Otrasný kolektív v novej práci
Našla som si novu prácu, príjemný plat, časovo tiež fajn, veľmi ma moja práca baví. No nastal problém v kolektíve. Som tu dva mesiace a dennodenne zažívam posmešky a úškrny od mladších kolegýň, rovnako aj doktorov. Nevhodne napodobňovanie mna ktore ma byť akože nenapadne no vnímam to niesom sprostá 🙂. Zvažujem ako tuto situaciu riešiť priamej konfrontacii som zvažovala ale nechcem aby si kolegovia dodatocne situaciu podla seba upravili a povedali šéfovi uplne inu verziu. Zvažujem priamu konfrontaciu šéfa, samozrejme vhodne to s nim vykomunikovať aby ich s tym konfrontoval on nakolko ich dobre pozna 🙂 aký máte na to názor? Ženske kolektívy su otras nukdy viac.. mate podobne skusenosti? Ja rozumiem že nemusim byť každemu prijemna ale toto je už príliš aby si dovolila kolegyňa mladšia odomna vysmech do tvare aj s kolegami ktori ju ocividne v tom podporuju o vnimam posmesky aj z ich strany.
Sú to kravy, všade sa nájdu AJ také, ale keď sú tam len alebo väčšinou také, tak to je des… Poď k nám k bábätkám do LV 😄
😲 a posmešky sa týkajú čoho akože
@biba_18 mojej chôdze, mimiky a pohladu
Asi by som hľadala inú prácu.
@biba_18 mojej chôdze, mimiky a pohladu
@janulka453 to čo za tupela sú 😱
Pracovala som viac krát v čistom ženskom kolektíve(nie zdravotníctvo) ale toto som zažila iba raz, kadejaké výsmešné poznámky mali iba nekvalifikované príležitostné brigádníčky.
tomu sa až veriť nechce…
Konkretne kolko ludi z kolektivu sa takto posmieva?kolko sestier a kolko lekarov? A kolkokrat sa to stalo?
Tak to je sila, hladaj si nieco ine. Tam to za nic nestoji,s
spravanie horsie nez v skolke. Najdes si nieco lepsie, psychika ti podakuje, nebudes lutovat..
ja pracujem v prevazne zenskom kolektive a toto som zazila,a le skot o boli kratkodobe konretne situacie, nie ze by toto robili niekomu dlhodobo.
Konkretne kolko ludi z kolektivu sa takto posmieva?kolko sestier a kolko lekarov? A kolkokrat sa to stalo?
@janinah ono je to taky davovy efekt ze zacne s tym sestricka s doktorom a potom sa do toho zapajaju vsetci
To co je za kravy… nech ta uz maju v zuboch pre cokolvek, ci uz si nova, mas nizsie vedomosti, zrucnosti na zaciatok, ak vidia, ze sa ucit chces a makas, nezadrbavas sa cez pracovnu dobu, tak len obycajne mentalne defektne mrzacky budu toto robit. Fakt, nech maju dovod hocaky, takto sa vyspele a rozumne osoby nespravaju. Byt tebou podam vypoved v skusobnej a hladam nieco nove. V zdravotnictve chyba personalu, takze o pracu nebudes mat nudzu.
@janinah ono je to taky davovy efekt ze zacne s tym sestricka s doktorom a potom sa do toho zapajaju vsetci
@janulka453 a to ti robia poza chrbat, ci pred tebou?
by som hodila reč s nadriadeným.
žeby lekári boli také tupelá?
@deti95060810 mam pocit, ze autorka je sestra a primarne sa to tyka jej kolegyn - sestier, ktore do toho zapajaju asi aj ostatny personal. Smutne, ze prave sestra - tak empaticke povolanie, sa sprava ako cista krava.
@janulka453 akosi ti neverim,môj pocit...
Akoze nielen sestry ale aj doktor ? Ja by som im strasne vycistila bachor a aj pred nadriadenym a viac by ma tam nebolo. Citit sa dobre je pre mna dolezite. Nie toto zazivat den co den. Hroza
Ja pracujem v ženskom kolektíve roky a pokiaľ si snimi nespravis poriadky konfrontáciu neukazes im hranice bude to stále. Nadriadeného do toho netahaj budeš len žalobaba.
Ja Ťa nepoteším. Pracujem prevažne v mužskom kolektíve a veru je to des. Chlapi nie sú o nič lepší ako ženy. To je o charaktere a nie o pohlaví.
Keď ťa práca baví, tak určite neodchádzaj. Mne to pripadá ako v materskej škole a skúsila by som byť nad vecou. Je to len dva mesiace. Ich blbá forma ako sa vysporiadať so zmenou v kolektíve. Ak by to ani časom neprestalo, tak by som to riešila s nadriadeným. Vypovedá to o ich úrovni a to by mali byť ľudský už pre profesiu, ktorú si vybrali.
@deti95060810 haha… toto snad nie je o tom kto ma aky titul, ale kto je aky clovek… ano, aj (aj?) lekari sa povysuju, posmievaju, vysmievaju, pozname takych velmi dobre
@janulka453 muzsky kolektiv nie je o nic lepsi...
@deti95060810 mam pocit, ze autorka je sestra a primarne sa to tyka jej kolegyn - sestier, ktore do toho zapajaju asi aj ostatny personal. Smutne, ze prave sestra - tak empaticke povolanie, sa sprava ako cista krava.
@anonym_4428b2 na mojom oddelení je tých “empatických” sestier (vyhorené kravy, ktoré sa snažia ešte niečo medzi sebou dokázať) veľa. Na vracanie mi je z toho ich správania. No ja som len 26 ročná sopľaňa, čo nevie, čo je život a nemám nič odrobené. 😅🤦🏼♀️
@janulka453 Ja by som to riešila možno z nadriadeným,ale zároveň si hľadala iné niečo. Určite by som to nestrpela s mojou povahou a raz by to schytali všetci a riadne. A,za tie problémy to nestojí. Lebo ja som typ čo sa vnútorne trápi, zožiera,stresuje ,doma to riešim a nakoniec sa neudržím .
Zažila som šikanu na pracovisku v ženskom kolektíve. Najprv v pohode, potom ma začali využívať úplne. Všetko som musela robiť ja (však posledná si prišla).Ak sim3sa vzopreja začaki na mňa žalovať šéfke a úplne sa prestali so mnou rozprávať. Chodila som s kŕcmi brucha do práce, v nervoch a tým pádom sa to ,začalo odrážať na práci. Nič sacmo nedarilo, nevedela som sa sústrediť a po skúšobnej dobe som odišla!
Súhlasím, že ženské kolektívy sú o ničom. Posledných 5 rokov pred MD som v takom robila. Bolo to vyčerpávajúce. Kolegyne mali medzi sebou neustale trenice, každá každú ohovárala… no des. Predtým som robila naopak v čisto mužskom kolektíve a to bolo super. Pohoda, sranda, kopec smiechu, žiadne ohováranie. A nie, neboli vulgárni ani dotieraví.
@anonym_4428b2 na mojom oddelení je tých “empatických” sestier (vyhorené kravy, ktoré sa snažia ešte niečo medzi sebou dokázať) veľa. Na vracanie mi je z toho ich správania. No ja som len 26 ročná sopľaňa, čo nevie, čo je život a nemám nič odrobené. 😅🤦🏼♀️
@anonym_874100 ano, to poznam velmi dobre aj ja, take kolegyne, holt, aj take su a robia zle meno zdravotnikom. Tak ti poviem, ze od takych si nikdy nic neber k srdcu, kratko po skole toho treba vela v praxi dobehnut, tym si prejde kazdy, ale kde je vola, tam je cesta a netreba sa ponizovat a castovat ako soplana.. lebo potom len nahras na smec takym vyhorenym chuderam, ktore sa potrebuju ukazovat, ake su telce.
@anonym_874100 ano, to poznam velmi dobre aj ja, take kolegyne, holt, aj take su a robia zle meno zdravotnikom. Tak ti poviem, ze od takych si nikdy nic neber k srdcu, kratko po skole toho treba vela v praxi dobehnut, tym si prejde kazdy, ale kde je vola, tam je cesta a netreba sa ponizovat a castovat ako soplana.. lebo potom len nahras na smec takym vyhorenym chuderam, ktore sa potrebuju ukazovat, ake su telce.
@anonym_4428b2 nejak som sa ešte nenaučila, nebrať si tie ich primitívne reči k srdcu. Aj keď sú dni, keď si poviem, že po nejakom ich výstupe ma už nič neprekvapí. A tie slová, sú ich slová celkovo na mladých ľudí, čo prídu do zamestnania. Furt ki je od nejakých dotyčných vykrikované, že oni sa narobili už dosť, teraz máme robiť my, deti. 🤦🏼♀️
@anonym_4428b2 nejak som sa ešte nenaučila, nebrať si tie ich primitívne reči k srdcu. Aj keď sú dni, keď si poviem, že po nejakom ich výstupe ma už nič neprekvapí. A tie slová, sú ich slová celkovo na mladých ľudí, čo prídu do zamestnania. Furt ki je od nejakých dotyčných vykrikované, že oni sa narobili už dosť, teraz máme robiť my, deti. 🤦🏼♀️
@sindla musis sa na ne pozriet tak komplexne a uvedomit si, ze aj ony su len ludia s nedostatkami, mindrakmi a zivotnymi tazkostami… Casto to ich spravanie reflektuje ich nahovno zivoty, a tak staci, ze sa pose*ie uz len drobnost a ty akurat prides do rany a zliznes si to, lebo na mladsom=slabsom sa najlahsie ventiluje. A tie reci na mladych ma asi kazda generacia, netreba si to ozaj brat k srdcu, ich generacia nebola ina, len uz zabudli… 🙂
@janulka453 ja by som si hladala novu pracu. V praci travis vacsinu casu, je dolezite, aby si sa tam citila dobre
To skutocne robi sestricka aj s doktorom? S doktorom? Ze sa posmievaju z kolegyni? To znie neuveritelne.. To co je za doktora, aka je to specializacia? To ma cas popri pacientoch, diagnozach, papierovackach cas na taketo veci?

😲 a posmešky sa týkajú čoho akože