Odmietnutie preradenia počas tehotenstva kvôli zdravotným dôvodom
Je možné odmietnuť preradenie na iné pozície kde sa buď sedí 8/12 hodín a robí sa s peniazmi ak mám alergiu na kov a mám z toho aj stres (v minulosti som takúto prácu ukončila) alebo preradenie na prácu kde sa pracuje s chemikáliami a mohla by som sa nakaziť žltačkou napríklad?
Chcela by som zostať na svojej pozícií, ale odnietajú to pretože nemôžem vykonávať jednu činnosť v ktorej by ma vedeli zastúpuť kolegovia a táto činnosť sa môže a nemusí vyskytnúť.
Nechcem byť preradená nikam.
Však vravím, že hľadáš len samé výhovorky, lebo to robiť nechceš
Tak choď na tú PN prečo si chceš takto robiť zle v tehotenstve? Teraz by si mala byť v kľude
Prosim ta, ved kasa ti ukaze, kolko € mas vydat. To nevies vybrat z kase presnu sumu??
@veronikaszabova robis na kase? Zas az take jednoduche to nie je. Idealne je kartou, ale aj tam sa da na celej ciare pohoriet🫣🫣
@vevesh ano, mnoho rokov som pracovala s kasou. Preto nechapem toto jej stresovanie.
Tu ti nikto neporadí keď tvoj zamestnávateľ sa tak rozhodol, tu ťa ženy len zosmiešnia, povyšetrujú aby všetko vedeli, napíšu ti aká si lenivá ako vymýšľaš atď a bude ti ešte horšie.
Autorka nemozes robit 12tky a ani ta nemoze zamestnavatel nutit- patris pod chranene osoby. Takisto nemozes robit na pracovisku, kde priemerna teplota pocas zmeny je nad 28stupnov.
Staci nastudovat prílohy č. 1 a č. 2 nariadenie vlády č. 272/2004 Z.z.
Autorka, podľa mna až moc špekuluješ a vymyslas katastrofické scenáre, len aby si si vydupala svoje alebo bola fakt “iba do počtu”. Gratulujem k tomuto nápadu, máš pravdu, to je oveľa lepšie ako ísť na PN.. Sedieť v kancli nie, peniaze nie lebo kov, stres tiež nie, hento nie, tamto nie, PN tiež nie. Necitala som všetky prispevky, ale prečo sa skôr nezamýšľaš nad tým, čo/ako áno? Za prideľovanie prace je zodpovedný tvoj zamestnavatel, tak aby to bolo v súlade so Zákonníkom, môže mu byt jedno čo by tebe ne/vyhovovalo viac a ake neoficiálne dohody by si s kolegami mala. Zaobalujes to tým, že tvoja pozícia ta napĺňa - aj za cenu toho, ze teoreticky môže dôjsť k fyzickému útoku, ale toho sa zjavne bojíš menej ako rovnako teoretickej žltačky (?). Sedieť nechceš, mnohé z nás majú sedavé zamestnanie, a žijeme (aj naše deti). Ved ta k stoličke (snad) neprilepia - pri stole sa vies kedykoľvek postaviť a vybaviť tak takmer čokoľvek. Zachraňovanie ľudí ked si druhom stave tiež nie je idealne povolanie - AK SI ZDRAVOTNÍK, TO BY SI SAMA MALA VEDIEŤ (dnes sa na to ešte mozno citis ale bude ti rast brucho a budeš oveľa menej obratná a fakt tam budeš len do poctu).
@judit47 No počkaj.Existujú detské bazény kde dospelý nemá čo hľadať takže sa tam logicky topiť nebude a aj keby tak nie v 2m vode.Takže v tom problém nevidím.
Každý plavčík má svoj rajón, nie si všade.A viem o plavčíčkach ktoré v zahraničí robili tehotné.
Oddýchnuť? Choď si prosím ťa tu prácu vyskúšať ak si myslíš, že sa tam len oddychuje.Robíme viac než si niekto myslí len to nemáte šancu vidieť.
V žiadnom prípade nedehonestujem prácu pokladníčok.To si zle pochopila.Ja som túto prácu už nikdy robiť nechcela a preto som hľadala niečo čo by som robiť chcela.A nestálo ma to málo peňazí a ani času kedže nestačí vedieť len plávať, ale treba vedieť skutočne plávať.
To, že si z toho niekto robí salám párky tak to sa ukáže presne vtedy keď ten akože ,,plavec,, má ísť na zásah a ledva udrží seba.
Rátať viem, ale nemám problém si priznať, že sa mi zamieňajú čísla, mince, mýlim sa proste to nie je nič pre mňa a preto som si takú prácu ako trvalé zamestnanie nehľadala..Každému ide niečo iné. pri kontakte s mincami ma škriabu ruky, potia sa mi, svrbí to a neviem sa toho zbaviť.
Ja som už robila všeličo aj ťažké manuálne práce, aj som bola nadriadená, aj za pokladňou som pracovala.
Takže nie som lenivá len viem pri čom mávam už zrútenie.
@vevesh Žiadne brucho nemám ešte a do konca leta mať ani nebudem.
@vevesh Kebyže ta pokladňa aspoň ukáže výdavok tak by som s tým bola viac okey.Ale rátanie z hlavy je pre mňa zložité.Neviem sa sústrediť, zamieňajú sa mi čísla a nejde mi to.A či to niekomu pripadá smiešne ma netrápi.Riešila som to už počas školy a pod stresom v číslach robím chyby.
@mirkam3 Aký kancel vyvtu furt spomínate?
Autorka, ty by si si skutocne vzala na triko, ze niekto utrpi v bazene ujmu len preto, ze tehotna plavcicka ho vcas nevytiahla z vody? Mozno ty ano, ale tvoj zamestnavatel nie.
A uz si oboznamila zamestnavatela, ze mas problem s peniazmi a cislami?
@mirkam3 Ja skutočne neviem kde ste vy všetky prečítali slovíčko kancelária.Budem v malej búdke v horúčave.
Nie od stola sa nepostavíš.Máš zákazníkov každú chvíľu niekoho.
Ja som riešenie našla.Nemám žiadne brucho a ani mať do konca leta nebudem.Ako som už písala moja kolegyňa to zvládala za starého vedenia do 6 mesiaca.
Nikto ju nikam nepreradzoval, nikdy neostala sama a žiadne sci fi scenáre ako dvaja skolabujú sa nekonali.
V takom prípade by sa prevádzka uzatvorila čivtam tehotná je alebo nie ak odkvecnú dvaja plavčíci naraz
@viestta A ty si myslíš, že plavčík ktorý to robí niekoľko rokov vkuse dookola neskočí aj keby ohrozil seba ak by sa fakt stalo (čo sa za 30 rokov nestalo) žeby tam ostal jeden človek?
Taký čas nemyslíš na to či menštruuješ či si tehotná alebo ti je zle.To je pud.Proste ideš.
Mám za sebou niekoľko zásahov kedy všetci prežili a nikdy som nebola sama.
@viestta A ja absolútne vôbec nemusím byť pri bazéne kde treba skákať.Môžem byť pri bazéne kde je voda po členky.
Veď ale keď nechce tvoj terajší zamestnávateľ tehotnú plavčíčku, tak sa môžeš aj rozdrapiť. Proste ti to neumožní ďalej vykonávať. Tak mu povedz,že máš zrejme dys poruchu,že v pokladni nechceš byť. Si ako malé decko. Ja chcem a chcem a hento nebudem
Atorka, vsetko co si mi tu vysvetlila vysvetli zamestnavatelovi. Ja ti nepomozem, ci bude zamestnavate ochotny akceptovat tvoje argumenty je iba a len na nom. Ak ich neakceptuje, tak akceptuj stav, on len dodrziava to co mu Zakonnik prace prikazuje
Autorka, prepac, ale spravas sa ako male decko. Stale len ja chcem, ja chcem, mna nebude bavit chodit do prace atd. Uvedomujes si, ze hovoris o ludskych zivotoch? Vyhovorka typu, ze nebudes mat brucho a ze kolegyna to zvladala, je uboha. Ty vopred vies, ako sa budes kazdy den tehotenstva citit? Ci sa ti nezatoci hlava, ci neodpadnes od tepla, ci ti nebude nevolno a budes musiet utekat na zachod? Toto si chces zobrat na zodpovednosť len preto, ze ty nieco chces a silou mocou na tom trvas? Spamataj sa! Jednoducho nemôžeš vykonávať jednu zlozku svojej terajsej prace, to je jedno, s akou pravdepodobnosťou sa moze stat, vzdy treba ratat s tym, ze sa to stane. Takze jednoducho tuto pracu vykonavat nemozes a bodka. Aspon tvoj zamestnavatel ma rozum a zodpovednosť, ked uz ty nie.
@viestta Pred chvíľou sme sa dohodli na všetkom.Svoju činnosť vykonávať nemôžem, ale urobili sme kompromis a pôjdem upratovať.
No vidis, a tolko kriku pre nic.
@eleanor2510 Ja zodpovednosť mám len som sa snažila nekomplikovať to preraďovaním hore, dole.Zatočiť sa mi hlava mohla aj doteraz.Pracovala som v horšom prostredí.
Už sme to vyriešili.
@domka222 Vieš nie je tá komunikácia vždy jednoduchá takže som mala z tej konfrontácie obavy, ale našťastie sa to dalo poriešiť tak aby som bola aspoň trochu spokojnešia.
Takže som rada.
@veronikaszabova Naše kasy to neukazujú.
Toto viem už dávno.
@vevesh Ja to všetko ovládam, ale pre mňa je lepšie odrobiť si 12stky ako byť častejšie v práci na 8 smičky.
Kedže všetci budú robiť 12stky tak neviem kto by ma ajtak vystriedal.
Teplotám sa nevyhnem, odskočím si do tieňa ak mi bude zle.
Chválabohu sme sa dohodli, vyhoveli mi v niečom takže už môžem byť kľudná.

@domka222 Ja to robiť ani neviem.Mýlim sa, stresujem pri tom a po poslednej takejto skúsenosti som to už v živote robiť nechcela.Všetko budem musieť preratávať celý výdavok a to rýchlo lebo ľudia čakajú.
Ja sa každé ráno budem budiť so strachom čo pokazím.
Preto to robiť nechcem nie pretože som lenivá.