Ostávate v práci bez odmeny po pracovnej dobe?
Ahojte, ostávate po pracovnej dobe v práci? Napríklad končíte o 15h a vy každý den ste +1h v práci. Bez toho, žeby sa vam nadčasy preplacali, len ked idete niekam využijete nahradko.
Ide o to, že sme v kancli baby a všetky okrem mna - mám 4r dceru s ktorou chcem traviť čas. Ostávajú každý den minimalne hodinu v práci. Chápem ak mám vela roboty, nerobi mi problem ostat ale ked viem že ma robota počka a viem ju spraviť dalsi den...
Niekedy sa citim blbo, že ja idem hned ako končí pracovná doba a oni tam ostavajú. Každá máme inu poziciu...
Nie neostavam dlhsie.
@hankab a co ma robit ta kolegyna ked potrebuje ist na ocr? Akoze ja viem su kolegovia a kolegovia a niektori su lepsi a druhi horsi ale mna by akoze zaujimalo ked nemam kam dat dieta, je chore, tak co mam robit ?( ja som este na ocr nebola,robim s detmi doma HO a je to totalne peklo. Aj ked ja skoncim o 15 tak si myslia ti bezdetni ze akoze idem sa prechadzat a meditovat okolo Dunaja? Ja trielim najrychlejsim moznym sposobom pre deti, domov, hrat sa,varit prat a chystat na dalsi den)
Je mi smutno ako je pozerame casti na pracujuce mamy,vobec to nie je lahke vsetko sklbit a este aby sme sa citili zle ze “niekto za nas taha ocr) ver mi, mne by to nebolo prijemne,mam nonstop stres ci vsetko stihnem a od nikoho nic nechcem
@amelia89 kde som pisala nieco o tom, ze nema chodit na ocr? Nemusis do mna skakat zato ze si mama a citis sa dotknuta, nikde o tom nic nepisem. Prave naopak pisem o tom, ze ked 2 tyzdne v roku ma deti mimo domu, tak aj keby traktory padali, tak sa prva zdvihne a odchadza, este si predtym pozrie ci nema 2 minuty nadcasu aby ich naaahodou nevenovala firme zadarmo.
Autorka sa pytala co ma robit aby sa necitila blbo ked prva odchadza, lebo musi kvoli detim. Pisem tu moj pohlad na to, ze u nas to vsetci chapeme. Deti maju 4 kolegyne a z toho 1 je vychcana a nikdy s nicim nepomoze, lebo jej padla. Tot vsjo. S dalsimi 3mi nemam absolutne najmensi problem. Na ocr chodia vsetky, ale vedia sa navzajom zastupit a dohodnut, pripadne zostat ked treba o polhodinu dlhsie a vybrat si ju inokedy. Iba tato 1 ochotna nie je absolutne v nicom, preto je aj taka “oblubena”.
Ale veď to nie je práca zadarmo, keď si to vyberú ako náhradné voľno.
nám bolo niekoľkokrát naznačené - a dokonca niekoľkokrát povedané, že sa od nás očakáva že budeme dlhšie ... ale je tu jedno ale - ja sa riadim tým že ako firma ku mne tak ja k firme ... 🙂 predtým som to brala že mladá, a najprv ako ja k firme tak firma ku mne - ale nie, to sa pri blbcoch šéfoch nedá 😂 takže teraz mi už môžu hovoriť čo len chcú ...
@hankab ja vobec do teba neskacem vysvetlujem ti moj pohlad. A jasne,samozrejme ze som dotknuta lebo toto horekovanie na pracujuce mamy pocuvam casto a mrzi ma to, ked je zena na materskej tak je zle lebo taha peniaze od statu,ked pracuje tak je zle lebo chodi skor a na ocr,ked pride mama pre deti neskoro lebo teda robi nadcasy tak je zle lebo s detmi mame byt stale a sme zle ze vobec chodia do skolky… atd atd nekonecny zacarovany kruh.
ale ja chapem,su horsi a lepsi kolegovia a ked sa to zneuziva jasne ze sa ostatni hnevaju.
je jeden takýto vtip:
šefstvo pravidelne požadovalo od zamestnancov aby pracovali dlhšie...
o tretej sa dvihla mamička že prepáčte, mám dieťa v škôlke, musím ísť lebo mi ju zavrú ...
o štvtej sa dvihla ďalšia a že prepáčte, o chvíľu zatvárajú družinu, musím ísť ...
o piatej sa dvihla najmladšia kolegyňa a šef na ňu - vy idete kam? veď vy deti ešte nemáte! no, nemám. ale keď budem do večera sedieť v robote, ani ich nebudem mať 😉
Nie, vždy idem domov keď sa dá. Občas sa vyskytne že musím zostať, v každom mesiaci mávam pár hodín do plusu (tie ale miniem keď ráno prídem neskôr) a tiež som v časoch keď som nastúpila "cítila tie pohľady" kolegýň, ale po rokoch už to tak neberiem. Normálne sa o druhej zdvihnem a čawte. Ich vec že sú premotivované (aj tak to nikto neocení).
Ja napisem za seba, mam pevnu pracovnu dobu a pracujem v administrative. Odchadzam z prace po skonceni pracovnej doby, snazim sa mat vsetko spravene. Vynimocne ked sa vyskytne nieco, ze tam musim ostat, tak zostanem. Ale nie je to vobec pravidelne, je to parkrat do roka. Nadcasy preplacane nemam a nemam ani taky velky plat, aby som v praci sedela 12-13 hodin ako moji kolegovia. Kto chce, nech sedi. Pokial je praca spravena, tak na co tam zostavat?
A moj byvaly sef hovoril, ze kazdy by mal vediet urobit pracu pocas pracovnej doby, ked nestiha, je neschopny. On nerobil nic 😂
Vobec si nevsimam reci alebo nejake mimicke vyjadrenia kolegov o tom, ze o 17,00 idem z prace prec. Mam spravene, nemam dovod tam zostavat. A tebe radim to iste. Praca je urobena, nadcasy nemas platene a mas dieta, s ktorym chces travit cas.
poznas svoju hodnotu nie je na tom nic zle

@hankab Tak to je Tvoje hlúpe rozhodnutie. Nakoniec to zničí tvoju psychiku a ergo pohodu v živote. Ja by som riešila chronickú prúseračku s vedením. A autorka sa pýtala na ostávanie v práci bez pádnejo dôvodu a ešte k tomu neukotvené z zmluve a nezaplatené. Ale niektorí ľudia sa radi nechajú využiť. 😉Pa