Ostávate v práci bez odmeny po pracovnej dobe?
Ahojte, ostávate po pracovnej dobe v práci? Napríklad končíte o 15h a vy každý den ste +1h v práci. Bez toho, žeby sa vam nadčasy preplacali, len ked idete niekam využijete nahradko.
Ide o to, že sme v kancli baby a všetky okrem mna - mám 4r dceru s ktorou chcem traviť čas. Ostávajú každý den minimalne hodinu v práci. Chápem ak mám vela roboty, nerobi mi problem ostat ale ked viem že ma robota počka a viem ju spraviť dalsi den...
Niekedy sa citim blbo, že ja idem hned ako končí pracovná doba a oni tam ostavajú. Každá máme inu poziciu...
Ano ostavala som. Ale moj dovod bol ze som dochadzala vlakom a clovek nikdy nevie cim ho zeleznice prekvapia. Radsej som mala hodiny v zasobe
Vobec by ma nenapadlo zostat v práci dlhsie, pokial by to nebolo nutné. A už vobec nie každý den.
Toto budu nejake premotivovane ženy bez osobneho života...
joj, toto si pamatam z byvalej roboty, pracovna doba do 15h a o 16 ked som chcela ist domov tak sa na mna vsetci kukali ze kam sa hrabem :D
@barka1
@crazy_cat_lady oni majú dospelé deti, no ja po školke chcem tráviť čas s malou a ked treba si zoberiem PC aj domov napr v decembri ked boli sviatky.
Len tie pohlady niekedy mi príde, že to vyžadujú..
akoze chapem, ze to je asi neprijemne, ale treba sa od toho odosobnit 🙂
Ja občas zostávam dlhšie, lebo mám takú prácu a nemám ešte deti, moje kolegyne, ktoré majú deti, chodili oveľa skôr domov a naozaj nikdy, ale že nikdy mi ani len nenapadlo sa kvôli tomu na ne nejako pozerať cez prsty 😀 možno si to len moc berieš na seba, každému to predsa môže byť jedno, ešte keď píšeš, že máte rôzne pracovné pozície.
Keď sa chcú kolegyne zabávať zadarmo v robote, tak nech sa páči. Je to ich rozhodnutie, rovnako ako tvoje ísť po pracovnej dobe domov. Ja robím dlhšie a hodiny si čerpám na konci mesiaca, alebo mi prepadnú.
@autorka Keď som bola mladučká a nedostatočne asertívna, ostávala som aj 2 hodiny navyše= lebo despotický vedúci a kolegyne riťolezky si to tak vyžadovali a dávali najavo svojim správaním. Vekom, časom, skúsenosťami som sa naučila a si dnes poviem, že už by som to nikdy neurobila. 👆
Zvlášť ak spĺňaš pracovné aktivity a náplň, dodržiavaš pracovnú zmluvu 🤷♀️ Kolegyne nech si myslia čo len chcú, vesmír ľudskej fantázie (aj hlúposti) je nekonečný 🤔
@caar_oliine no práveže take že aaa ty zase ideš presne .. aaa ty vždy ideš na čas domov 🤐
Rozne máme, ale sme tu len 4 ktoré robia v kancli, ale každá ma na starosti niečo ine.
Áno... sú akcie po pracovnej dobe a zostávam. Obvykle aj v bežné dni niekto "zabudne" dieťa v ŠKD a tiež zostávam-ved ho nevyhodim. Ale to je nevyhnutné a nie nejako premotivovane
odpoveď : Áno, už idem domov, skončila mi pracovná doba 😉 Úplne easy odpoveď
@autorka tak odpoviem - ano, skoncila mi pracovna doba, pracu mam spravenu. hotovo :D
Ostávam a aj som vzdy zostávala, ale tak ja som workoholik. Na druhej strane, keď išlo o povýšenie, dostanie projektu, zahranicne pracovne cesty, odmeny, bolo to vzdy zohľadnené a bola som uprednostnena.
2 roky som bezne sa len tak pripajala a robila mimo pracovnej doby… vikendy a aj cez dovolenku 😅 bavilo ma to… ale z office som chodila na minutu presne domov, keby mam ostat dlhsie v office tak nehrozi… :D a to je jedno ci mam dieta, ci nie
Nikdy som nevstavala v práci viac ako bola pracovná doba alebo neodkladne
Zbytočne si z toho robíš hlavu. Ja som jeden rok v práci ostávala dosť veľa hodín, ALE bolo to preto, že sa všetko rozbiehalo, boli to veci, ktoré nemohli počkat na další deň a hlavne som mala vedúcu pozíciu a v neposlednom rade sa mi každá minúta započítavala a buď som si vzala voľno alebo mi to zaplatili. Pokiaľ máš svoju prácu spravenú, máš uvedený pracovný čas, tak nemáš čo riešiť. Kolegyne a ich poznámky jedným uchom dnu, druhým von.
Nie ..oni nech sú tam aj do 19
Nie, nebola by som dlhsie, hlavne ak mas dieta. Nech si tam sedia zadarmo. Staci im povedat, ze mas po pracovnej dobe, pracu hotovu a caka ta dieta. Vobec by ma to nestvalo. Mne skor pride chore tam byt a zadarmo. Musia mat strasne nudny zivot ked svoj volny cas travia tam.
Ano, zostavam. Bezne mam na konci mesiaca aj 10-15h nadcasu. ALE. Robim to iba kvoli tomu, ze ma moja praca bavi a nikto ma nenuti. Niekedy si ju proste za tych 8h nestiham urobit, alebo sa daco vyskytne o 14:00, co si vyzaduje dost casu a chcem to v ten den dokoncit, lebo na druhy den na to uz nadvazuje praca niekoho ineho.
Zaroven tu mam vyhody ako cerpanie HO ked som prechladnuta a necitim sa na lezanie v posteli. Doma sa pretrhnut nejdem, odrobim 3h, nemusim behat k lekarovi po paragraf, ale preckam to v klude doma. Takze mi to za to stoji a nijako ma to neobmedzuje.
Mam kolegyne s detmi ako ty, vzdy utekaju domov kvoli skolke a je to ok. Kazda to berieme normalne s rozumom, kvoli nedokoncenej praci ucitelka v skolke nepocka. Mne osobne vadi len ked to niektora zneuziva, napr. je velmi vela prace, dieta ma na tyzden v tabore a prva sa zdvihne ze uteka domov lebo fajront. Alebo ked maju ist na dovolenku tak si idu nohy polamat aby ich nikto nepredbehol. Nikoho samozrejme nemozme donutit tam zostavat, ma na to pravo. Ide skor o tu kolegialnost, ze aspon raz za ten tyzden sa teda spytam ci nieco netreba a zostanem o 15 min dlhsie ak nahodou treba.
Ja som sa vratila po materskej do prace. Mam casovo narocnu a celkom stresujucu pracu. Mam 6h uvazok ale klienta a pracu mam na 8h urcite. Ale toto je jedine co dodrziavam. 15:00 zaklapam pocitac a idem pre deti. Ziadna praca na svete mi nestoji za to aby moje dieta ma ako posledne cakalo v skolke. Mna to nezaujima, ja robim fakt naplno tych 6h. Ostatni su v praci urcite 8h+ a vela maju nadcasy ale im to aj zaplatia. A ked mam nejaky urgent tak to rovno poviem manazerovi ze to bude musiet pozriet niekto iny ja nemozem ostat dlhsie,mne tie deti nema kto vyzdvihnut,preto som na skratenom uvazku a bola som odzaciatku velmi transparentna …
Ani o minutu dlhsie neostavam.
Kto robi nadcasy, nech zvysi efektivitu prace aby to stihol. Ale mozno kolegyne len chcu poklabosit, je to pre nich prijemny cas, aj to je v poriadku.
Ja neostávam ani len o minútu dlhšie 😃 a to ma moja práca baví. Respektíve ostanem keď je treba niečo dokončiť, ale s tým, že si ten nadčas do minúty vyberiem v priebehu mesiaca. Zadarmo by som neostávala. A tobôž keby mám deti
@hankab Ak potrebuješ pomoc,opýtaj sa. Práca nie je rodina. Ak si daný zamestnanec splní svoje a nemá v zmluve, že je povinný ostať dlhšie a pomáhať iným, môže ísť domov. Ja som sa pýtala svojich podriadených, ak sa niečo urgentne vyskytlo, či ostanú dlhšie. Realita je taká, že zamestnávateľ by za Teba a za mňa mal náhradu okamžite a ani by si na nás nespomenul. Mňa by sral max kolega, ktorý si nie je pravidelne schopný urobiť svoju prácu, poprípade by som musela vkuse riešiť jeho prúsery, ale nie to, že si odrobí, nadčas mu nikto nijak nepreplatí a on si ide domov. Neplaťte si prácu a rodinné a priateľské vzťahy.
@enmery no nemal by za mna nahradu, jedine ak by musel lebo by som odisla sama a hladal by ju 3 mesiace 😁 viem, lebo nevieme zohnat ludi a preto je tolko roboty. A preto tam zostavam.
A aj preto kolegyna, ktora je na uplne rovnakej pozicii a nie je nikdy, ale naozaj ze nikdy ochotna zostat ani o minutu dlhsie, zaraba o 500€ menej, pritom je vo firme o 2 roky dlhsie. Zastupujem za nu vsetky jej ocrky s detmi, a pirtom si nestiham robit svoju praxu nacas. Ale ked idu pridavat, tak prva natahuje ruku, lebo my ostatni mame viac.
To je ta kolegialita o ktorej som pisala. Nikto nie je povinny, ale niektori su aspon obcas ochotni pomoct.
Aj keby som nemala deti, tak tam neračim ostávať 😀😀😀 pracovná doba je asi určená z nejakého dôvodu nie?
@hankab Mám pre Teba novinku, ak dnes umrieš, zajtra slnko výjde tak či tak. Aj tvoj zamestnávateľ by si našiel po Tvojej smrti. Nič neboj. Ak Tvoja kolegyňa splní úlohy a neriešis za ňu prúsery, nemusí Ťa trápiť. A aj právo naťahovať ruku má, dostane fuck you a svet ide ďalej. Práca je len práca a netreba do toho ťahať emócie a bratť všetko osobne. Veľmi veľa ľudí by si týmto postojom uľahčilo život.
Neostávam,nestihla by som škôlku.je otvorená do 16.30.ja končím o 16.00.
Ale povie pravdu, že o 15:10 mám pocit , že ešte by som potrebovala 2 hodiny na dorobenie, nestíha sa to.
A popravde, tiež by som bola zadarmo ,ako poznám pomery v našej firme.
Nie, zadarmo nepracujem.
Ak jeden den potrebujem nieco urobit a odrobim viac ako 8 hodin, tak dalsi den odrobim menej. Mesacny fond hodin mi sedi. Ak mam nadcas, tak jedine oficialne a riadne preplateny alebo nahradne volno.

nevidim dovod, preco by som pravidelne mala ostavat v praci o hodinu navyse, ked mi ju nikto nezaplati. ak to im vyhovuje, pripadne si to vyzaduje ich praca, tak budis, ale ty sa riad podla seba