Ošetrovanie člena rodiny cez vianočné prázdniny
Mozem byt na ocerke cez vianocne prazdniny a moze ma vypisat aj iny doktor ked nas ma dovolenku, resp. Zastupujuci
@terezka1947 áno, deti sú malé len raz. A ja osobne keď som mala deti malé som tie očr-ky musela využívať, našťastie zamestnávateľ to toleroval. Moji rodičia boli vtedy pracujúci. Občas vypomohli keď mohli. Ale neviem si predstaviť, že by som choré deti zverila niekomu cudziemu, to si fakt neviem predstaviť, moje deti boli v tomto veľmi precitlivené a z cudzej osoby by mali stres.
Teraz keď sú deti choré sú samé doma, sú už veľké a ako hovoríš, táto tematika je už pasé...
Premysla niekto nad tym, co tieto riesenia daju do zivota dietatu? Ked mama vlaci zdrave dieta po lekaroch reku 'zakasli poriadne, nech si nevsimnu ze klameme?' Stat rozkradaju ini a lepsie, ale z moralneho hladiska mi Slovaci (mlade slovenske rodiny!) pridu na urovni romskych osadnikov...
@dai co radis je pekne a spravne, problem je ze ti co mukluju za 500e maju nulovu lojalnost ku kolegom/firme a volia riesenia jednoduche a dobre len pre nich samotnych.
@kvetinka75 neviem na tvoj posledny prispevok asi reagovat - nezaujimaju ta ini, kludne si vsetci mozu zobrat ocr so zdravymi detmi lebo si chcu uzit sviatky lebo vela robili... moje obmedzene porozumenie tieto veci nejak neberie - mna zaujimaju ludia okolo mna a aj spolocnost v akej zijem a vychovavam svoje deti - preto sa zaujimam o veci verejne ktore som naivne dufala ze zaujimaju vacsinu rodicov - kazdy politik ma aj nejaku pracu a hlavne ti komunalni su mnohokrat naozaj sikovni ludia v tom co robili - tak teda budem len vdacna za tych ktorych toto zaujima a riesenia hladaju aj pre tych ktori maju na haku...
A este mala info - ak by ocr naraz naozaj cerpal kazdy druhy ako to tu niekto napisal, tak by to na system malo velky vplyv ( pripadne na verejne financie )
@dai tak áno, v tomto prípade by ma nezaujímalo čo ostatní. Ja sa o svoje deti starám. Všetko im zabezpečujem. Prežili sme už všeličo a museli si poradiť. Nikoho nezaujímalo ako sa máme, či máme prácu, či máme z čoho žiť. Bolo to niekedy ťažké. Takže ako si ja poriešim svoju situáciu doma, ktotú nikto iný nemá záujem poriešiť, je len a len na mne. Tieto krajné hypotézy - čo keby to spravili všetci, Preboha, každý sa občas ocitne v nejakej blbej situácii ale nikdy NIKDY nie všetci. Nikdy si očr nezoberie každý druhý. V tomto štáte sa dejú oveľa horšie veci, ktoré by bolo dobré riešiť a nie že či si matka, ktorá nemá kde dať dieťa zoberie na sviatky očr. Má ho nechať samé doma? Ja by som si tiež cudzieho človeka do bytu nepustila. Netvrdím že ma nezaujímaju ľudia naokolo, síce som to tak napísala ale myslela som to tak, že nech si každý spraví tak ako mu to vyhovuje a mňa nič do toho. Nie som v ich koži, neviem čím všetkých si prechádzajú a nech si každý vyrieši situáciu ako mu to vyhovuje. Chápem ľudí, ktorí sú v takej situácii že to jednoducho musia využiť.
@dkethe presne aj tento pohlad (co si z toho odnesie to dieta) som mala na mysli, ked som pisala, ze je to podvod. Lenze mam dojem, ze na tejto urovni (aspon podla toho, co citam na MK) sa nad tym ludia velmi nezamyslaju, pre mnohych je to bezna vec. Viest deti k poctivosti, ved to je pre mnohych priam trapne.
@dskjhfdlkdjhl poctivost sa vytraca :( neviem co nam tu rastie za generaciu mladych rodin... ale faktom je ze minulotyzdnova tema z mk 'analny sex' ma usmevne vytrhla z prevahy tem o tom ako ziskat maximalnu pn/podporu/md sebe i muzovi....
Tak potom sme prekvapeni, ze na Slovensku sa kradne, klame a podvadza. Toz mentalita nepusti. Nemam slov.
@mircalla inde sa neklame, nekradne, nepodvadza? 🙂
@simca06022011 Vidim, ze to podporujes, Ja som zasadne proti takymto ojebom, viac k tomu nemam co povedat. Otazka nejakej ludskej slusnosti a moralky. Inde sa neklame je velmi velmi ubohy argument na obhajenie toho, ze to v pohode. Nie je. Ten, kto v sebe tu slusnost a moralku ma, tak to chape, zvysok nie. takze to nema ceny vysvetlovat, je tu par takych, co maju rovnaky nazor ako ja a vedia preco. Zvysok si bude vzdy hladat podobne sposoby ci cesty
@simca06022011 A mama som sto krat moznost urobit, mne dokonca zamestnavatel cele 2 mesiace hradi 100% z PNKy. Neurobila som to ani raz. Takze nie ze sme mudre, ale inak myslime
@mircalla Tak to je jasne. Ja pisem o situácii kedy fakt nemas inú možnosť. Napr ti "vypadne" ta opatrovateľka....Ale cakam,ze tu niektoré ženy napísu, že majú v zalohe minimálne 3.😁😉 Proste ano-mam opatrovateľku, den pred prázdninami mi povie,ze nepríde a situácia je ako som už napísala....
@sasa1310 no napr my mame v praci zakaz cerpania dovolenky,tento rok od oktobra do januara,v bezny rok len december. A za dalsie su to vian.prazdniny,kedy ludia navstevuju svojich blizkych,znamych. To im mam dat svoje dieta aby ho vlacili so sebou? Za dalsie nie kazdy ma rodinu blizko seba,alebo ochotnu alebo schopnu...
@petulda333 a to je problém odviezť dieťa aj ďalej do rodiny? Ja 10 rokov nemôžem brať voľno v decembri a januári a nikdy som nemala problém. Celý rok vieme, že vtedy sú deti doma a že ja nemôžem, tak sa zariadi manžel, poprípade odvezieme k rodine

@0silvia0 no tak to bola nevedomosť lekárky, ale väčšinou lekárky nemajú problém