Oplatí sa trénovať pohovory inde pred vysnívanou prácou?
Ahojte ak mam vyslovene firmu v ktorej chcem pracovat je lepsie najskor absolvovat pohovory vo firmach kde nemam zaujem pracovat aby som v tom bola sebaistejsia alebo nestracat cas a skusit to v tej vysnivanej kedze aktualne maju vypisanu poziciu na ktoru som tam chcela ist ?
Za mňa je fajn to zažiť najprv "nasucho". Hlavne, ak by si šla na pohovor do podobnej firmy. A čo ty vieš, možno ti ponúknu také podmienky, že ostaneš.
Urcite ano, aspon 2-3. Neprekvapia ta otazky, budes suverennejsia a nebudes mat potom taku tremu. Podla mna ziadny pohovor a skusenost nie je zbytocnost.
Za mna je to dost bizarny napad, ist si trenovat pohovory… stracat cas svoj a cas druhych ludi, no neviem. Ziadne dva pohovory nebudu vyzerat rovnako, neviem ako sa na nieco take vobec da ‘trenovat’
To co je za otazku? Firma, v ktorej chces pracovat, ma teraz vypisanu poziciu, ale ty losles ziadost na x dalsich inych miest, kde ta nemusia zavolat na pohovor a potom, ked sa nahodou spamatas, tak firma, kde chcea pracovat, uz nebude mat nic vypisane. Co spravis potom? Na nete najdes milion klasickych otazkok, kopec videi. Spis si otazky a sprav si s kamoskou pohovorovy vecer a nech ti kladie tieto otazky a ty na nich odpovedaj a trenuj.
@moze to nie je, ale pisem vyssie, preco je to blbost, odhliadnuc od toho, ze sa straca cas
@guiseppinka Ja si pamatam este svoje pohovory. Uplne prvy, vyklepana, roztrasena, hanbila som sa, vela veci, ktore som chcela spomenut, som v strese zabudla. Potom som absolvovala dalsie a nakoniec som skoncila vo firme, kam som naozaj chcela ist. Bez predchadzajucich pohovorov by som mozno taky dobry dojem nezanechala. Aj teraz zvazujem, ze zmenim pracu a urcite aspon na 2-3 cvicne pohovory pojdem, aby som potom na tom dolezitom "zahviezdila".
Podla mna si vies ziskat body prave prirodzenostou a autenticitou, o to viac, ked ide o vysnenu pracu. Priprav sa dobre na konkretny pohovor
Ak nemáš dobre natrenovane pohovory inde, nie je naskodu si dat cvičný pohovor. Samozrejme tam pôjdeš s tým, že tam chceš ísť. Pomôže ti to získať sebavedomie, lepšiu reakciu na otázky, lepšie zvládnuť trému. Všetko záleží od toho ako si veríš v komunikácii a ako vieš sama seba odprezentovat. Každý pohovor ti prinesie skúsenosť.
Ak má firma teraz vypísané výberko na tvoju vysnívanú prácu tak neváhaj a prihlas sa, aj keď nemáš za sebou cvičné pohovory. Kľudne si rozposli do viacerých firiem a chod všade kam ťa zavolajú. Ale bola by blbosť teraz neísť so tej po ktorej túžiš, za skúšku nič nedáš a budeš vedieť do budúcnosti ako prebiehajú pohovory priamo u nich 😊
@nikdenikto toho sa len bojim ze pohovor pokaslem kvoli treme takisto ako tu niekto spominal ze zabudnem povedat co chcem a podobne prave preto ze mi na tom velmi zalezi.. asi nie je sanca ze by ma o rok napriklad ak by som sa tam hlasila znova zavolali na pohovor… neviem teda ci si vedu evidenciu ale predpokladam ze ano
@moze minuly rok som absolvovala asi 20 pohovorov, ziadne 2 sa nepodobali na seba. Boli rozne od najhlupejsieho, aky som kedy mala, az po taky, kedy po skonceni som pozrela na hodinky a ze hodina presla ani neviem ako.
Pripravuj si odpovede na otazky. Vzdy budes nervozna, ale podari sa to
@guiseppinka Tak ked takto casto chodis po pohovoroch, jasne, ze sa ti zdaju byt pre nu zbytocne. ak by si roky na pohovore nebola, tak by si si to natrenovat mozno aj chcela. Ved nevadi, napisali sme dva rozne pohlady, nech si autorka vyberie, ktory je jej blizsie a nech sa rozhodne podla toho. Ja presviedcat nikoho nemusim, napisala som len svoj nazor a ako by som to robila ja. 🙂
@moze to bol po dlhej dobe, co som riesila robotu. Teraz vsak som na tej tretej strane - pripravujeme nasich klientov aj na pohovory. Takze preto jej radim to, co jej radim - trenovat s kamoskami) Vlastna skusenost ako ten, co sa zucastnoval pohovorov, ten, co robil pohovory (ale teda len "pomocne prace" plus teraz aj ten, co pripravuje na pohovory. Ver, ze pred kazdy jednym som mala tremu, ale pripravovala som sa na kazdy... paradoxne ma zobrali do prace bez pohovoru, resp. po hodinovom vykecavani sa (nebol to klasicky pohovor) som bola pozvana na "nacuv".
Mne toto odporučila známa z HR naozaj veľkej firmy, že najskôr pohovory tam kde by som chcela robiť menej a až potom tá top vysnená pozícia… ale teda vybrala by som aj tie “tréningové” také, že sú pre teba reálne prijateľná možnosť
Normalne si tam daj ziadost a hotovo,nespekuluj.Moze sa stat,ze ti to ujde,ze by ta mohli zobrat ale zoberu inu,lebo si si nedala ziadost.
Ja som si do mojej prace davala vela ziadosti,2pohovori neuspesne,po sice tlacenke 2 pohovory uspesne.A dlhe roky odpoved nemaju volne prac.miesta,hoci inzerat bol stale na profesii.
Takze drzim moc palce.
Ono to môže mať aj presne opačný efekt, ak najskôr pôjdeš na 5 pohovorov inde a všade ťa odmietnu, moc ti to na sebavedomí nepridá.
Hlás sa na pozície ktoré chceš, hlavne si sama v hlave ujasni, prečo by ťa mal chcieť niekto najať. Najlacnejšie Vysnívaná práca nemusí byť to pravé, možno ťa nájmu a zistíš, že takto si si to nepredstavovala.
jednoznacne sa to oplaca, trening robi majstra....
Ahoj, presne podobná téma tu bola, a radili dotyčnej vyskúšať pohovory ,,na skúšku,,. Ja odporúčam tiež. Keď nie si obmedzená časom, prácou (žeby si si musela napr. brať dovolenku v terajšej práci) atď, tak určite si cvičný pohovor urob. Určite to nie je na škodu.

za mna - ist na pohovor na poziciu, o ktoru nemas zaujem, je strata tvojho casu, aj ich. prihlas sa na tu poziciu, o ktoru mas zaujem