla z takej prace..ja neviem som ja už mešuge alebo...?

Strana
z2
elanor
7. apr 2025

je povinnostou zamestnavatela kvalitne a zodpovedne zaucit noveho zamestnanca.
Nieje vina zmestanca, ze dostal nekvalitne skolenie.
K tomu niet viac co povedat.

deti95060810
7. apr 2025

mne príde že ťa potreboval niekto odtiaľ dostať...
nemala si odísť, mala si zabojovať.

feuille
7. apr 2025

Neodchadzala by som. Očividne im o to išlo.

n3la
7. apr 2025

Nie si mešuge, predpokladám, že keby sa pýtaš iných vedúcich či to má naozaj takto byť, tak by bol problém prečo sa pýtaš či spochybňuješ vedomosti tej prvej, ktorá ťa zaškolila :D

ivik4
7. apr 2025

Ja som v banke bola zj*bana ze som neposlala email , KTORY SOM ALE NAOZAJ POSLALA, len riaditelka si ho nevsimla a este za to ze nemam otvoreny pracovny chat ktory mne ale nikto nedal,ani som nevedela ze nejaky mame 😄. Som jej hodila vypoved so slovami nech nabuduce zjebava seba ked je neschopacka a musi to zvalovat na druhych a ze sa chova k ludom ako ku psom ( bolo tam vela na inych kolegov)

autor
7. apr 2025

@feuille a aky to ma vyznam?..surne potrebovali obsadit tri miesta..je to praca ktoru som v minulosti robila mam aj potrebne zrucnosti na to..tak nechapem preco by sa ma potrebovali zbavit hned od prveho dna skolenia..

autor
7. apr 2025

a citujem" ale vsak vam nic nebranilo sa opytat aj niekeoho ineho ci to co vam bolo vysvetlene a podané zo strany skolitelky je v poriadku"...ako wtf?

sjosa
7. apr 2025

Nie, nie si mešuge. Si niekto, kto sa nenechal ušliapať a postavil sa za seba. Ty vieš, prečo si odišla. A podľa mňa to bolo úplne oprávnené.

nika23t
7. apr 2025

V prvom rade, určite by som neodisla z práce po prvom zdrbe. Vysvetlila by som vedúcej, ako sa veci majú a určite by som sa poučila do budúcna. Mala si dve moznosti- odist alebo ostať. Jedine, čo si mohla stratiť, je práca. Získať si ale asi mohla viac. Na Tvojom mieste sa poucim, do budúcna by som si otvorila ústa hneď, ako si ich niekto otvorí na mňa. Bud viac asertivna, nenechaj po sebe nikoho hucat. Aj keď všetci budú ticho, Ty sa môžeš slušne ozvat. Chápem, že ta situácia musela byť neprijemna, ale ja by som kvôli tomu z práce neodišla.

autor
7. apr 2025

@nika23t ked uz bolo somnou zabochadzane takto a to ocividne nebola moja vina tak ako by somnou jednali keby som nebodaj spravila nejake pochybenie z vlastnej viny?:

viestta
7. apr 2025

Ja by som neodisla, ale to som ja. Dokazala by som im, ze chyba nie je vo mne.

ukgirls
7. apr 2025

tiez by som neodisla..jeden problem a hned zutekat?

hanaxxx
7. apr 2025

@nika23t poucila sa do buducna? A v com?

nika23t
7. apr 2025

No, už si sa rozhodla. Ja by som neodisla, mne tiež trvalo, kým som v práci dokázala, že som schopná tam byt. A netrvalo to krátko. A ver mi, že som tam vydržala veľa, nie raz som si to odniesla za inych... Ale na konci toho celého to stálo za to.

autor
7. apr 2025

inak aj tie dve co sa somnou skolili odisli

nika23t
7. apr 2025

@hanaxxx aby neostala ticho a neodchádzala hned, ako sa do nej niekto pusti. Aby bránila samu seba. Ale to je jedno. To nie je o mne, napísala som len svoj názor.

autor
7. apr 2025

neviem mozno by som neodisla keby sme nedostali taky velky zdrb..keby to povedali miernejsie..

darina77
7. apr 2025

Dobre si urobila ze si odisla, s tou vefuvou by boli stále problemy

darina77
7. apr 2025

@darina77 veducou

akvi
7. apr 2025

Dobre si urobila, že si odišla, nechcela by som pracovať pre kohokoľvek, kto si nevie priznať chybu a miesto sorry, stalo sa, to zvalí na nevinného.

petronelag
7. apr 2025

Keď zaúčajú dobre je mať aj nejakú písanú príručku, knihu a z tadiaľ si to naštudovať podrobne a tiež si zapisovať aspoň v bodoch, čo zaúčali. Ja by som za prvý problém tiež neodišla a spýtala by som sa na koho sa môžem obrátiť, ak by niečo bolo nie celkom jasné. Ani v jednom zamestnaní nie je jednoduché sa do toho zapracovať rýchlo a ľahko, žeby nikto nemal žiadne pripomienky.

mimirka32
7. apr 2025

Co to je za praca a co si robila zle?

cyberk
7. apr 2025

Akoze ja si myslim, ze aj zamestnavatel musi preukazat, ze je hodny toho mat vo firme mat, nie len ja jemu. A toto chovanie mi pride tiez chore, ocividne tam radi stracaju cas, ked su tam ludia zaseknuti a neovladaju najnovsie usmernenia. Akoze ty si mas overovat ci danu vec, ktoru ta zauca robi dobre? wtf.. nech idu do riti :D

autor
7. apr 2025

@petronelag vsetko som mala zapisane ale ide o to ze nas skolila skolitelka podla starych usmerneni ktore uz neplatili..a my sme to potom tak aplikovali ked sme pracovali..co samozrejme nebolo ok a ked na to prisli tak nás nové za to zdrbali ze sme tam narobili chyby..a ze siice sme boli nespravne zaskolene ale to je tiez nasa chyba

ivana11155
7. apr 2025

Tym co vas skolili max.vyhovuje, ze ste odisli. Ta veduca to mohla robit aj vedome, ze zaucala zo zlych materialov. Vela tych co zaucuju nepovedia vsetko, cakaju ze sa budes pytat a prejavis zaujem, to je uplne normalne. A vacsinou ked sa clovek zaucuje na novu robotu nespaja suvislosti, lebo ich nevidi, tam je skoda zosiroka vysvetlovat.

autor
7. apr 2025

@ivana11155 my sme sa pytali ked nam nieco nebolo jasne ale to ze nas skoli podla neaktualnych informacii do nas nenapadlo ani jednu

sisaka
7. apr 2025

Koli takej blbosti by som určite neodchádzala. Vysvetlila by som, ako som bola zaškolená a predložila by som materialy, ktoré mi školiteľka dala ako dôkaz. To, či si je niekto schopný pri zaškoľovaní všimnúť, že niečo je robené nesprávne ťažko posúdiť, u nás v práci je vítané, keď niekomu niečo nesedí, že sa pýta. Podľa toho hodnotíme ľudí, ktorí k nám chodia na prax, či nových pracovníkov.
Tiež by som brala toto ako poučenie a nevzdávala by som sa pri prekážkach tak ľahko 🤷‍♀️

ivana11155
7. apr 2025

Mne je luto, ze si sa tak skoro vzdala a odisla. Na zaciatku je to tazke v novom zamestnani a nikdy neurobis vsetko dobre, aj sa na teba budu hnevat, no a co. To je normalne. Dufam, ze najdes rychlo inu robotu.

autor
7. apr 2025

@sisaka my sme sa pokusali vysvetlit ze proste sme tu nove a toto nam ani nenapadlo ze tie materialy ktore sme dostali nie su aktualne?..ako podla coho sme to mali zistit?..datumy tam neboli..ale bolo nam dost agresivne vysvetlene ze proste sme urobili chybu my lebo sme sa mali viac pytat informovat a riesit

martul
7. apr 2025

A tá, čo vás skolila je-bola kde?

Strana
z2