icon

Odmena pre štátnych zamestnancov počas materskej dovolenky

sisinka171
26. máj 2025

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť ohľadom odmeny, na ktorú majú nárok štátni zamestnanci. Momentálne som poberateľkou rodičovského príspevku, pričom ma čaká reťazový pôrod. Na MD nastupujem 07.07.2025.
Jednou z podmienok nároku na spomenutú odmenu je, že zamestnanec musí mať odpracovaný aspoň 1 deň, aby nárok na túto odmenu mal. Ak by som si teda na 1 deň vyčerpala dovolenku (mám nevyčerpanú za celý rok), neovplyvnilo by mi to z negatívneho hľadiska výšku materskej? Ďakujem za vaše postrehy.

Strana
z2
mirola
26. máj 2025

takto stojí v usmernení : "plnenie služobných/pracovných úloh
- odmeny budú vyplatené tým zamestnancom, ktorí v období od 1. januára 2025 do 31.
mája 2025 plnili služobné úlohy alebo vykonávali prácu aspoň v minimálnom rozsahu
(t. j. podmienkou pre vyplatenie odmeny nie je plnenie služobných úloh alebo
vykonávanie práce počas celého uvedeného obdobia),
- odmeny budú vyplatené všetkým oprávneným zamestnancom v sume 800 eur (t. j.
nekrátia sa v závislosti od rozsahu plnenia služobných úloh, resp. vykonanej práce
v uvedenom období),
- odmeny nebudú vyplatené tým zamestnancom, ktorí v rozhodnom období neplnili
žiadne služobné úlohy, resp. nevykonávali žiadnu prácu, a to z akéhokoľvek dôvodu
2
(v praxi pôjde najmä o prípady materskej, otcovskej alebo rodičovskej dovolenky,
dlhodobej práceneschopnosti, poskytnutého služobného/pracovného voľna, uvoľnenia
na výkon verejnej funkcie a pod.). "

mamina7070
26. máj 2025

@sisinka171 to nestihas navrat z RD musis ohlasit mesiac vopred pisomne, takze nespekuluj

sisinka171
autor
26. máj 2025
@mirola

- odmeny budú vyplatené tým zamestnancom, ktorí v období od 1. januára 2025 do 31.
mája 2025 plnili služobné úlohy alebo vykonávali prácu aspoň v minimálnom rozsahu
nekrátia sa v závislosti od rozsahu plnenia služobných úloh, resp. vykonanej práce
v uvedenom období),
žiadne služobné úlohy, resp. nevykonávali žiadnu prácu, a to z akéhokoľvek dôvodu
2
(v praxi pôjde najmä o prípady materskej, otcovskej alebo rodičovskej dovolenky,
dlhodobej práceneschopnosti, poskytnutého služobného/pracovného voľna, uvoľnenia

@mirola ďakujem, usmernenie som čítala. Myslíte to tak, že by bolo bezpredmetné čerpať ten 1 deň dovolenku do konca mája, nakoľko by som neplnila žiadnu služobnú / pracovnú úlohu?

mirola
26. máj 2025
@sisinka171

@mirola ďakujem, usmernenie som čítala. Myslíte to tak, že by bolo bezpredmetné čerpať ten 1 deň dovolenku do konca mája, nakoľko by som neplnila žiadnu služobnú / pracovnú úlohu?

@sisinka171 ja to tak chapem, ale nie som odbornik...

doriiis
26. máj 2025

Prepáč,ale toto by už bolo aké nefér voči tvojim kolegom.

mamina7070
26. máj 2025
@sisinka171

@sisinka171 musela by si realne nastupit a odpracovat aspon jeden den ale ako som ti pisala vyssie je to u teba prezpredmetne

simca06022011
26. máj 2025

podla mna nie, neviem ako to osetria v praxi, ale zamestnancom, ktori nie su aktivni v praci - nevystavuju sa im riadne mzdy, sa nezvyknu ani odmeny a ine veci vyplacat = nikde, ani mimo statny sektor. Je to pochopitelne preco...

sisinka171
autor
26. máj 2025
@doriiis

Prepáč,ale toto by už bolo aké nefér voči tvojim kolegom.

@doriiis paradoxne mi to navrhla kolegyňa.. mne by takýto postup ani nenapadol. Pýtam sa zo zvedavosti Na druhej strane, ak by mal ktokoľvek možnosť využiť to za spomínaných okolností, klamal by, ak by povedal, že by to nevyužil. Alebo sa mýlim?

lienka.7
26. máj 2025

@sisinka171 nie, nemáš na ňu narok, lebo si nepracovala.

tetapetra
26. máj 2025
@sisinka171

@doriiis paradoxne mi to navrhla kolegyňa.. mne by takýto postup ani nenapadol. Pýtam sa zo zvedavosti Na druhej strane, ak by mal ktokoľvek možnosť využiť to za spomínaných okolností, klamal by, ak by povedal, že by to nevyužil. Alebo sa mýlim?

@sisinka171 poviem to ešte veľmi,veľmi pekne. Ani by mi nenapadlo!

doriiis
26. máj 2025
@sisinka171

@sisinka171 ....nie,ja by som to nevyužila.Hanba a moja hrdosť by mi to nedovolili.V mojej práci,stačí,že si zoberieš jeden deň OCR a prídeš o 60 € mesačne.A keď si raz za polrok zoberieš viac ako 5 dní PN tak automaticky prichádzas o polročnú prémiu 500€. A nikto sa s tým nesnaží vydzubat.Ale tak,každý sme iny

zuzanockamt
26. máj 2025

@sisinka171 Takáto špekulácia by mi ani nenapadla. Ťahať reťazovku, v práci ďalšie tri roky nula bodov a domáhať sa odmeny silou - mocou. To naozaj?

zmrzlinka2021
26. máj 2025
@sisinka171

@sisinka171 A ty to potrebuješ vyuzivat?

To ze zijeme vo ficolandii je fakt, ale to ako sa zachovame, je nase rozhodnutie.

simca06022011
26. máj 2025
@sisinka171

@sisinka171 nie nevyuzila by som to, tak ako som xy krat nevyuzila kadejake dotacie a ine veci, ktore su podla mna zbytocne a iba rabuju rozpocet.

lienka.7
26. máj 2025
@zmrzlinka2021

@sisinka171 A ty to potrebuješ vyuzivat?

To ze zijeme vo ficolandii je fakt, ale to ako sa zachovame, je nase rozhodnutie.

@zuzanockamt
@zmrzlinka2021
@doriiis
@tetapetra ale ale dievčatá...prečo predsa nevyužiť príležitosť??? Nebodaj závidite??? No fuj to😆 vsak predsa tejto krajine dáva nového daňového poplatnika... (Myslene ironicky).

tetapetra
26. máj 2025
@lienka.7

@zuzanockamt
@zmrzlinka2021
@doriiis
@tetapetra ale ale dievčatá...prečo predsa nevyužiť príležitosť??? Nebodaj závidite??? No fuj to😆 vsak predsa tejto krajine dáva nového daňového poplatnika... (Myslene ironicky).

@lienka.7 keď som odchádzala zo štátneho,tak sa dávali odmeny. Poviem pravdu,ani som nečakala,že mi vo výpovednej dobe nejaké odmeny vôbec prípadnú. Vo väčšine firiem môžeš rovno zabudnúť. Ale toto?!

doriiis
26. máj 2025
@lienka.7

@zuzanockamt
@zmrzlinka2021
@doriiis

@lienka.7 ....nezávidím.Aj ja dostanem svoju polročnú odmenu 500€. A pol roka zas ( možno). Takáto jednorazová náplasť bude tešiť iba krátko.Co z toho,keď zvyšok roka majú nahovno platy a idú si ruky,nohy dolamat kvôli 800 €?

lienka.7
26. máj 2025
@doriiis

@lienka.7 ....nezávidím.Aj ja dostanem svoju polročnú odmenu 500€. A pol roka zas ( možno). Takáto jednorazová náplasť bude tešiť iba krátko.Co z toho,keď zvyšok roka majú nahovno platy a idú si ruky,nohy dolamat kvôli 800 €?

@tetapetra
@doriiis ja by som veľmi chcela vedieť, ktorá šikovná kamoska jej toto "nasepkala". Asi tiež co je na už 3 roky doma na RD a aj ďalšie 3 bude... a potom bude ešte aj podporu poberat, lebo vsak "manatopredsanarok" si ju vyčerpať. A potom sa "divime", ze ako krajina sme uplne v prdeli.

doriiis
26. máj 2025
@lienka.7

@tetapetra
@doriiis ja by som veľmi chcela vedieť, ktorá šikovná kamoska jej toto "nasepkala". Asi tiež co je na už 3 roky doma na RD a aj ďalšie 3 bude... a potom bude ešte aj podporu poberat, lebo vsak "manatopredsanarok" si ju vyčerpať. A potom sa "divime", ze ako krajina sme uplne v prdeli.

@lienka.7 ....nemenila by som ani s jedným človekom,ktorého sa táto odmena tyka

jvasenka
26. máj 2025
@mirola

v uvedenom období),
2

@mirola ako je to prosím v prípade ak som na MD nastupovala 6.4.2025?

lienka.7
26. máj 2025
@jvasenka

@mirola ako je to prosím v prípade ak som na MD nastupovala 6.4.2025?

@jvasenka odpracovala si od 1.1.2025 aspoň jeden deň? Tak potom ano.

jvasenka
26. máj 2025
@lienka.7

@jvasenka odpracovala si od 1.1.2025 aspoň jeden deň? Tak potom ano.

@lienka.7 áno. a to dostanem automaticky alebo si musím zažiadať? prip kedy sa to ma vyplácať?

alexandrag1
Autor odpoveď zmazal
zuzanockamt
26. máj 2025
@alexandrag1
Odpoveď bola zmazaná

@alexandrag1 V hrubom.

jvasenka
26. máj 2025

a kde o tom nájdem viac info prosím?

janagem
26. máj 2025

Ďalšia osoba, ktorá hľadá ako okrádať štát? Ak vás bude 10 tak to je už 8k 🙂

lienka.7
26. máj 2025
@alexandrag1
Odpoveď bola zmazaná

@alexandrag1 v čistom? Co si dôchodca ci co??? Ty pekne z toho zaplatis daň moja zlata. Cize rozprávať o nejakých 800€ je len ďalší populizmus. Dostaneš nejakých 570€? Ak sa mýlim, pokojne ma tu ine opravte pls.

lienka.7
26. máj 2025
@jvasenka

a kde o tom nájdem viac info prosím?

@jvasenka usmernenie k výplate 800€. Ujo google nájde za 2 s.

alexandrag1
Autor odpoveď zmazal
aurora33
26. máj 2025
@sisinka171

@sisinka171 je mi za teba trápne

Strana
z2