icon

Ospravedlniť sa za absenciu na firemnom večierku?

16. dec 2024

Ahojte. Prišla som sa vykecat lebo sa asi zbláznim. Minulý týždeň v piatok, sme mali firemný večierok. Ja som však cez týždeň ochorela, prvé 3 dní som chodila do prace lebo som mala iba mierny kasel ale potom sa pridala bolest svalov a nádcha tak som ostala doma. Všetci vedia ze nie som večierkovy typ. Ale nikdy som vecierok nevynechala vždy som prišla posedela prehodila par slov zjedla večeru a šla som domov. Lenže cez víkend mi jedna kolegyňa napísala ze som si to pekne naplanovala ako sa tomu vyhnúť a ze som špekulantka. Ze neviem o co som prišla a ze slušnosť káže prísť pokiaľ som na tom nebola veľmi zdravotne zle. A ma pravdu nebola som až tak zle na tom nemala som teploty. Ale cítila som sa slabá a aj keby som to vedela vydržať bála som sa aby som nepriniesla bacily medzi ludi. Ak by som prišla bolo by zle nešla som tiež je zle. Som z toho smutná a normálne sa bojím ísť zajtra do prace ako budú na mňa zazerat 😌

Strana
z2
maris5
16. dec 2024

Odpis jej: Ty si taka spekulatka, ze si cakala, ze pridem a nakazim Ta, aby si cez sviatky nemusela robit. 😉

lonely66
Odpoveď bola odstránená
tykat
16. dec 2024

Odpisala by som jej "Dobre".
A zajtra by som sa k tomu vobec nevracala. Ak sa este bude ozyvat tak by som jej povedala ze ma to vobec nezaujima a nech sa tym ani ona netrapi lebo nie je o com.

iwesska
16. dec 2024

Nejaka truba z prace ta trapi? 🤦‍♀️ To fakt ti je nazor takej truby prednejsi ako vlastne zdravie? Ja ze sef ti nieco vycital.

petracandle
16. dec 2024

@lonely66 presne, buď je to vymyslené alebo má autorka problémy s psychikou... nie je v poriadku, aby mala úzkosti z blbych rečí od blbej kolegyne..normalny človek by ju vtipne "zotrel" a ďalej neriešil, a nie témy zakladať a panické ataky chytať (viď posledný prispevok)

autor
16. dec 2024

Tak asi som mimo a mam problém v hlave ale dlho mi trvá kým sa prenesiem cez tie reči od kolegyn a kolegov vo všeobecnosti

opica_skorica
16. dec 2024

Vobec to neries. Nestoji za to minat na to cas. Predstav si, ze nevieme kolko sme tu. A stoji za to pre nic podstatne sa trapit? Nestoji.
Hlavu hore.
Pusti si oblubenu pesnicku a neries.

madeincssr
16. dec 2024

Zvlastne, ze prave damy sa cuduju, ze obcas sa medzi ludmi najde niekto, kto moze byt citlivejsi na neopravnenu kritiku, vyryvanie zo strany akehokolvek (navyse znameho) cloveka. Ci myslite, ze vsetci ludia su rovnaki, maju hrosiu kozu, sebavedomo, duchaplne, oprsknuto sa ohradia ci oponuju? Niekto nema rad polemiky alebo hadky, ktore z toho po ostrejsej reakcii nevyhnutne vzniknu.

mimirka32
16. dec 2024

Nemyslela to zo srandy? Ja na firemne vecierky nechodim nikdy a ani mi nenapadlo, ze to je neslusne. Ved vecierky sa robia, aby sa ludia zabavili a mna nebavia, tak naco by som tam chodila. Ani mi to kolegovia nevycitaju

carolynka
16. dec 2024

To su taki ludia.. aj u nas v time je taka co so vrta do vsetkeho, Este aj cez volno vola sefovi, kto je v office a mysli.si, ze je riaditelka zemegule. 30rocna baba. Takych ludi sa netreba bat, asi mas nizke sebavedomie a bola si vychovana v duchu, ze vsetko zle co sa deje, je tvoja chyba.
Ber to ako zivotnu lekciu, a postav sa za seba. A neboj sa jej.

lenicka999
16. dec 2024

@carolynka presne aj my takého jedného máme, čo každého kontroluje a hraje sa na šéfa. A k autorke, možno by kolegyňa bola radšej keby si prišla a nakazila ju nejakou mňamkou napr. brušnou chrípkou, že?

e_lienka
16. dec 2024

Niektorým zamestnancom už riadne kúruje z večierkov a teambuildingov. Ja len verím, že máte aj poriadnu mzdu a odmeny, keď to tak prežíva. Či jej stačí zalepiť oči alkoholom a tancovačkou? Ty sa vôbec netráp, vadná je tu kolegyňa.

sense
16. dec 2024

Nechodím na firemné akcie lebo z niektorých Teamleader je mi zle ako aj z ich pokrytectva.... Takže by mi bolo jedno čo si nejaká Beta od vedľajšieho stola myslí.
Ohovárať by ťa ohovarala tak či tak

lentilka78
16. dec 2024

Autorka, nič si z toho nerob, v našej firme by ta zase zviezli pod čiernu zem keby si prišla a v práci si nebola😁 nikdy každému nevyhovies
Ja som sa dnes napríklad zasmiala schuti, lebo som oznámila nadriadenej ze idem vo štvrtok k zubárovi, nemala s tým väčší problém, ale kolegyňa to nevedela predychat, pritom nerobíme rovnakú prácu, že by moja robota pripadla na ňu. Pred 2 týždňami som bola s dcérou na orl, v noci ju bolelo ucho, mala zápal, ráno sme šli, nešla som do práce lebo sme čakali dlho kým nás vezmú, a táto istá kolegyňa mi dala na druhý deň kapky ze kde som akože bola, totálne vytocena 😁pritom nikdy nevymeskavam len tak, vždy je to opodstatnené
Len proste sú ľudia, ktori majú vždy potrebu riešiť druhých. Treba to brat 1 uchom dnu a druhým von

marca12
16. dec 2024

Ja by som jej odpisala nieco v zmysle,že to uz ake dno prerazila,ked ti zavidi chorobu.

jomarch
16. dec 2024

na nasom vecierku bol raz kolega s covidom. polka ludi potom samozrejme neprisla do roboty. netusil ze ma covid, ale vraj sa uz pred vecierkom necitil dobre a aj tak tam isiel. komu je toto treba, aby chori chodili zurovat??? mna by asi jeblo s prepacenim keby niekto vedome pride niekam chory.

mamamasama
16. dec 2024

Tieto večierky. Osobne ich nenávidím, kedže som introvert. Pre mňa je zábava doma pod perinou. Vždy som v práci povedala, že nemám záujem. Hundrali, ale nemali na výber. Povinné to predsa nie je. Ak by ma označili za špekulantku, tak by mi to bolo úplne jedno.

ahhola
16. dec 2024

18.05

Normalne ju speruj, ci jej nie je kktno, ze ta otravuje v sobotu pracovnymi pletkami, zamontuj do toho covid, mozno bola covid veriaca a keby si vtedy na nu kychla, tak sa zblazni a zrazu nejake virusy nikomu nevadia a neohrozuju👽

solim1971
17. dec 2024

to ja si pamätám, asi 18 rokov dozadu, manažérka chodila s pozvánkami na večierok, že účasť povinná, ha ha...Vraví mi, dúfam, že prídete. Ja na to, no samozrejme, veď je účasť povinná. A nešiel som, a ani nikto na druhý deň nevedel, že som tam vôbec nebol. Nikdy som nechodil na firemné večierky. Tie manažérske, a ksichty nadriadených mi stačia v práci, nepotrebujem ešte na nich zízať ako sa spijú do nemoty. To je šialené, mať z takého niečoho depku.

ahhola
17. dec 2024

No napis, co bolo v robote?!?!?!? 😅

Strana
z2