Osobné príplatky pre začínajúcich učiteľov
Dievcata od septembra idem ucit, som teda v platovej triede ako zacinajuci, ake su prosim k platu osobne priplatky? Dakujem za skusenosti.
@anonym_autor Žiadne. Môžeš si polepšiť rokmi praxe, triednictvom, 12% príplatkom za inovačné vzdelávania, 1. a 2. atestáciou.
@zuzanockamt prosim to inovacne vzdelavanie ako funguje?
@zuzanockamt prosim to inovacne vzdelavanie ako funguje?
@anonym_autor Nájdeš si na internete poskytovateľa - sú rôzni, zaplatíš, absolvuješ - online alebo prezenčne, urobíš priebežné úlohy, napíšeš záverečnú prácu, obhájiš a dostaneš certifikát. Požiadaš zamestnávateľa o uznanie. Ale až po adaptačnom, keď budeš samostatný učiteľ.
@anonym_autor Nájdeš si na internete poskytovateľa - sú rôzni, zaplatíš, absolvuješ - online alebo prezenčne, urobíš priebežné úlohy, napíšeš záverečnú prácu, obhájiš a dostaneš certifikát. Požiadaš zamestnávateľa o uznanie. Ale až po adaptačnom, keď budeš samostatný učiteľ.
@zuzanockamt cize prvy rok nic?
@anonym_autor do ukončenia adaptačného máš príplatok pre začínajúceho pedagóga.
@anonym_autor Iba príplatok pre začínajúceho pedagóga, 6% z platovej tarify. Ty si sa pýtala na osobné príplatky, to je niečo iné. Ak máš však lukratívnu aprobáciu a zamestnávateľ si ťa bude chcieť udržať, môže ti dať osobný - ak má z čoho (väčšinou nemá), ale nečakaj horibilnú sumu. No nestáva sa to.
@anonym_autor Iba príplatok pre začínajúceho pedagóga, 6% z platovej tarify. Ty si sa pýtala na osobné príplatky, to je niečo iné. Ak máš však lukratívnu aprobáciu a zamestnávateľ si ťa bude chcieť udržať, môže ti dať osobný - ak má z čoho (väčšinou nemá), ale nečakaj horibilnú sumu. No nestáva sa to.
@zuzanockamt dakujem
@zuzanockamt pocasskusobnej asi nie...
je tu skupina Učiteľky na MK
@zuzanockamt pocasskusobnej asi nie...
@gelifil To neviem, mňa sa to netýka už pradávno, ani som to neriešila nikdy. Nastúpi, uvidí.
@anonym_autor za tie vzdelávania nemusíš platiť, napr Nivam ich poskytuje zadarmo.
Osobný príplatok mám po 22 rokoch praxe cca 12 eur.
@anonym_autor za tie vzdelávania nemusíš platiť, napr Nivam ich poskytuje zadarmo.
Osobný príplatok mám po 22 rokoch praxe cca 12 eur.
@letfenixa S NIVAMom je to ale zdĺhavé, je potrebné absolvovať aj prezenčne istú časť. Ale pokiaľ sa to robí v škole skupinovo, tak sa dá. Tiež sme to tak mali.
@letfenixa S NIVAMom je to ale zdĺhavé, je potrebné absolvovať aj prezenčne istú časť. Ale pokiaľ sa to robí v škole skupinovo, tak sa dá. Tiež sme to tak mali.
@zuzanockamt v minulom šk.roku som mala cez Nivam 2 len online školenia.
@zuzanockamt v minulom šk.roku som mala cez Nivam 2 len online školenia.
@letfenixa My sme mali tiež dve, ale vyžadovali aj prezenčne. Celkovo je NIVAM dosť ťažkopádny. Teraz som zvolila Inšpiráciu, to bolo fajn. A ešte aj Interaktívnu školu sme mali kedysi dávno, to bolo tiež dobré, aj teraz si ju kolegyne chvália.
@anonym_autor Nechcem Ťa sklamať, ale na mnohých školách nemajú osobný príplatok ani učitelia po 30 rokoch praxe.

@anonym_autor Žiadne. Môžeš si polepšiť rokmi praxe, triednictvom, 12% príplatkom za inovačné vzdelávania, 1. a 2. atestáciou.