Oplatí sa podnikať s pedikúrou?
Ahojte žienky,je tu prosím vás nejaká žienka,čo má živnosť na pedikúru?Už nejaký čas rozmýšľam ,že by som si otvorila vlastnú prevádzku,ale potrebovala by som naviesť,ako s tým začať.Som vyštudovana v tomto odbore.Momentalne som zamestnaná úplne v niečom inom,ale vo voľnom čase robím pedikúru aj známim.Teda na začiatok nejakú klientelu mám.
Oplati sa v dnešnej dobe živnosť na pedikúru? Uživí vás to?
asi záleží od mesta... je mám problém sa vôbec dostať ku niekomu
Súhlas s prvým komentárom, so známymi môžeš ako s klientelou počítať iba v prípade, že k tebe budú chodiť aj keď im budeš účtovať klasickú cenníkovú sumu. A súhlas aj s druhým komentárom, dobrej pedikúry je nedostatok aj vo veľkých mestách. Všade je akurát tak kopec vietnamcov, ale mimo nich je tých dobrých málo.
Skús sa ale pozrieť na to, žeby si neposkytovala iba čisto klasickú pedikúru, ale aj pedikúru bez orezávania, masáže, rôzne špeciálne kozmetické ošetrenia nôh. Ak ťa to baví a vieš to, tak určite má význam ísť do toho. Samozrejme, za predpokladu, že máš vstupný kapitál (prenájom, bežné zariadenie, naozaj pohodlné relaxačné kreslo, technika, kvalitná kozmetika).
@melanta áno s tým sa samozrejme počíta,že akonáhle začnem robiť oficiálne zmení sa aj cenník.Samozrejme chcem si dorobiť certifikáty ako šponivanie,gél lak a relaxačná masáž.
Veď práve veľa ľudí sa sťažuje ,že je dlhé čakanie na pedikúru a služby u vietnamcov sú není bohvie aké.
Priestor by som už mala,len teda zisťujem či sa to oplatí,či žienky čo sa venujú pedikúra v prevádzke nemajú problém s financiami.
Sprav si prieskum trhu u Vas konkretne, potom sa rozhodni. Ale vacsina bab nema problem sa uzivit pri mani a pedi. Vela z nich chodi aj domov ku klientom, casto tym imobilnym.
Sikovna pedikerka s kvalitnou pracou bude mat vzdy plno, malo ich je…
Podla mna ano. Je problem sa dostat, stale plne terminy a to chodim k mladej babe co si otvorila novu prevadzku po materskej. V lete ked robi aj gellak tak problem uplny.
Hmm napr starostlivost o nohy u cukrovkarov je vela krat ten rozdiel ako prezit v zdravi starobu
@sissy27 ďakujem
to záleží od viacerých vecí... je to primárne o číslach - budeš mať vlastné priestory, alebo budeš niekde platiť nájom? Ak áno, ako vysoký? Koľko budú stáť energie? Aké budú ďalšie investície/náklady - jednorázové aj tie pravidelné? Toto všetko + tvoju mzdu a odvody musíš rozpočítať do ceny. Tá musí byť primeraná lokalite. Keď si toto zosumarizuješ, tak si vieš odpovedať aj sama. Šikovná pedikérka je vítaná asi všade. Ale má to svoje "ale"👍

Mňa zaujíma, či tým známym budeš robiť za cenu takú, aby ti pokryli náklady. Lebo klientela len v okruhu známych ti stačiť nebude.