icon

Ovplyvní práceneschopnosť v auguste moju výplatu?

30. júl 2025

Zdravím , som na Pn od 25.7 do 1.8 . Zaujíma ma či to bude mať vplyv na výplatu ? Nemyslím julovu ale augustovú keďže z toho mesiaca budem ešte 1 deň na Pn (1.8).

anonym_a301e6
30. júl 2025

za 1.8 budes mat preplatene 55% VNZ. ak by si bola v praci, zarobis za august viac.

autor
30. júl 2025
@anonym_a301e6

za 1.8 budes mat preplatene 55% VNZ. ak by si bola v praci, zarobis za august viac.

@anonym_a301e6 Ale je by som tam mal aj či tak voľno keby nie som Pn . Len som počul vraj keď je človek čo i len deň z mesiaca na Pn tak mu to veľmi pohorší výplatu.

rozculena
30. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_a301e6 Ale je by som tam mal aj či tak voľno keby nie som Pn . Len som počul vraj keď je človek čo i len deň z mesiaca na Pn tak mu to veľmi pohorší výplatu.

@anonym_autor ak máš voľno,tak ti to výplatu nepohorší.

autor
30. júl 2025
@rozculena

@anonym_autor ak máš voľno,tak ti to výplatu nepohorší.

@rozculena vlastne moja chyba , pozerám mal by som tam byt v práci. Takže niečo mi to oplyvni ale zas kvôli 1 dnu by to nemal byt nejaký veľký rozdiel

tramtada31
30. júl 2025
@anonym_autor

@rozculena vlastne moja chyba , pozerám mal by som tam byt v práci. Takže niečo mi to oplyvni ale zas kvôli 1 dnu by to nemal byt nejaký veľký rozdiel

@anonym_autor my nevieme, ako mate nastavene procesy. U manzela vo firme v mesiaci, kedy sa čerpá PN a OCR - aj len jeden deň, nevyplácajú osobne ohodnotenie 150 eur, niekde je dochádzkový bonus zase… popytaj sa kolegov, aké bude mat PN následky, keď sám píšeš, že si pocul…

anonym_a301e6
31. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ak by si mal plateene volno, za ten jeden den zarobis viac ako za PN. asi mate zrejme celozavodnu dovolenku mas na mysli?

tom_i
31. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a nemôžeš PN potiahnuť do 3.8.2025 s nástupom do práce v pondelok 4.8.2025

mogaa
31. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor záleží ako má firma nastavené platy...niekde kde je dochádzkový bonus alebo odmeny, tam ti to môže dosť pohoršiť, teda ak to má firma nastavené tak že v prípade Pn prídeš za ten mesiac o dochádzkový bonus alebo odmeny....PN je PN a vtedy je jedno či 1 deň alebo 3 týždne....

ekira1
31. júl 2025

Ak nemáte dochádzkový bonus, odmeny a pod. tak dostaneš 55% denného vymeriavacieho základu. Napríklad máš dvz 50€, dostaneš 27,50€ a prídeš o 22,50€. A samozrejme o stravné .

simca06022011
31. júl 2025

do buducna odporucam ukoncovat PNku v pondelok, resp v nedelu (len tam som sas stretla s tym, ze vsetci lekari to tak nevypisuju) s nastupom v pondelok/alebo utorok. PN je platena aj cez vikendy, sviatky...
Vyplatu PNka ovplyvnuje vzdy, lebo vzdy je za ten den mensi VZ...