icon

Oplatí sa byť učiteľom?

mackavovreci
7. feb 2025

Viem že takýchto diskusií je tu stovky. Ale zaujímalo by ma, ako to práve vy učitelia vnímate, váš pohľad na prácu. Či keby máte možnosť zmeniť minulosť, tak by ste sa vydali inakším smerom. 🙂

Strana
z4
lukbe
7. feb 2025

Inú prácu som nemala. Mala som ju rada, nemenila by som. Ale je to ťažká práca, nech si hovori kto, čo chce.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
barka1
7. feb 2025

@mackavovreci som z učitelskej rodiny a hoci som bola (este v minulom tisicroci) premiantkou na skvelom gymnáziu a zvládla by som sa dostat asi kamkolvek a vystudovat cokolvek, aj tak som si vybrala učitelstvo. Už teraz si neviem predstavit, ze by som robila nieco ine, aj ked som v minulosti skusila aj ine práce. V škole som spokojna, som vdacna za vela volna a krátku pracovnu dobu.
Občas si poviem, ze som mohla robit nieco ine a zarabat raz tolko, ale v konečnom dosledku by to mohlo byt aj horšie. Takže som spokojna.

sasa1310
7. feb 2025

@majo111222 no aby sa s teba svet neposral. To čo si dovoluješ na ľudí, ktorí venujú čas našim deťom. To takíto rodičia s takýmito názormi, keď majú deti, tak sa desím našej budúcnosti. Keď už rodič nemá úctu k učiteľom, čo potom tie deti, keď sú takýmito rodičmi vychovávané.

zuzanockamt
7. feb 2025

@majo111222 🤦🤦🤦🤢🤢🤢🤮🤮🤮

lukbe
7. feb 2025

@majo111222 jediný, kto tu trepe, si ty.

motherofflower
7. feb 2025

@majo111222 och, tak ty si dôkaz, že nie vždy sa výchova podarí. Ale verím, že aj tvoji učitelia sa snažili… len rozmýšľam, že prečo nie si učiteľom… však níč nerobia, furt voľno a super plat.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
majo111222
Odpoveď bola odstránená
majo111222
Odpoveď bola odstránená
domak2
7. feb 2025

@majo111222 ved si to skus. Sup sup. Same prázdniny, nič nerobia ja nechápem, že už si neposlal žiadosť.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
majo111222
Odpoveď bola odstránená
mamickalisticka
7. feb 2025

@majo111222 akože no comment, ale zober si, že učiteľom sa pracovný deň nekončí posledným zazvonením prídu domov a na úkor svojej rodiny musia pripravovať veci dopredu, pomôcky, plány, výzdobu (v škôlke), opravovať písomky.. vieš o tom, že opraviť jednu písomku ani diktát netrvá 5minut? A v dnešnej dobe, keď decko má náhodou 3chyby v diktáte príde rodič natrieskať učiteľovi 🙃 do toho choroby, tie detské bacily su najhoršie. Veľmi jednoducho si to predstavuješ, učitelia su jednou nohou v base a tá obrovská zodpovednosť je fakt na facku. Keby je to také úžasné ľahké a krásne, učiteľ je každý. A preto sa rodičia nevedia dočkať septembra, keď všetky deti zásadnú opäť do lavíc. A nebudem na teba ani reagovať, nemá to význam. Troll.

zuzanockamt
7. feb 2025

@majo111222 To kde majú učitelia prázdniny? Hneď tam bežím, nech si pošetrím dovolenku.

sasa1310
7. feb 2025

@majo111222 sú furt doma? Myslis ten mesiac v lete a v zime 2 týždne? Toľko dovolenky mám aj ja. A zabudla som týždeň na jar

majo111222
Odpoveď bola odstránená
majo111222
Odpoveď bola odstránená
petik22
7. feb 2025

@mamickalisticka tak ja sa teším na september nie kvôli tomu,že mi deti lezu na nervy,ale že mám vyplazený jazyk z toho ako tie prázdniny vykryjeme!žiaľ 25 dní dovolenky (X2) nevykryte prázdniny,chrípkové,sarlachove neviem aké voľná,riaditeľske voľná a pod.

sasa1310
7. feb 2025

@majo111222 bavím sa o úcte k ľudom, ktorí niečo zo seba zanechali v našich deťoch. Či sa to to páči alebo nie, učitelia sú veľkou a dôležitou súčasťou detstva našich detí. Trávia s nimi možno viac času ako mnohí rodičia

majo111222
Odpoveď bola odstránená
mamickalisticka
7. feb 2025

@petik22 jasné, nemyslela som to až tak hrotivo, sama mam tri deti a ja to mam pol na pol, teším sa že pôjdu tam, potrebujú skludnit po dvoch mesiacoch a samozrejme nemať v hlave stále ako to vykryť

majo111222
Odpoveď bola odstránená
viestta
7. feb 2025

@majo111222 preco ty nie si ucitelom, ked je to take lazo-plazo. Vsak mozes aj ty byt a budes si volno uzivat. Ucitelov je nedostatok, treba sa rekvalifikovat a ist za katedru. Alebo radsej nie. Z teba by dobry ucitel nebol. Ty si len povysenecky arogantny troll. Ty by si v skolach narobil viac skody ako uzitku.

zuzana76
7. feb 2025

@mackavovreci uz by som studovala nieco ine, nestoji to za tie nervy a nedocenenie (vlastne, uz studujem n stare kolena nieco ine)

majo111222
Odpoveď bola odstránená
diablikovci
7. feb 2025

@majo111222 A kto ti bráni ? Aj ty môžeš byt učiteľ alebo aspoň majster odbornej výchovy. A tá dovolenka áno chodíme na 2 týždne do roboty cez prázdniny. A po ďalšie máš plánovanú dovolenku nemôžeš si ju vziať hoci kedy lebo potom nebudeš mať pokryté pradzdniny. A vtedy ideš na pn alebo ocrku a tým dodrbes výplatu! A to iste sú aj chripkove prázdniny berie sa naša dovolenka a to by mala byt prekážka na strane zamestnávateľa lebo on nedovolí my chodiť do prace!
A napr v skole máš 45 dni dovolenky a všetky prázdniny čo si napr ti treba 52 dni čiže ti 7 dni chyba a nedaj bože keď sú chripkove.
Tie chýbajúce dni si musíš odrobiť že máš deň otvorených dverí v sobotu ideš do roboty, máš deň starých rodicov musíš ostať do 19-20 v robote, musíš ostať 5 do roka do 18 hodiny lebo rodicko. Ostávaj v robote lebo porady, ostávaj v robote lebo vychované komisie. A stále čosi.

sasa1310
7. feb 2025

@majo111222 nie sú doma vkuse. A za ďalšie s dovolenkou oni nedisponujú, je im nariadená.

viestta
7. feb 2025

@majo111222 nahlasujem ta

domak2
7. feb 2025

@majo111222 už len zato, že sa musia natahovat s rodičmi ako ty by som im ešte týždeň prázdnin pridala. Uff.
A teda nemám žiadne ilúzie a nemyslím si ze všetci učitelia sú úžasní. Ale práve preto, ze sú zlé zaplateni a ľudia ich vidia ako lenivcov lebo majú prázdniny to ani nikto normalny pomaly robiť nechce. Ci co navrhuješ, zrušiť deťom všetky prázdniny, nech makaju? Staršie deti by možno zvládli aj nočné vyucovanie.

majo111222
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4