icon

Oplatí sa ešte opatrovať v Rakúsku?

29. dec 2024

Ahojte chcem sa opýtať oplatí sa ešte opatrovať ľudí v Rakúsku? Pred 9 rokmi som dva roky opatrovala, vtedy to za dva týždne pekne platili. Teraz nvm ako to je. Neviem aké sú odvody. Viete poradiť? Ďakujem

svetlonos
29. dec 2024

Zavolaj si do Hilfswerk vo Viedni. Su celkom seriozni, kedysi tam pracovali 2 Slivenky na personálnom. Oni ti presne dajú info o plate aj odvodoch 🙂 Výhodou je, že to je AT organizácia a nie vacsinou vychcane sk agentúry.

lasona
29. dec 2024

Mama to robila a odišla. Ze sa to už neoplatí. Platia veľmi málo, Nemci berú bulharky a rumunky, ktoré robia ešte za menej. ...

micusa2222
30. dec 2024

už nie...

ibatanecnica
30. dec 2024

Mam kopu byv.kolegyn ktore radsej opatruju ako by sa mali vratit do naseho zdravotnictva. Ja tiez nad tym uvazujem. Casom

kiki68
30. dec 2024

@svetlonos Tak Hilfswerk ma vacsinou ludi na normal uvazok ( mobilne aj stacionarne), co viem, tak ponukaju od 20 hod uvazky a super sa to oplati skrz mozne benefity a organizaciu tohto druhu za sebou. Davaju aj kurzy k tomu. Ako cez nich urcite dobry napad.

kiki68
30. dec 2024

Zalezi cez koho a kde. A tiez stupen vzdelania. Ak si zdrav sestra/ mas vzdelanie v tomto smere, tak chod do toho. Oslov take tie velke organizacie ako Hilfswerk, Caritas. Potom je jedna organizacia na Sk a oni poskytuju tiez toto, najdes to na internete. Ma to Slovenka a vie vsetko vybavit

svetlonos
30. dec 2024

@kiki68
to je jedna zo služieb ale umiestňujú aj opatrovatelky 24/7 do rodin. Bola to prvá agentúra cez ktorú som pracovala. Síce mali jeden riadne debilny a vulgárny komentár ale platovo vzdy ok, mohla som jazdiť autami s kým som chcela.

dancingqueen321
2. jan 2025

Znama chodi, 2tyzdne tam, 2tyzdne doma. Okolo 800-850 zarobi za mesiac (teda tie 2tyzdne). Ci je to este rentabilne, neviem. Kazdy ma ine vydavky a ine moznosti robit nieco ine…

pieksamaki
2. jan 2025

@dancingqueen321 to je malo za 14 dni prace po 12 hodín......alebo pracuje na menší uvazok?

kiki68
2. jan 2025

@pieksamaki velmi malo, si vezmi, ze predavacka robi 12 dni za minimalku ( do tych 11eur brutto), smeny su 8 hod a ma okolo 970 v cistom, bez nadcasov. Cize Toto by malo byt pri 12 hod o dost viac. Kamoskina Mama robi v Heime a ma 15x 12 hod, ma tam 2 hod pauzu, je iba asistent bez vzdelania v medicine ( ma iba ten zakladny kurz) a ma cez 2 k cisteho.

pieksamaki
2. jan 2025

@kiki68 je to ťažká práca.....

kiki68
2. jan 2025

@pieksamaki Ved je, ja sama by som to nevedela robit.

pieksamaki
2. jan 2025

@kiki68 asi tento plat jej plati rodina.....nie krankenkasse.....

kiki68
2. jan 2025

@pieksamaki tak neviem ako je zamestnana, ale je to za mna pod 10 eur na hodinu a za to by nikto nemal v AT pracovat na ziadnej pozicii.

pieksamaki
2. jan 2025

@kiki68 aj v heime je náročné.......mam skusenost

ivik111
2. jan 2025

"zlatá éra"už dávno skončila...odkrútila som si tak 12 rokov,skončila som v r.2017 a to som už bola riadne platovo dole,oproti predošlým rokom(práca ako 24/7 bez agentúry).

eternity24
2. jan 2025

Tvoja otázka nemá jednoznačnú odpoved. Keďže ide o pracu na živnosť, platy sa rôznia, sú ženy, ktoré robia za 85 eur brutto na den a sú také, ktoré robia za 100,110. Hovorim o mobilnom pacientovi. Samozrejme pri imobilných by mala byt taxa vyššia. Ale hovorim, tu neexistuje žiadna minimálna taxa. Jednoducho keď ponuka stretne dopyt, je tam zhoda. A sú také opatrovateľky, ktoré idu za menej. Ide aj o to, či si cez agentúru, koľko jej platíš, alebo si bez agentúry. A tiež od toho koľko si za tvoju prácu vypýtas a koľko sú ti ochotný platiť. Čo sa týka odvodov tam to je tiež nejednoznačné. Minimálna výška na mesiac je myslím 170eur. A opäť sú také ženy, ktoré nepodávajú daňové a teda platia roky minimalne odvody, čo zapotím ale odzrkadlí na och dôchodku. A sú také ženy, čo platia aj 300-400 e/ mesiac na odvodoch. Keď niekto chodí za 800e do AT je to jeho chyba. Ma si pýtať viac.

dancingqueen321
3. jan 2025

@pieksamaki aky ma uvazok to neviem, ale normalne byva u niekoho stareho doma prakticky cele 2tyzdne, potom ide domov na 2tyzdne.

beataxxx
3. jan 2025

Ved u nas sa plati uz rovnako, ak nie viac- ja mam k mame nonstop a platim 75 eur na den so stravou a vsetkym co treba, takze to vychadza okolo 2500 mesacne, je to cez agenturu a je to sialene vela, ale nepodarilo sa mi zohnat nikoho spolahliveho napriamo, cez inzerat so rat neznamu Opatrovatelka je to trosku riziko…viem, ze opatrovatelky dostavaju v cistom 1950…….teda od tejto konkretnej agentury

pieksamaki
3. jan 2025

@beataxxx ano islo to hore...opatrovatelsky prispevok na cloveka.......samozrejme........véd konečne.....určite je to náročné nájsť opatrovateľku cee, inzerat....

lasona
3. jan 2025

@dancingqueen321 aj mama mala tak podobne, nehovoriac o tom ze niektori riadne šetrili a nedali mame poriadne najesť. Raz bola dade v prdeli, kde nebol ani obchod, nemala ani voľno počas dňa a na obed mali len varenú kukuricu, ci púpavovy šalát....alebo sa v dome nekurilo, tetke plienky preštate mala nakazane sušiť na radiátore a podobne lahôdky...

dancingqueen321
4. jan 2025

@lasona fiha tak o tych praktikach neviem nic, akurat o tom kolko cca zarobi no… na nejake detajly som sa nepytala a nikoho ineho nepoznam, kto to robi, tak nemam s cim porovnat