icon

Odmietnutie preradenia počas tehotenstva kvôli zdravotným dôvodom

3. jún 2024

Je možné odmietnuť preradenie na iné pozície kde sa buď sedí 8/12 hodín a robí sa s peniazmi ak mám alergiu na kov a mám z toho aj stres (v minulosti som takúto prácu ukončila) alebo preradenie na prácu kde sa pracuje s chemikáliami a mohla by som sa nakaziť žltačkou napríklad?

Chcela by som zostať na svojej pozícií, ale odnietajú to pretože nemôžem vykonávať jednu činnosť v ktorej by ma vedeli zastúpuť kolegovia a táto činnosť sa môže a nemusí vyskytnúť.
Nechcem byť preradená nikam.

autor
3. jún 2024

Ja na svojej pozícií okrem nejakého zásahu čo sa niekedy fakt nestane ani raz za rok som nemusela prichádzať do kontaktu s ničím čo by mňa ohrozovalo, spôsobovalo by mi to nejaké zdravotné ťažkosti.
Aj v pokladni aj ako upratovačka to budem mať zložitejšie úplne vo všetkom

nika523
3. jún 2024

@vevesh tak keď môže tak môže, autorka tu nič nevyspekuluješ

vevesh
3. jún 2024

Autorka, to je dohoda medzi vami- ak raz mas v naplni praci spacifikovanie takehoto cloveka, tak ho mas spacifikovat, aj ked si tehotna (a nechtiac ohrozis seba). V serii chicago pd bola jedna takato scena- v zivote ta zena-detektivka sa s nikym nebila, a prave ked bola v 3 mesiaci, tak ju jeden nasilnik dokopal tak, ze potratila. A ked to aplikujeme na najhorsi scenar tu-kolega/kolegyna omdlie, jeden na wc a treba takehoto cloveka pacifikovat, tak ked sa tebe nieco stane, tak je zodpovedny zamestnavatel, lebo vo svojom stave si tam nemala co hladat, chapes?

autor
3. jún 2024

@viestta Nie nerobím sestru, ale mám v popise práce záchranu ľudí a nepreradili by ma do administratívy ale do pokladne na predaj lístkov v horúčave kde sa vyskytujú aj agresívny zákazníci.
Robím v takzavej rekreačnej oblasti kde musíš mať aj takýchto ľudí s kvalifikáciou ale špecifikovať to tu nechcem.

autor
3. jún 2024

@vevesh Ja tomu samozrejme rozumiem, ale existuje možnosť, že by som nemusela zachrániť dospelého človeka, ale len dieťa do 6r a to by som zvládla.

autor
3. jún 2024

@vevesh Keby sa nedalo byť na inom rajóne tak nepoviem pol slova, ale možnosti sú a tam je v podstate riziko žiadne.
Uvidím čo bude nasledovať, ale už teraz viem, že budem chodiť do práce vystresovaná a nešťastná pretožu tú prácu ktorú mi ponúkli robiť neviem.Nevedela som ju robiť ani počas štúdia, stresovalo ma to, nenávidela som ju a teraz budem opäť tam kde som bola.

nikaeli
3. jún 2024

A čo by si teda chcela robiť? nejak som sa v tom celom stratila, prepáč....

vevesh
3. jún 2024

To je jedno, kedze nie je naprogramovatelne, koho budes/nebudes osetrovat. Ide o zamestnavatelovu zodpovednost za tehotnu zamestnankynu pred zakonom a ci on dodrzal pravne nariadenia. Este by bola mozno moznost, ze by si tam zostala na vlastnu zodpovednost- to ani neviem, ci je mozne v takomto pripade🤔a vyriesis to len komunikaciou so zamestnavatelom. Oporu v zakone pri vlastnej zodpovednosti ani nemas....

viestta
3. jún 2024

Takze si niekde v aquaparku ako plavcik. Je to jedno, bud budes predavat listky alebo robit upratovacku. Zamestnavatel literu zakona dodrzal, teraz je na tebe aby su dodrzala tiez. Viac moznosti nie je.

luccija
3. jún 2024

Daj sa na PN nohy vyložené a užívaj si leto.Vychadzky budeš mať ako sa dohodnes s lekárom

beata_k
3. jún 2024

Autorka a to kde si prisla k tomu, ze tehotna nesmie sediet 8 hodin v kancelarii?

sisa_s
3. jún 2024

@viestta zeby si to rozlustila? 😀 cely cas rozmyslam, kde su pokladne + na wc exkrementy po stenach a ciha vsade hepatitida + zachranovanie agresivnych ludi zasadne v trojici 😀

viestta
3. jún 2024

@sisa_s akurat pozeram slecnu Marplovu, tak nejak ako vedlajsi produkt som odhalila toto tajomstvo (nechapem, preco ma clovek problem robim to a to, chcu ma preradit tam a tam, hned by dostala konstruktivnejsie odpoveda ako taketo hadanie z mutnej vody)

nika523
3. jún 2024

Veď to jedno kde robí, nie? Vy ste veľmi zvedavé ženy. Môže ju preložiť aj ju preložil aby bol krytý a jej pocity alebo či chce, nechce sú vedľajšie. Je to už len na nej či pôjde na pn alebo bude robiť na inej pozícii

vevesh
3. jún 2024

@viestta ja som tipovala na nejaku zachytnu stanicu prvej pomoci alebo nejaky azylovy dom🫣 plavaren ma teda nenapadla- fakt su vsade 3 plavcici?

viestta
3. jún 2024

@vevesh ja neviem kolko plavcikov tam byva, ale na zachytke sa listky nepredavaju

luccija
3. jún 2024

@sisa_s myslela som si, že pracuje na pumpe, ale zmiatla má kancelária s agresívnymi spoluobčanmi.Ja len dedukujem, ale robiť tehotná niekde na slnku, v smyklavom prostredí atď...neviem má stres z peňazí a tým to všetkým začína, že ju to zase dobehlo ako píše.A preto chce hovoriť nadriadenému ako to má byť a to by mi sakra vadilo ako nadriadenému.

autor
3. jún 2024

@nikaeli To čo doteraz.To čo som robila ešte včera, predvčerom.
Plnila som si náplň práce.

autor
3. jún 2024

@viestta No tak ste to uhádli.

autor
3. jún 2024

@luccija Tak či robiť na slnku alebo v horúčave bez čerstvého vzduchu a ešte sa naťahovať s ľuďmi byť v strese lebo práca za pokladňou je pre mňa stres.
Dobrovolne by som to nerobila.Preto som si vybrala kvalifikovanejšiu prácu kde je nás viac a teraz z toho nie som nadšená, že prácu ktorú mám rada robiť nemôžem a kolegynka ešte kľudne mohla a to s veľkým bruchom.

autor
3. jún 2024

@viestta Lebo nikdy nevieš kto ťa tu spozná.

autor
3. jún 2024

@vevesh Nie sú všade traja to ustanovuje zákon podľa dĺžky bazénov a počtu bazénov

autor
3. jún 2024

@beata_k Nie, že nesmie ale ja by som nesedela v kancelárií a nemohla by som sa ani prejsť ani nič Proste 12 hodín sedieť.A z toho ma bolia kríže, brucho.
Preto mi moja práca vyhovovala.Lebo keď som chcela tak som chodila aj hodinu.

sisa_s
Autor odpoveď zmazal
beata_k
3. jún 2024

Tak ale zase si uplne nemozes ty sama vyberat, co ano a co nie. Mnoho zien pracuje 8 hodin v kancelarii

autor
3. jún 2024

@beata_k Ja tam budem 12 hodin aj 3 dni po sebe v teple a budem rada ked sa mi podari odbehnut si na zachod.Popritom sa budem handrkovat so spoluobcanmi takze by som neporovnavala pracu v kancelarii.

domka222
3. jún 2024

To,že sa dlho nič nestalo,neznamená, že v najbližšom čase sa to nemôže stať aj 3x. A čo potom povieš, ja ale nemôžem, ja som tehotná. Sedenie za pokladňou si myslím nie je nič náročné. Len ty si hľadáš výhovorku,prečo nie,lebo z novej práce máš stres a robiť to nechceš. A ešte k tej práci v teple. Poviem ti jednu vec, u nás v práci vo FABRIKE robí a robilo kopec tehotných žien. To je makačka v teple a nie toto

autor
3. jún 2024

@sisa_s Môžeš pracovať 12stky aj ako tehotná.

beata_k
3. jún 2024

Ja som reagovala na tvoj prispevok...ze ty nebudes sediet...Ale ty si nemozes vyberat co ano a co nie. Ale chapem ta. Ja by som sa s nimi tiez nerada natahovala.

judit47
3. jún 2024

Takze ak to zhrnieme chces robit plavcicku ale ak by sa niekto topil nebudes ho zachranovat lebo ved stav ti to nedovoluje->takze nie nemozes vykonavat svoju pracu(teda ked sa bude topit najskor pozries aky je velky a ked bude maly zachranis a ked velky kyvnes na kolegu a zachrani on).

Na druhej strane tu pracu na pokladni zhadzujes,ze predsa ty kvalifikovana( predpokladam plavcicky kurz,co urobi kazdy kto vie plavat a podat prvu pomoc),lebo to mas stres-co nevies pocitat ked mas stres z tukania do pokladne?

Proste si chces oddychnut a dostavat plat za nic…