Osobné doručenie životopisu
Hladam si pracu a nejak to neide rozmyslam co by som mohla urobit este viac napadlo mi ze preco neodniest zivotopis osobne ak viem ze hladaju niekoho, resp maju zverejnenu ponuku napr na profesii pripadne ak ste tu niekto z HR čo na vas zaposobi? Je to moja prva praca. Treba do administrativy mat vysoku ci staci stredna? Vdaka za odpoved
Hm, ono dosť záleží aj ako ten tvoj životopis vyzerá a na aké pozície sa hlásiš. Do malej firmy by som zašla aj osobne, do väčšej to nemá význam, lebo personalisti majú asi stále čo robiť a nečakajú na uchádzačov, čo sa zastavia pokecať si. Určite aj motivačný list dokáže personalistovi povedať viac, ako len suché body štúdium- škola- osobné údaje. My sme korporát a veľakrát sa stane, že sa organizuje "hromadný" pohovor, rozumej v jeden deň viac uchádzačov, niekedy spolu v miestnosti 2-3, niekedy po jednom na pozície skladník a vodič a počas pohovoru príde personalista na to, že by tomu človeku našiel uplatnenie na administratívnom oddelení. Alebo príde dievka robiť na recepciu a za rok ide postúpi na iné oddelenie, ale vravím, my sme veľká firma. Tak by som ti poradila aby si oslovovala stredné a väčšie firmy a kľudne sa hlás aj na pozície, ktoré nie su tvojou primárnou voľbou. A v administratíve by bolo fajn ovládať pravidlá pravopisu, to len tak na okraj.
No, na mňa to vôbec nezapôsobilo a považovala som to za pomerne neslušné, vrátnik volal vždy v tej najnevhodnejšej chvíli, počas dôležitého stretnutia, ja som odbehla, veľa vecí mi ušlo a naozaj za tých 5 sekúnd pri výťahu som nemala možnosť si uchádzača zapamätať....Ak ti môžem poradiť, prepracovaný motivačný list a životopis je rozhodne viac, ako nevyžiadaný osobný kontakt.
U nás by si neprešla cez vratnicu. Na profesii mame vzdy mail na HR kde máš CV odoslať
To sa nedá, aby niekto z HR neustále behal na recepciu a preberal CV
Riad sa inštrukciami, ktoré au uvedené v inzeráte. Maj vsetko gramaticky správne, bez chýb, kontakty na seba, mail, telefón. Na sociálnych sietiach, ktoré máš verejne, tak pozor na vulgarizmy, nevhodne foto, ….
Držím palce 🍀🍀
Nedostaneš sa ku mne, aby som CV videla. Ostane to na recepcii, kde ti v prípade potreby dá asistentka pečiatku, ak treba. Týždenne takto ku mne príde 50 CV, my ich žiaľ skartujeme. Ad1) mnohé nemajú GDPR súhlas a Ad2) nemám priestor, keď obsadzujem nejakú pozíciu si prechádzať šanóny so CVčkami, či tam náhodou nie je niekto vhodný. Spracujem reakcie, eventuálne ak je to náročnejšia pozícia, oslovím ja cez profesia search alebo linkedln search.
Na pozíciu v administratíve v zásade nemusíš mať VŠ, ale skúsenosti a znalosti.
Predpokladám, že je tam potrebný cudzí jazyk, pokročilý Ms Office, strojopis, prípadne skúsenosť na podobnej pozícii.
@tomtom23
My sme tzv. paperless office takže strata času, sorry ale to iste ako keby si sa išla sťažovať na lamparen.
@tomtom23 záleží do akej práce sa hlásis ale myslím si ze vo väčšine kancelárskych prác by to bolo nevhodné.
Ak si chceš zvýšiť šance posielaj do väčších firiem na dáky všeobecný HR mail. Často sú pozície ktoré niesu ešte zverejnené. A bežne sa stáva že vo väčšej firme ti aj ponúknu pozíciu na ktorú si sa nehlasila lebo majú pocit ze sa tam hodíš.
Keby si hladala poziciu - upratovac/predavacka,tak nos osobne,do administrativy je to nanajvys nevhodne. Mali sme takych expertov,co sa dovalili neohlasene so zivotopisom. Alebo sme ich vypoklonkovali s tym,ze sef nema cas,alebo sme si ich zapamatali ako vlezlych a odignorovali s tym,ze nemame volne miesto. Administrativna praca predpoklada,ze vies robit s PC a teda poslat mail. A neposielaj ho ani viackrat,ked sa ti hned neozvu. Je to vlezle a neozvu sa ti,aj keby chceli. Tolko moje skusenosti
Este taka vec ako reagovat cez mail staci len ze dobry den posielam zivotopis a motivacny na zaklade ponuky uverejnen na profesii napr alebo nieco viac, na profesii je aj sprievodny text nejaky aj to je nutne? Lebo nejak nerozumiem rozdielu medzi sprievodnym textom a motivacnym len to ze motivacny je dlhsi. Moze linkedin pomoct ak by som si ho zriadila? Dakujem za vase odpovede neodovzdam ho osobne.

@tomtom23 niesla som životopisy osobne vždy, keď som si hľadala prácu, niekde má odbili, že nám poslať cez stránku, niekde vôbec nezobrali. Asi v 3 zobrali životopis hneď a v jednej firme aj hneď pohovor, na ďalší deň volali, že ma berú 😃 tie cez profesiu, alebo úrad práce vôbec do dnešného dňa sa neozvali.