icon

Okamžitá výpoveď

3. sep 2023

Ahojte, chcem sa opýtať prosím, mamina je v dôchodkovom veku lenže jej zdravotné dôvody jej už neumožňujú prácu vykonávať keďže má ťažkú prácu a šéf ju odmietol dať na inú pracovnú pozíciu, preto píšeme okamžitú výpoveď, chcem sa opýtať je možné zaslať to takto šéfovi ? A potom vlastne tu výpoveď ak on pošle iba zaniesť na úrad prace alebo treba aj zdravotný posudok?
Ďakujem

Okamžitá výpoveď
Strana
z3
elenka.k
7. sep 2023

@lejka218 áno s dohodou sa dá skončiť aj hneď ...

lejka218
7. sep 2023

@simca06022011 aha to som nevedela že dohodu sa dá hocikedy ..no asi si to nachystám radšej a ak by súhlasili s dohodu nech mi to hneď podpíšu aby na druhý deň nezmenili názor...

maranco
7. sep 2023

@lejka218 ak by sa im nepáčilo že chceš odísť, prečítaj si ako sa správajú šéfovia a ako môžeš reagovať
https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/sef-mi-odmietol-podpisat-vypoved/
https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/vypoved-48/

nika185
7. sep 2023

mamina nech zájde na personálne a oni jej povedia najlepšie

lejka218
7. sep 2023

@maranco no podľa mna nebudú nadšení a milí

katarinka289
7. sep 2023

@melanta okamžitá výpoveď zo zdr.hladiska existuje

melanta
7. sep 2023

@katarinka289 ale to ja viem a aj to píšem, dokonca myslím opakovane som to spomenula, ale je k tomu potrebný lekársky posudok. Nestačí len povedať si že mám zdravotné dôvody ani nestačí hocijaké potvrdenie od všeobecnej lekárky. Autorka nepíše, či jej mama má posudok, vôbec sa za tých niekoľko dní k tomu nevyjadrila. A mimochodom, nie je to ani v tomto prípade okamžitá výpoveď. Je to okamžité ukončenie pracovného pomeru.

leeelaaa
7. sep 2023

@lejka218 Dobrý deň, keďže Vám pracovný pomer trvá dlhšie ako jeden rok, výpovedná doba by začala plynúť najskôr od 01.10., samozrejme za predpokladu, že výpoveď podáte podľa § 67 ZP najneskôr k 30.9. a plynula by dva mesiace, t.j. PP by sa skončil až 30.11. a to Vám nevyhovuje, skúste ísť cestou úprimnosti a povedať, že máte inú prácu a že chcete skončiť pracovný pomer dohodu k 31.10. myslím si, že ak to zamestnávateľovi takto skoro poviete vie si za Vás nájsť adekvátnu náhradu a teda nemusel by byť pre neho problém Vám skončenie PP dohodu aj akceptovať, ale každá firemná kultúra je iná, predpokladám, že za 5 rokov v organizácii už viete, čo si môžete dovoliť. Držím palce

janulap
14. sep 2025
@leeelaaa

@lejka218 Dobrý deň, keďže Vám pracovný pomer trvá dlhšie ako jeden rok, výpovedná doba by začala plynúť najskôr od 01.10., samozrejme za predpokladu, že výpoveď podáte podľa § 67 ZP najneskôr k 30.9. a plynula by dva mesiace, t.j. PP by sa skončil až 30.11. a to Vám nevyhovuje, skúste ísť cestou úprimnosti a povedať, že máte inú prácu a že chcete skončiť pracovný pomer dohodu k 31.10. myslím si, že ak to zamestnávateľovi takto skoro poviete vie si za Vás nájsť adekvátnu náhradu a teda nemusel by byť pre neho problém Vám skončenie PP dohodu aj akceptovať, ale každá firemná kultúra je iná, predpokladám, že za 5 rokov v organizácii už viete, čo si môžete dovoliť. Držím palce

@leeelaaa mozem sa opytat,kolko trva vypovedna lehota,ked prc.pomer zacal 1.10.24 a vypoved by bola presne na rok k 1.10.25?Dakujem

Strana
z3