icon

Otvorená kancelária

4. dec 2021

Ahojte.
Prišla som sa sem viacmenej trochu vyzalovat a možno nájsť aj radu.Pracujem v kancelárii " s papiermi".Pre niekoho možno hrozna práca,pre mňa však je to presne to,co ma baví.Bohuzial má zdravotné problémy prikovali už tretí mesiac doma na PN.Prave v tejto dobe mi táto situácia ukázala pravú tvár mnohých kolegov.Mrzi má,že má podrazil a sklamali ľudia,o ktorých by som to nečakala.😞Idem však k veci.Pocas mojej PN,vzali na zaskok mladú slečnu.Okamzite zapadla do kolektívu,čo je aj dobre.Slecna nemá veľa skúseností a posadili ju do mojej kancelárie,aby bola blízko kolegyne,ktorá ju zaúča.Dozvedela som sa však,že slečna používa moje osobné veci,vyberá rôzne doklady z fasciklov,berie si tabuľky ktoré som ja vypracovala pre svoju potrebu k mojej práci.Vybetie a nevráti.Som pedant a mám rada poriadok.Casto necháva otvorenú kanceláriu a chodia tam aj iní kolegovia si brať dokumenty.Vraj iba požičať.Tohocasu je home Office a ja sa neviem dopátrať čo mi chýba a čo nie,ani u koho to hľadať.Volala som so slečnou,veselo mi naznačila,že som tam už akoby nepotrebna a že áno,ona si niečo požičala,lebo to potrebovala.Poprosila som ju,že veď dobre v poriadku,ale potom nech to tam aj vráti nazad.Upratovacka mi volala sokovana s tým,že ku mne chodí kadekto a oboznámila má s tým.Som z toho smutná a teraz neviem či tam ísť a vziať si všetko domov,alebo čo robiť.Prepacte za dlhy príspevok.

Strana
z2
loginexistuje
4. dec 2021

ved predpokladam ze nosis prechodku z PN do prace tak tam zajdi a osobne veci si zober ale teda tvoje veci nie su tie co suvisia s pracou
ak je nieco co mas na podpis pridelene tak to odovzdaj oproti podpisu kolegyni a hotovo

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
4. dec 2021

@viestta Tie tabuľky sú čisto moja práca,taký môj osobný zlepšovák.Ano,asi máš pravdu,uvedomujem si,že to asi preháňam.Je mi však ľúto,že tam proste chodí hocikto z kolegov a ja ozaj ani neviem čo budem musieť a u koho dohľadať.

simsalabim
4. dec 2021

@viestta Ja si myslim, ze nou vytvorene tabulky (ak ich sama vymyslela, na ulahcenie prace vytvorila) SU jej majetok. Intelligence property sa tomu hovori.

autor
4. dec 2021

@viestta Teraz je však home Office,budem si to môcť všetko riešiť až po PN.

jasminet
4. dec 2021

Ani tvoja kancelária nie je tvoja, môže tam sedieť každý - od brigádnika po majiteľa firmy. A všetko v nej je firemné - možno okrem papúč a hrnčeka.

autor
4. dec 2021

@simsalabim áno,vytvorila som si ich ja sama na uľahčenie práce.Taky zlepsovak.Ja to volám pre seba že "debilnicek" strávila som nás tým kopec času aby to bolo priehľadné,aj vizuálne pekné.Dovolim si tvrdiť,že je to ozaj moje.

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
4. dec 2021

@jasminet áno to viem,ale fascikle a dokumenty v nich,za tie zodpovedam ja.A ak si odtiaľ niekto niečo pozícia,aj to je ok.To sa bežne stáva,ale vždy presne komu a čo dávam.Teraz to však neviem.Mizno je chýba práve vvtom,že som taký pedant a desí má chaos,alebo že sa nejaké papiere stratia, založia...

marcellka32
4. dec 2021

Tvoje sú tam akurát papuče, šálka a zabudnute slnečné okuliare...prepáč, ale ani aj tie tabuľky ak sa týkajú práce nie su tvoje, máš na ne patent? Ak nie, tak by si mala podať návrh na zlepšenie práce (dostaneš za to finančnú odmenu) a potom by sa to mohlo poskytnúť aj ďalšim spolupracovníkom na uľahčenie práce....podľa mňa to prehanas

autor
4. dec 2021

@viestta nie nie kdeže,divná som ja.A ten sarkazmus o tej hviezde nebol potrebný.Ja netvrdím že keby som bola v práci,že by som ich jej,alebo aj niekomu inému nepožičala.Mna iba mrzí,že tam chodí hocikto a používa moje veci,ktoré potom nevrátia nazad.

loginexistuje
4. dec 2021

ja by som skor riesila to ze sa slecna vyjadrila ze si tam nepotrebna a to by som si vydiskutovala s nadriadenym kedy sa planujes vratit do prace ?

marcellka32
4. dec 2021

Pozri sa, je to len práca, aj keď máš rada poriadok v papieroch (ja tiež), ale keď tam 3 mesiace nie si, tak potrebujú ďalej pokračovať a musí sa spracovat aj tvoja časť práce....a to, že tam chodia a požičiavaju si tabuľky, to nesmú? Založené podklady si pozrieť tiež nesmú? Je to všetko majetok firmy

pribinak
4. dec 2021

Kto hocikto chodí do “tvojej” kancelárie? Fero z krčmy? Či Mara, s ktorou zlá slečna chodí na kávu? Alebo kto?

Veď buď na seba hrdá, ze si vynasla niečo čo je super a pomôže to pri práci aj iným. A nie to je moje a moje a moje a nikomu nedám. To je ako keď má 3 ročne dieťa na ihrisku požičať Kýblik a lopatku

Úprimne? Teba by som za kolegyňu nechcela. Ak si takáto super tak je mozne, že kolegynku zlu slečnu si tam budú chcieť nechať a pre teba začnú hľadať niečo iné

autor
4. dec 2021

@loginexistuje po vianociach,respektíve medzi sviatkami.Ak ešte nebudem v poriadku,tak v januári.Zavisi to od výsledkov.Tak ona sa vyjadrila že "veď kľudne si buďte domka,bez vás to tu naplno fičí,nie je problém aj keby ste neprišli.

pribinak
4. dec 2021

Veď to vôbec nemuselo byt myslene v zlom. Možno to všetko povedala v dobrom, aby si bola kludna a sústredila si sa na iné a nie na to čo sa deje v práci

loginexistuje
4. dec 2021

hej tiez myslim ze to vobec nemuseli byt zle myslene tak sa liec ja som tiez na PN od septembra a uz sa tesim do prace ale tiez idem az po novom roku

simca06022011
4. dec 2021

No mila autorka, k tvojmu rozhorčeniu iba toľko: nič v práci nie je tvoj osobny majetok, teda ak tam nemas naozaj osobne veci. Tabuľky, dokumenty atd su firemne ak sú tam napr furemne dáta, aj ked si si ich urobila, ak si si navrhla tabuľku tak v pc ju hádam mas... K tomu ze ti chodia do kancelárie kadejako = to treba riešit so zamestnavatelom, detto tvoj návrat a tvoju potrebnost... proste si prec z firmy dlho, fungovat to tam musi a ak by mi chybali ludia takto dho na firme a novy kolega sa zabyva dobre tak kto vie ci, by aj neostal... U nas napr mame zaheslovane počítače, nik mi ziadnu prácu teda nestiahne. Ja rozumiem tomu, ze ked sa tam hocikto hrabe, tak to nie je bohvieco lebo aknsa vyťahujú papiere a i. Kýmkoľvek z firmy a nik to nekontrokuje, pripadne aj to ci sa vratia naspäť tak to bude riadny bordel za par mesiacov. Ja som prve lockdowny office zatvarala kvoli tomuto.. Ale teda naor u mna najdu ludia aj veľa dokumentov spadajúcich pod gdpr, cize ziadne hrabacky 😁
Na druhej strane keby mali za mna nahradu po pn tak asi ta osoba ma pracovať na mojom mieste s vecam ktore mam ja na starosti.

autor
4. dec 2021

@pribinak hocikto,určite nie je Fero,ani Mara z krčmy.Su to kolegovia a keďže neviem konkrétne kto,preto som to zovseobecnila na hocikto.Pochopila som,že zjavne to preháňam.Pozicat,je v poriadku.Nevratit na miesto už pre mňa v poriadku nie je.Nechcela by si ma za kolegyňu,no možno by to bolo vzájomne,neviem to však posúdiť.Nikde nepíšem,že zlú slečnu.Praveze som rada,ako som uviedla že je dobre,že zapadla.

monka105
4. dec 2021

Aby som tomu správne rozumela, slečna je ako záskok za teba a posadili ju zatiaľ za tvoj stôl? Ak áno, žiaľ nemáš sa na čo hnevať. Aj ona potrebuje pracovať a používať pracovné pomôcky, tiež si nenavyberá a koho si zavolá do kancelárie je tiež jej vec. Ak to je tak, že sedí inde a drzo chodí do tvojich vecí bez opýtania, tiež by sa mi to nepáčilo a ako sa poznám, po takomto telefonickom rozhovore by som už vytáčala nadriadeného čo to má znamenať.

autor
4. dec 2021

@simca06022011 celkom Dunaj vystihla slovami vo svojom príspevku o čo mi ide...o ten bordel ktorý neskôr môže nastať.Zaroven som z týchto príspevkov aj pochopila,že to preháňam.

evkamotka
4. dec 2021

Tiez som si v praci v administrative vytvorila rozne matice, sablony, a spol. Ked spm odchadzala na matersku, vsetko som zaskoku dala k dispo. Je to vec pristupu.
Ak ti to vadi, ved bud mas vychadzky alebo nosis kazdy mesiac ten listok od dr (ci co to je) tak sa tam stav. No s tym chodenim do kancelarie vela nespravis, ked tam nie si

autor
4. dec 2021

@pribinak neviem,aj to môže byť jedna z možností,ale nemusí.

pribinak
4. dec 2021

Tak ak máš rada svoju prácu a baví tá, tak samozrejme že ti to neželám, ale nebud taka úzkoprsa.
Veď sa trosku uvoľní a buď hrdá na svoju prácu.

autor
4. dec 2021

@monka105 áno sedí za mojím stolom.

autor
4. dec 2021

@pribinak je to prvýkrát čo som takto dlho PN.Je to pre mňa nová situácia a asi aj preto to tak preháňam a dranaticky vnímam.Dakujem však za komentáre,pomáha mi to pozerať sa na situáciu z viacerých uhlov pohľadu na vec.

simsalabim
4. dec 2021

@viestta niekto by mozno povedal, ze nie si divna, ale blba 😅 Taketo veci sa bezne patentuju a spenazuju. Len v SR na to este nie sme nastaveni. V Londyne som mala znamu pravnicku, presne tomuto sa venovala - Intelligence (Intellectual) property law.

letfenixa
4. dec 2021

@autorka keď som nastúpila na miesto po svojej nadriadenej, nechala mi svoje pracovné veci na ďalšie používanie. Keď som išla na materskú, tak moje 'zlepsovaky' používal zas ďalší človek. Príde mi to normálne.

petamich
4. dec 2021

@simsalabim zial nemas pravdu, na 95% ma v pracovnej zmluve klauzulu, ze cokolvek co vytvori a suvisi to s naplnou prace je majetkom spolocnosti

viestta
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2