icon

Otrasný kolektív v novej práci

janulka453
8. okt 2025

Našla som si novu prácu, príjemný plat, časovo tiež fajn, veľmi ma moja práca baví. No nastal problém v kolektíve. Som tu dva mesiace a dennodenne zažívam posmešky a úškrny od mladších kolegýň, rovnako aj doktorov. Nevhodne napodobňovanie mna ktore ma byť akože nenapadne no vnímam to niesom sprostá 🙂. Zvažujem ako tuto situaciu riešiť priamej konfrontacii som zvažovala ale nechcem aby si kolegovia dodatocne situaciu podla seba upravili a povedali šéfovi uplne inu verziu. Zvažujem priamu konfrontaciu šéfa, samozrejme vhodne to s nim vykomunikovať aby ich s tym konfrontoval on nakolko ich dobre pozna 🙂 aký máte na to názor? Ženske kolektívy su otras nukdy viac.. mate podobne skusenosti? Ja rozumiem že nemusim byť každemu prijemna ale toto je už príliš aby si dovolila kolegyňa mladšia odomna vysmech do tvare aj s kolegami ktori ju ocividne v tom podporuju o vnimam posmesky aj z ich strany.

Strana
z3
lapersefona
12. okt 2025
@janulka453

@evkatk nie je to paranoické 🙂 človek takéto veci vníma keď niečo nieje v poriadku. A čudovala by ste sa koľké kolegyne sa nechajú chytať za zadok od doktora kvôli vyšším premiam, koľko kolegýň je schopných vas poohovárať, aby si stúpli u nadriadeného, ako keď chýba jedna kolegyňa tak tá druhá na ňu kydá pred zamestnávateľom, že niečo nerobí dobre a podobne. Ženské kolektívy sú takéto a áno aj ja som sa čudovala. Dokonca som mala kolegyňu ktorá keď k nám mala prísť nová kolegyňa tak sa na ňu všade možne pýtala lebo, že ju chce preklepnúť ( za mňa je toto choré) 🤣. V ženských kolektívoch a prevažne v tých zdravotníckych panuje nevraživosť, faloš, ohováranie a podobne. Také normálne oddelenia kde toto nie je sú len výnimkou.

@janulka453 raz som citala rozhovor od jednej psychiatricky ze sa pre túto špecializáciu rozhodla preto lebo bola na rôznych oddeleniach ale na psychiatrii bol najsympatickejsi kolektiv

janulka453
autor
12. okt 2025
@anonym_2a7f06

@janulka453 take normalne oddelenia kde to neexistuje som zazila, mam a mala somkamosky spoluziacky kade tade a teda toto co popisujes mi pride prave nezvycajne.
a teda neviem co ma chytanie lekarov za zadok s premiami.

@anonym_2a7f06 asi je možné že to bude aj mojou osobnosťou 🙂 že som im tam nesadla. Bola to praca v sukromnej ambulancii, čiže kolegyňa rada flirtovala s doktorom a nechala si kadeaké poznámky a chytanie za zadok od neho 🤣 bola najlepšie z nás všetkých platená a najlepšie prémie mala.

janulka453
autor
12. okt 2025
@lapersefona

@janulka453 raz som citala rozhovor od jednej psychiatricky ze sa pre túto špecializáciu rozhodla preto lebo bola na rôznych oddeleniach ale na psychiatrii bol najsympatickejsi kolektiv

@lapersefona 🤣🤣🤣 vidíš idem im tam rovno poslať životopis, ak som aj divná tam zapadnem hneď🤣 možno medzi tými všetkými divnými budem aj najnořálnejšia len budem dúfať, že mi nepridelia po čase aj lôžko a naozaj to bude len pracovne🤣🤣🤣

anonym_2a7f06
12. okt 2025
@janulka453

@anonym_2a7f06 asi je možné že to bude aj mojou osobnosťou 🙂 že som im tam nesadla. Bola to praca v sukromnej ambulancii, čiže kolegyňa rada flirtovala s doktorom a nechala si kadeaké poznámky a chytanie za zadok od neho 🤣 bola najlepšie z nás všetkých platená a najlepšie prémie mala.

@janulka453 nejak mi to nepasuje. sukromnej ambulancii - jednej, nie je zensky kolektiv, max 2 sestry a lekar.
to je co sa za ambulancia, ked pises o nej, akoby tam robilo vela ludi?
a teda v sukromnej ambulancii je vacsinou sef a majitel lekar, ktory tam pracuje.
to kolko lekarov tam je? a kto je teda sef?

janulka453
autor
Autor odpoveď zmazal
andreatytler
13. okt 2025

@janulka453 Tiez mam taku skusenost ze problemy v praci som mala iba so zenami. Falosne, posmievacne, zakerne.
Myslim ze toto nic nevyriesi.
Ak ich budes konfrontovat alebo pojdes za sefom, mozes ich zastavit, ale budu ta neznasat este viac.

earlgrey
13. okt 2025

A ty sa ćuduješ? Veď sa pozri len tu na MK, aké ježibaby tú sú. Žena dokáže ženu tak vysmiať, ponížiť atď. Mňa to ani neprekvauje.

macik166
13. okt 2025
@earlgrey

A ty sa ćuduješ? Veď sa pozri len tu na MK, aké ježibaby tú sú. Žena dokáže ženu tak vysmiať, ponížiť atď. Mňa to ani neprekvauje.

@earlgrey áno presne tak. A čím ďalej tým horšie to bude.

lapersefona
13. okt 2025
@janulka453

@lapersefona 🤣🤣🤣 vidíš idem im tam rovno poslať životopis, ak som aj divná tam zapadnem hneď🤣 možno medzi tými všetkými divnými budem aj najnořálnejšia len budem dúfať, že mi nepridelia po čase aj lôžko a naozaj to bude len pracovne🤣🤣🤣

@janulka453 haha vyskúšaj tam je stále vzruso tak nebude toľko priestoru na intrigy. Držím palce nech uz sa dostanes kdekoľvek

janulka453
autor
13. okt 2025
@anonym_2a7f06

@janulka453 nejak mi to nepasuje. sukromnej ambulancii - jednej, nie je zensky kolektiv, max 2 sestry a lekar.
to je co sa za ambulancia, ked pises o nej, akoby tam robilo vela ludi?
a teda v sukromnej ambulancii je vacsinou sef a majitel lekar, ktory tam pracuje.
to kolko lekarov tam je? a kto je teda sef?

@anonym_2a7f06 je to klinka 🙂 zle som sa vyjadrila

evkatk
15. okt 2025

Nechápem, prečo by sa mali sestry nechať obchytkávať lekármi. Veď tí nerozhodujú o ich platoch, len v súkromných ambulanciách a tam je iba jedna sestra. Prémie v zdravotníctve nie sú. Sú len premenlivé zložky závisiace od výkonov a asi 2x do roka odmeny a tie sú spravidla rovnako rozdelené a aj mediálne zverejnené. Dôležité je, že autorka prišla na pracovisko pracovať a nie sledovať, kto na ňu ako pozerá, čo o nej hovorí, ako ju napodobňuje. Prácu u v zdravotníctve musí vykonávať profesionálne a predovšetkým sa musí odosobniť. Ak si bude prácu vykonávať perfektne, to si všimnú všetci a pridá jej to na vážnosti.

janulka453
autor
15. okt 2025
@evkatk

Nechápem, prečo by sa mali sestry nechať obchytkávať lekármi. Veď tí nerozhodujú o ich platoch, len v súkromných ambulanciách a tam je iba jedna sestra. Prémie v zdravotníctve nie sú. Sú len premenlivé zložky závisiace od výkonov a asi 2x do roka odmeny a tie sú spravidla rovnako rozdelené a aj mediálne zverejnené. Dôležité je, že autorka prišla na pracovisko pracovať a nie sledovať, kto na ňu ako pozerá, čo o nej hovorí, ako ju napodobňuje. Prácu u v zdravotníctve musí vykonávať profesionálne a predovšetkým sa musí odosobniť. Ak si bude prácu vykonávať perfektne, to si všimnú všetci a pridá jej to na vážnosti.

@evkatk sukromna zubna klinika

Strana
z3