icon

Oplatí sa ísť na PN pri zamestnaní na hodinu denne?

3. aug 2025

Ak som zamestnaná vo svojej firme na hodinu denne, oplatí sa mi ísť na PN?

anonym_c66cfc
3. aug 2025

zavisi od prijmu?

anonym_76115c
3. aug 2025

Vyska tvojej PN bude prve tri dni 26% DVZ a potom 55% DZV. Poznam osobu, co je zamestnana na hodinu denne a ma 2500 eur/brutto. Tak zavisi, kolko mas na tu hodinu.

lenuska9999
3. aug 2025

@anonym_autor oplatí sa ti z dôvodu, že nebudes platiť počas PN odvody. to sa oplatí ak to bude dlhzsia PN. A čo sa týka výšky PN, závisí od viacerých faktorov. Ako dlho si zamestnaná vo svojej firme na hodinu ? Ak viac ako 90 dni , tak sa ti bude PN počítať z toho a teda jej výška je 55% hrubej mzdy od 3. dňa PN

anonym_208bfc
3. aug 2025

Ak si zamestnana hodinu a vo.svojej firme, ci oplati, neoplati musis vediet ty, pretoze si viazana tym, ze musis sediet doma a sa ani nepohnes kvoli socialke.
A zalezi aj od kolektivnej zmluvy sko mate urobenu. Ci mate narok na PN prve tri dni 80%, 90% ci 26 %....

mamina7070
3. aug 2025

tak zavisi aky mas vymeriavaci zaklad predsa PN moze maj aj vo vyske 10€ na mesiac ak si mala na hodinu minimalku

a musis mat samozrejme diagnozu a musi ti tvoj lekar PN vyposat dnes po takychto PN idu plus musis dodrziavat liecebny rezim nemusi ti dat vychadzky

plus je ze neplatis odvody

autor
3. aug 2025
@mamina7070

tak zavisi aky mas vymeriavaci zaklad predsa PN moze maj aj vo vyske 10€ na mesiac ak si mala na hodinu minimalku

a musis mat samozrejme diagnozu a musi ti tvoj lekar PN vyposat dnes po takychto PN idu plus musis dodrziavat liecebny rezim nemusi ti dat vychadzky

plus je ze neplatis odvody

@mamina7070 mám dôvod na PN, nemám problém dodržiavať liečebný režim. Skôr mi išlo o to, či sa mi oplatí ísť na PN, alebo zostať doma bez PN

mamina7070
3. aug 2025
@anonym_autor

@mamina7070 mám dôvod na PN, nemám problém dodržiavať liečebný režim. Skôr mi išlo o to, či sa mi oplatí ísť na PN, alebo zostať doma bez PN

@anonym_autor z akeho VZ si paltis odvody do socialnej poistovne?