Oplatí sa ísť na PN pri zamestnaní na hodinu denne?
Ak som zamestnaná vo svojej firme na hodinu denne, oplatí sa mi ísť na PN?
Vyska tvojej PN bude prve tri dni 26% DVZ a potom 55% DZV. Poznam osobu, co je zamestnana na hodinu denne a ma 2500 eur/brutto. Tak zavisi, kolko mas na tu hodinu.
@anonym_autor oplatí sa ti z dôvodu, že nebudes platiť počas PN odvody. to sa oplatí ak to bude dlhzsia PN. A čo sa týka výšky PN, závisí od viacerých faktorov. Ako dlho si zamestnaná vo svojej firme na hodinu ? Ak viac ako 90 dni , tak sa ti bude PN počítať z toho a teda jej výška je 55% hrubej mzdy od 3. dňa PN
Ak si zamestnana hodinu a vo.svojej firme, ci oplati, neoplati musis vediet ty, pretoze si viazana tym, ze musis sediet doma a sa ani nepohnes kvoli socialke.
A zalezi aj od kolektivnej zmluvy sko mate urobenu. Ci mate narok na PN prve tri dni 80%, 90% ci 26 %....
tak zavisi aky mas vymeriavaci zaklad predsa PN moze maj aj vo vyske 10€ na mesiac ak si mala na hodinu minimalku
a musis mat samozrejme diagnozu a musi ti tvoj lekar PN vyposat dnes po takychto PN idu plus musis dodrziavat liecebny rezim nemusi ti dat vychadzky
plus je ze neplatis odvody
tak zavisi aky mas vymeriavaci zaklad predsa PN moze maj aj vo vyske 10€ na mesiac ak si mala na hodinu minimalku
a musis mat samozrejme diagnozu a musi ti tvoj lekar PN vyposat dnes po takychto PN idu plus musis dodrziavat liecebny rezim nemusi ti dat vychadzky
plus je ze neplatis odvody
@mamina7070 mám dôvod na PN, nemám problém dodržiavať liečebný režim. Skôr mi išlo o to, či sa mi oplatí ísť na PN, alebo zostať doma bez PN
@mamina7070 mám dôvod na PN, nemám problém dodržiavať liečebný režim. Skôr mi išlo o to, či sa mi oplatí ísť na PN, alebo zostať doma bez PN
@anonym_autor z akeho VZ si paltis odvody do socialnej poistovne?

zavisi od prijmu?