icon

Opatrovateľka v Rakúsku

26. jún 2020

Prosím Vás je tu nejaká skupina? Nič som nenašla. Potrebovala by som info.

Strana
z2
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
luccija
26. jún 2020

Také skupiny sú na FB

autor
26. jún 2020

@luccija Ďakujem, pozriem.

autor
26. jún 2020

@bambulienka25 No, ja som sa chcela popýtať veľa🙂 Ako je to s odvodmi, pripoistením, PN-ka prípadná, započítavanie rokov, daň z príjmu a pod.

autor
26. jún 2020

@bambulienka25 V rodine? A to denne dochádzaš?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
26. jún 2020

@bambulienka25 Ja som hľadala a nič mi nenašlo. Ty ale potom bývaš niekde pri hraniciach,nie? A myslíš, že táto kríza niečo ovplyvní tam?

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
26. jún 2020

@bambulienka25 To je niekde ako Wels nie? Tam som teraz mala možnosť ísť a som to nevzala🙊🙈

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
26. jún 2020

@bambulienka25 Veď už aj pekne ľutujem, len sa mi zdalo ďaleko od nás. A myslíš, že mi stačia základy? Chcem sa učiť, len tam sa asi najlepšie na mieste. Ja som pozabúdala veľa.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
26. jún 2020

@bambulienka25 A zoberú ma tak? Nevieš, robí agent. nejaké testy? Ja som vždy bola v tom, že musím vedieť dobre komunikovať. Ja som aj vedela ale to bolo pradávno. Navyše sa mi to pletie s angl. už. Viem, že by som sa do toho dostala, len či to nevadí zo začiatku.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
autor
26. jún 2020

@bambulienka25 som myslela jazykové testy

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
osky
26. jún 2020

Velmi zalezi od toho,cez ktoru agenturu pojdes.
Slovenske ti nedaju taku zaruku ako rakuske.
Zasa rakuskej agenture asi viac zaplatis-ale zade budes mat aj väcsiu istotu.
Bez agentury sa da,ale osobne by so ti to neodporucala.aspon zo zaciatku isto nie.
Ked ti zomrie pacient,ci nebudes sookojna,agentura ti musi najst nieco ine.
Na vlastnu päst hladat je zlozite.

Jazyk-zboznujem,ked niekto povie,ze netreba.treba!aspon hrube zaklady ale treba sa zdokonalovat.ti stari ludia potrebuju opazeru ale aj spolocnost.ako sa o nich dokazes postarat,ked im nebudes rozumiet?
Rakuske agentury si overia,ako na tom recovo si.
Ale zase,aby si nedostala strach-fakt stacia dobre zaklady,neurcitky,hlavne slovicka.gramatiku pochytis praxou.ale proste zakladna slovna zasoba musi byt.

Odvody-pracujes v rakusku,cize platis v rakusku dane.a podavas i danove priznanie.
Mnoho opatrovateliek ti povie ze netreba,ale je to blbost.daj si na to pozor.lebo njdu ta aj po rokoch a sa nedoplatis!
V zasade plati-pokial nic od statu nechces ty,nechce nic ani stat.
Co sledujem,je to nastavene tak,ze ak vsetko ide papierovo,vsetko ti odania.
Cize ak ti rodina da vyssi plat,budu i vyssie dane.
Preto je vzdy vyhodne dohovorit si oficialne nizsiu vyplatu a potom nech ti neoficialne davaju daco na ruku...mnoho rodin toto vsak aj odmieta...
Fakt zalezi,na koho natrafis.
Poistena budes,dostanes e-card.
Ale nie je to tak,ze vsetko plati poistovna.
Iba akutne veci,bezne osetrenia...nemocnicu,zubara a podobne...tam si musis doplacat.nakolko ty si vlastne na zivnost...
Alo je to s pn neviem a roky sa ti zapocitaju,ale su to male sumy...musela by si odrobit tusim 15 rokov v at,aby si dostala rakusku minimalnu penziu.
Skus sa hodit do skupiny rakusko-ked si zmenis bydlisko na rakusko,automaticky ta to tam hodi.
Tam sa baby viac vyznaju.
Ja len co tak som odsledovala...detaily neovladam.
Nie som opatrovatelka

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
gabi000
27. jún 2020

@bambulienka25 dobrý deň, boli by ste ochotna napisať mi o ktorú agentúru sa jedná? Ďakujem

luccija
27. jún 2020

@osky Rakusan jej nedá na ruku peniaze len preto, aby mala viac.Nemaju dôvod oni robia všetko v súlade so zakonom, zmluvami.Treba si vybrať AT agentúru a nie slovenských zdieracov, ktorí nanutia aj odvoz dovoz iba s ich vodičom za veľké poplatky.Kazdu zmluvu dať skontrolovať u právnika , aby sa človek nestal otrokom agentúry.Opatrovat by som išla iba deti odpadnú problémy s chorobami, úmrtím, liekmi, infuziami, jazyk je potrebný!Moja sesternica chodí s dedkom aj po lekároch, rehabilitaciach.Vysvetluj rodine či lekárovi, že odpadol, dostal pri záchvat a pod....v nemčine, ak nevieš.Clovek sa vie rýchlo dostať do problémov väčšina z klientov sú dementni, na vozíkoch, s veľa liekmi.Treba mať veľké šťastie nájsť niekoho kde sa aj v noci vyspis nebudeš dedka naháňať po dvore, či odpovedať na bezprizlrne otazky.Su často nevdacni a opatrovateľky sa meni.A prečo opatrovateľka?prečo nie chyžná, do zehliarne do hotela, upratovačka.Ja som z nudy pozerala inzeráty veď je toľko Slovensko Rakúskych rodín, ktoré potrebujú k detom

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
gabi000
27. jún 2020

@bambulienka25 tak potom tú spoločnosť cez ktorú pracujete 🙂

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
gabi000
27. jún 2020

@bambulienka25 ďakujem

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
osky
27. jún 2020

@bambulienka25 no moja znama ma teda ine skusenosti...

osky
27. jún 2020

@luccija chyzna,umyvacka,zehlicka...skusila si to?
Tam ta zoderu z koze.za minimalny plat a 8 hodin dennej driny.a to nevravim,ze v hotelovych a gastro sluzbach nemas volne vikendy,distanes tie 2 dni,ktore vyhovuju im.
Plus dovolenku musis brat viac-menej tiez ked vyhovuje im...nie je to take öahke.
Urcite,opatrovatelstvo nie je prechadzka ruzovou zahradou.
Ale je to uplne ine.
A este-ako opatrovatelka dostanes stravu,noclah,mas 2 hodiny denne narok na svoje volno...v mnihych pripadoch si varis sama pre seba i pacienta,ako som pisala...netreba zostavat,kde nebude spokojna.
Ale v hotelovych ci gastro sluzbach,tam bude musiet este i ubytko riesir,svoju stravu-minimalne v dnoch volna..vsade je to ine,ale nikde ti nic nikto neda zadarmo.
Tak je to predsa aj na Slovensku.
Ani v Rakusku nezarobis 2000 len pre to ze mas pekny usmev😊😉
Viem o com vravim.

osky
27. jún 2020

@bambulienka25 ale do kolko rokov je to ohranicene.kolko rokov max.moze mat uchadzac o kurz?
Znama skusala cez ams,ootom cez Diakonie...pred par rokmi.a pokial viem,absolutne sa s nou nebavili.
A inak to danove-ved jej vzdy pride vyzva z finanzamt.tak akoze nemusi?
Plus musi podavat aj na slovensku s nulovym prijmom,ale podat ho musi.
Mozno ty ked si v Diakonie,tak to mas inak.
Ale opatrovatelky ktore sa striedaju po 2 tyzdnovych turnusoch,urcite podavat musia.
Viem ze volakedy jej tiez povedal dakto ze nemusi a musela na dalsi rok dodat dodatocne,potom jej to zratali do jedneho roka a to sa jej navysilo,cize platila pekne dane...teraz jej to trochu zrazili ale len vdaka tomu ze raz nepodala,uz to nikdy nebude mat ako mala.vzdy uz bude mat nastavenu vyssiu polozku.
Takze toto by som fakt neriskovala

Strana
z2