icon

Otrasný kolektív v novej práci

janulka453
8. okt 2025

Našla som si novu prácu, príjemný plat, časovo tiež fajn, veľmi ma moja práca baví. No nastal problém v kolektíve. Som tu dva mesiace a dennodenne zažívam posmešky a úškrny od mladších kolegýň, rovnako aj doktorov. Nevhodne napodobňovanie mna ktore ma byť akože nenapadne no vnímam to niesom sprostá 🙂. Zvažujem ako tuto situaciu riešiť priamej konfrontacii som zvažovala ale nechcem aby si kolegovia dodatocne situaciu podla seba upravili a povedali šéfovi uplne inu verziu. Zvažujem priamu konfrontaciu šéfa, samozrejme vhodne to s nim vykomunikovať aby ich s tym konfrontoval on nakolko ich dobre pozna 🙂 aký máte na to názor? Ženske kolektívy su otras nukdy viac.. mate podobne skusenosti? Ja rozumiem že nemusim byť každemu prijemna ale toto je už príliš aby si dovolila kolegyňa mladšia odomna vysmech do tvare aj s kolegami ktori ju ocividne v tom podporuju o vnimam posmesky aj z ich strany.

majamat
9. okt 2025
@wilkova

To skutocne robi sestricka aj s doktorom? S doktorom? Ze sa posmievaju z kolegyni? To znie neuveritelne.. To co je za doktora, aka je to specializacia? To ma cas popri pacientoch, diagnozach, papierovackach cas na taketo veci?

@wilkova mne to pride divne. ako su vselijaki ludia,a le plosne cely kolektiv a este sestry aj lekari?
mozno si ju len doberaju,c o teda nie e uplne posmievanie a autorka si to zle vyklada.
no suhlasim, ze ked sa to neikomu nepaci, hoci aj doberanie, nemali by mu to robit. nirktori si to neuvedomuju, ze to moze byt danemu cloveku neprijemne.

kvetinka_2
10. okt 2025

@janulka453 Kolektív sa topkový nedá nájsť. Bolo, by to krásne, keby sme sa k sebe všetci správali slušne a s rešpektom. No buďme k sebe úprimne a neklamme si, nie je to tak. Asi bude najlepšie sa s tým naučiť, žiť. Pretože oni sa nezmenia a budete si ubližovať iba vy.....

paulita
12. okt 2025
@janulka453

@biba_18 mojej chôdze, mimiky a pohladu

@janulka453 Oni sú dospelí ľudia?? Veď sa správajú ako deti na základnej škole 🤔🤨

gagik
12. okt 2025

Verit sa mi tomu nechce, nenamyslas si to? Alebo tam robis naozaj nieco divne? Alebo vyzeráš ako uplny Exot?

detickyy
12. okt 2025

@janulka453 Priama konfrontácia nepomôže. Niekto neprekročí nikdy svoj tieň a ostane navždy prízemný. Predpoklad je, že sa potrebujú takto vyskladať, aby sa nakoniec samé zožrali. Očividne nezapadáš do kontextu, čo je dobre. Ľudia sa nemenia. Iba Pán Boh dokáže zmeniť srdce aj myslenie človeka. Môžeš však skúsiť aspoň o elimináciu. Tzn. ísť v 3 mesačnej skúšobnej dobe za priamymi nadriadeným a veci stručne a jasne pomenovať s tým, že ak to neporiešia zo svojej úrovne odídeš v 3 mesačnej skúšobnej dobe, pretože s takým niečím si sa nikdy nestretla až na ich pracovisku a uvidíš, či sa do mesiaca niečo zmení. Niekedy sa nakoniec po upozornení vykľuje u niektorých aj ľudskosť a zvykne sa to kolektívne otočiť prosti škodcovi (väčšinou to vychádza z jedného zdroja). Ak nie, radšej odíď. Ako som vyššie písala ľudia sa len tak nemenia. Možno ostanú poučení a niekto po Tebe bude mať už lepšie podmienky na fungovanie v pracovnom prostredí, kde viac menej trávime viac čas ako doma.

anonym_b0b930
12. okt 2025

zatazovt sefa s takymi hovadinami na kt nemas ani dokaz? ak to robia priamo pred tebou len sa razne spytaj ci maju neaky problem a ak ano nech ti to povedia priamo a nie poza chrbat kedze nieste na zakladnej skole ... predpokladam,ze si dopsela a svojpravna-taks i veci ries sama.. jedine ak by sa uz jednalo priamo o sikanu vtedy by si to mohla riesit s nadriadenym

alica110
12. okt 2025

Normálne mi smutno zostalo. V hroznom svete to žijeme 😢

Povinne prečítať všetky, ktoré lekárov považujú za Bohov nadmieru inteligentných a ako elitu národa. Fuj.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
ruzovakrava
12. okt 2025

Prečo nekonfrontuješ kolegyňu ihneď v momente kedy ťa napodobňuje? Rátajú s tým že sa neozveš? Normálne vecne, nie agresívne, nech ti vysvetlí čo tým sleduje a aký má problém. Automaticky ťa začnú brať ako sebavedomého človeka ktorý sa za seba postaví, nie ako chuderu po ktorej sa môžu voziť. Ale je zaujímavé že sa ťa nikto nezastane, z mojej skúsenosti sa vždy v kolektíve nájde aj d€bil aj ten kto spravodlivo usmerní. Mala som kolegyne ktoré išli po krku všetkým nováčikom. Väčšinou to bolo preto aby "odstrašili" všetky slabé kusy ktoré by skôr či neskôr robotu nezvládali a tak či tak by odišli. Logiku som v tom nehľadala, nemusím rozumieť všetkému. Ak tam nenájdeš nikoho normálneho, asi by mi taká práca za to nestála.

elisebah91
12. okt 2025

Rozumiem ti, ja som menila prácu, oddelenie aj kôli takémuto správaniu. Teda bolo tam aj to že mi práca nevyhovovala a aj kolektív bol taký, že dosadený ľudia. Urobme si svoju prácu a poďme domov. Žiadne vzťahy, nič alebo skupinkovanie. Myslím že keby som sa postavila a ohradila urobili by mi len peklo lebo vtedajšiu prácu som ešte neovladala ich úrovňou. Zmenila som a teraz robim inú prácu na inom oddelení s iným ,,ľudským,, kolektivom. Povedala som si, škoda, nevadí, snažila som sa ale nevyšlo. Snáď som predchádzajúcej partii ukázala že sa dá fungovať v kolektíve, v práci aj inak ako skupinkovanie, skatulkovanie, frflanie, večná nespokojnosť....a možno im bude aj smutno za mnou.
Posledne som si písala z jednou čo sme si sadli z bývalého oddelenia ako je, že tak isto a možno aj horšie.

anonym_b0b930
12. okt 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka sef ma ludi pod sebou a predpokladam ze ona ma nad sebou veducu a az potom manazment .. takze neutekat hned za bossom ale za nadriadenym ako som napisala vyssie.. samozrejme si to susit vydyskutovat najskor s ludmi a upozornit ich,na to-tiez som pisala-ale to si si zrejme tiez precitala 😉

tiika
12. okt 2025
@janulka453

@biba_18 mojej chôdze, mimiky a pohladu

@janulka453 čo je na nich smiešne, líšia sa v niečom od ostatných kolegov? Predpokladam, že to nijako neovplyvňuje kvalitu tvojej prace a tie posmešky hovoria viac o nich, aki sú, než o tebe. Verím, že to môže byt veľmi neprijemne, chceš v práci zapadnúť, mat dobre vzťahy a takéto správanie spôsobí presný opak. Môžeš to buď ignorovať, hľadať inú prácu alebo sa s nimi o tom porozprávať. Čo by si im chcela povedať?

maminkadeticiek
12. okt 2025

Podala by som podnet na vedenie nemocnice ze si obetou mobbingu.Odbory si na tom zgustnu,to su vazne veci a bola by som menovite konkretna.Ze sa tym budu vazne zaoberat a situaciu vyriesia alebo sa obratis na odbory.Netreba odchadzat,treba nastavit hranice.

anonym_a5ccf9
12. okt 2025

Mne sa to veľmi nezdá, a uz vôbec nie žeby sa toho zúčastňovali lekari.Ti by si to povedali skor na inspecke medzi sebou ,ak si nejaká divná, alebo sa im s tebou zle pracuje. Nenamyslas si to? Ja som sa s tým asi ešte nestretla v nemocnici, jedine ze nastúpil ozaj exot, ale to bol fakt veľký extrem .

anonym_c2da5c
12. okt 2025

Zažila som aj ja keď som prišla pracovať do BA. Neznášali ma lebo im vraj ja východniarka prišla zobrať robotu. Pol roka som doma plakala ale nevzdala som sa. Bola som.mila a slušná aj keď boli fakt ku mne hnusní. A tento prístup vyhral. Keď prišlo do firmy veľké prepúšťanie, mňa si šéf nechal ako jedinú z celého oddelenia.

janulka453
autor
12. okt 2025
@anonym_b0b930

zatazovt sefa s takymi hovadinami na kt nemas ani dokaz? ak to robia priamo pred tebou len sa razne spytaj ci maju neaky problem a ak ano nech ti to povedia priamo a nie poza chrbat kedze nieste na zakladnej skole ... predpokladam,ze si dopsela a svojpravna-taks i veci ries sama.. jedine ak by sa uz jednalo priamo o sikanu vtedy by si to mohla riesit s nadriadenym

@anonym_b0b930 šéfa by som nemala čím zaťažocať keby niekto neotravuje mňa😉treba sa na to pozrieť aj z tej strany. Ja si idem od prace odpracovať a pekne domov nepotrebujem zbytočne klebety, drámu ani nič podobné. Ja sa vlastne ani nečudujem že takýto človek do kolektívu nezapadne.

janulka453
autor
12. okt 2025
@gagik

Verit sa mi tomu nechce, nenamyslas si to? Alebo tam robis naozaj nieco divne? Alebo vyzeráš ako uplny Exot?

@gagik keby som divná a hoc aj exot nikomu to nedava dôvod sa správať takto😉

janulka453
autor
12. okt 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka suhlasim 🙂 nuž toto je skôr podla mňa davový efekt v tomto prípade, že toto zabavanie na mne vytvoril jeden človek a postupne sa pridali ďalší 🙂 keď že potrebuju mať u daného človeka bezvýznamné plus.

janulka453
autor
12. okt 2025
@maminkadeticiek

Podala by som podnet na vedenie nemocnice ze si obetou mobbingu.Odbory si na tom zgustnu,to su vazne veci a bola by som menovite konkretna.Ze sa tym budu vazne zaoberat a situaciu vyriesia alebo sa obratis na odbory.Netreba odchadzat,treba nastavit hranice.

@maminkadeticiek presne tak je to o nastaveni hranic a ked to nepôjde aj tak odísť 🙂

janulka453
autor
12. okt 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka ďakujem za rady, vážim si to.

janulka453
autor
12. okt 2025
@ruzovakrava

Prečo nekonfrontuješ kolegyňu ihneď v momente kedy ťa napodobňuje? Rátajú s tým že sa neozveš? Normálne vecne, nie agresívne, nech ti vysvetlí čo tým sleduje a aký má problém. Automaticky ťa začnú brať ako sebavedomého človeka ktorý sa za seba postaví, nie ako chuderu po ktorej sa môžu voziť. Ale je zaujímavé že sa ťa nikto nezastane, z mojej skúsenosti sa vždy v kolektíve nájde aj d€bil aj ten kto spravodlivo usmerní. Mala som kolegyne ktoré išli po krku všetkým nováčikom. Väčšinou to bolo preto aby "odstrašili" všetky slabé kusy ktoré by skôr či neskôr robotu nezvládali a tak či tak by odišli. Logiku som v tom nehľadala, nemusím rozumieť všetkému. Ak tam nenájdeš nikoho normálneho, asi by mi taká práca za to nestála.

@ruzovakrava a to je moja vec, že sa nevie správať? Nech ju konfrontuje nadraiadený ktorý ju pozná lepšie ako ja.

ruzovakrava
12. okt 2025
@janulka453

@ruzovakrava a to je moja vec, že sa nevie správať? Nech ju konfrontuje nadraiadený ktorý ju pozná lepšie ako ja.

@janulka453 je to aj tvoja vec keď má s tebou problém. Hoci si v tom nedobrovoľne. To že má kolegyňa správanie pod úroveň je už jasné. Ja si však myslím že prvý kto by mal vyhradiť hranice, si ty sama. A hneď potom nadriadený.

anonym_27f6cd
12. okt 2025

@janulka453 no fuj, to je také detinské, že nemám slov. A pritom to sú práve tí doktori a sestry, ktoré sa takto vlastne degraduju. Naco je doktorom tzv. IQ, keď sa aj tak správajú ako idioti? Ja by som určite odišla. Ale jasne by som im rovno pred pacientmi v deň odchodu vytmavila, čo sú zač. Nech sa hanbia.

macik166
12. okt 2025
@janulka453

@janinah ono je to taky davovy efekt ze zacne s tym sestricka s doktorom a potom sa do toho zapajaju vsetci

@janulka453 ja som si niekedy myslela, že to tie staré harfy sú hrozné ženské, ale tie mladé drzé opice sú stokrát horšie. Moja dcéra má takú učiteľku v škôlke. Sprostá mladá krava.

detickyy
12. okt 2025
@anonym_27f6cd

@janulka453 no fuj, to je také detinské, že nemám slov. A pritom to sú práve tí doktori a sestry, ktoré sa takto vlastne degraduju. Naco je doktorom tzv. IQ, keď sa aj tak správajú ako idioti? Ja by som určite odišla. Ale jasne by som im rovno pred pacientmi v deň odchodu vytmavila, čo sú zač. Nech sa hanbia.

@anonym_27f6cd Intelegencia je vrodená záležitosť, tá sa titulmi nedá získať 🙂. A tiež aj EQ je dôležité. Tak to vyzerá, že niekto ho má na bode mrazu.

evkatk
12. okt 2025

Nie si náhodou paranoická a reaguješ na akýkoľvek pohľad na teba? Pochybujem, že by lekári sa ti posmievali tak, aby napodobňovali tvoju chôdzu a pod. Ako ty reaguješ na spolupracovníkov? Porozmýšľaj nad sebou a ako vnímaš okolie. Či nemáš zbytočné halucinácie. To, čo opisuješ je skôr neskutočné a výplod tvojho vnímania okolia.

janulka453
autor
12. okt 2025
@evkatk

Nie si náhodou paranoická a reaguješ na akýkoľvek pohľad na teba? Pochybujem, že by lekári sa ti posmievali tak, aby napodobňovali tvoju chôdzu a pod. Ako ty reaguješ na spolupracovníkov? Porozmýšľaj nad sebou a ako vnímaš okolie. Či nemáš zbytočné halucinácie. To, čo opisuješ je skôr neskutočné a výplod tvojho vnímania okolia.

@evkatk nie je to paranoické 🙂 človek takéto veci vníma keď niečo nieje v poriadku. A čudovala by ste sa koľké kolegyne sa nechajú chytať za zadok od doktora kvôli vyšším premiam, koľko kolegýň je schopných vas poohovárať, aby si stúpli u nadriadeného, ako keď chýba jedna kolegyňa tak tá druhá na ňu kydá pred zamestnávateľom, že niečo nerobí dobre a podobne. Ženské kolektívy sú takéto a áno aj ja som sa čudovala. Dokonca som mala kolegyňu ktorá keď k nám mala prísť nová kolegyňa tak sa na ňu všade možne pýtala lebo, že ju chce preklepnúť ( za mňa je toto choré) 🤣. V ženských kolektívoch a prevažne v tých zdravotníckych panuje nevraživosť, faloš, ohováranie a podobne. Také normálne oddelenia kde toto nie je sú len výnimkou.

anonym_2a7f06
12. okt 2025
@janulka453

@evkatk nie je to paranoické 🙂 človek takéto veci vníma keď niečo nieje v poriadku. A čudovala by ste sa koľké kolegyne sa nechajú chytať za zadok od doktora kvôli vyšším premiam, koľko kolegýň je schopných vas poohovárať, aby si stúpli u nadriadeného, ako keď chýba jedna kolegyňa tak tá druhá na ňu kydá pred zamestnávateľom, že niečo nerobí dobre a podobne. Ženské kolektívy sú takéto a áno aj ja som sa čudovala. Dokonca som mala kolegyňu ktorá keď k nám mala prísť nová kolegyňa tak sa na ňu všade možne pýtala lebo, že ju chce preklepnúť ( za mňa je toto choré) 🤣. V ženských kolektívoch a prevažne v tých zdravotníckych panuje nevraživosť, faloš, ohováranie a podobne. Také normálne oddelenia kde toto nie je sú len výnimkou.

@janulka453 take normalne oddelenia kde to neexistuje som zazila, mam a mala somkamosky spoluziacky kade tade a teda toto co popisujes mi pride prave nezvycajne.
a teda neviem co ma chytanie lekarov za zadok s premiami.