Ovplyvniteľná šéfka: Výhody pre niektorých zamestnancov?
Ahojte, chcela by som počuť váš nezainteresovaný pohľad, či to vidím zle ja alebo mám pravdu.
Sme malý kolektív - prevažne ženský, do 10 ľudí. Taký menší úrad, prevažne administratíva alebo občas organizujeme pre našich klientov aj nejaké semináre a podobne.
Naša šéfka má nad sebou ešte šéfa, ale veci ako dovolenky, organizáciu práce a celkovo rieši ona. S ním väčšinou len tak neformálne pokecáme alebo keď riešime niečo konkrétne s papiermi, ktoré podpisuje priamo on.
Zistila som - ona nevie, že to viem, že keď sa niečo u nás pobabre, zvozí ju vedenie, ale nikdy nepovie, že kto to pokazil, ani nám to nepovie, že dostala dútku a opraví to pomedzi svoju robotu (má toho dosť sama), keď robíme niečo rovnaké zasa nabudúce, upozorní nás, že je potrebné to urobiť tak a tak a poprosí nás, aby sme si dávali pozor.
Dnes kolegyňu, lebo cestuje pustila skôr s tým, že príde skôr do práce. Nemáme stránkový deň, takže klienti nebudú ochudobnení, ale mňa to štve, že ja tak na víkend nikdy nikde necestujem, tak ja som to nikdy nevyužila a kolegyniam často, aj sama od seba povie, keď spomenú cez týždeň, že idú na víkend na dovolenku alebo k rodičom, že môžu si nadrobiť ráno alebo v iný deň a cestovať tak, aby neboli v zápche. Príde mi to strašne nefér, že ja to takto neviem využiť... pracovnompovedať, že sa mi nepáči, že tak niekoho púšťa a mňa nikdy za tri roky?
Ty si riadny kus kravy,hnusna,zla,zavistliva 🤮
Vieš čo? Bud rada, že máš šéfku akú máš. Bolo by ti milsie, keby pri nejakom prusere po vás bliakala? Ved sa vypytaj aj ty skôr z prace 🤷♀️ tvoj myšlienkový pochod mi príde dosť detinský. Ju pusti a mňa nie🙈 ako čítam, sama sa vypracovala na tu pozíciu. Nadriadený, podriadený 🤦♀️Poviem ti to takto. Sláva stúpa iba do dutej hlavy a tvoja šéfka ju evidentne dutu nemá. Sú aj ľudský šéfovia, len ich je žiaľ pomenej. A preto sú asi "zvláštny". Zmeň firmu a vypracuj sa na sefku podla tvojho gusta.
Myslím, že vela veci vyplýva hlavne z tvojich predstav o šéfovi. Mnoho šéfov je autoritatívnych, takých ako si predstavuješ ty. Ini sú demokratickí a niektori ako tvoja šéfka liberálni. Dôležité je, či to u vás funguje.
Pretože niekde sa takýto prístup naozaj neosvedčil.
Zatiaľ však o nejakych konkrétnych problémoch nepíšeš. Skôr je to cele o tvojich vlastných pocitoch a dojmoch. Tie zrejme vyplývajú aj z tvojej ambicie, že šéfkou by si chcela sama byt, a určite by si to robila inak. Láka ta predstava, že pokial sa tam prepracovala ona, dokážeš to aj ty? To je v poriadku. Momentálne však takúto možnosť nemáš. Avšak keď bude nejaká príležitosť, pokojne sa o ňu uchadzaj. Aj iné vedúce pozície sa neustále obsadzujú, treba len skúsiť.
K odmenám. Podľa mna sú všetky pozície rovnako dôležité. Napr. ani len bez tej pani upratovačky by to nešlo. Pracovať niekde v špine, bordeli, zapachu by nikoho nebavilo.. Všetci ste jeden tím.
Ale mozes si vyskúšať asertivnu komunikáciu a podať návrh na iné prerozdelenie. Na vedúcej pozícii sa skôr cení konštruktívne konanie, ktoré speje k nejakej zmene, riešeniu než také bezvýsledné sťažovanie sa.
@autorka nikomu neprajem nic zle, ale tebe prajem, aby si raz zazila taku sefku/sefa, co na teba tak nabliaka, ze pôjdeš s plačom od neho! A ano, zazila som takych a ver mi, ze by si hned inak rozpravala. Ludia ako ty, hnusni, sebecki, zavistlivi, si zasluzia riadnu facku, aby sa spamatali. Zamysli sa nad sebou, ked si teda taka strasne dôležitá, hadam sa mas cim zamysliet...
podla toho, ako ju opisujes, je to fakt sikovna a mudra osoba a taka spravna nadriadena, ktora sa nepotrebuje povysovat a robit zo seba nieco viac.
To kde si na to prišla, že šéf pred klientami rozpráva o "podriadených"???? 😄 Teda ja ako klient v hoteli by som asi dosť čumela, keby mi zahlási toto nejaká pani, že moment, poviem svojej podriadenej, aby to poslala. (Že wtf - pani dúúúležitá???).
Počuj ty pani duuuuležitá , daj výpoveď nech nesmradíš kolektív
Toto mi pripomína Terezu z Dunaja 😃 - "ja by som to tu oveľa lepšie riadila"😃 ale nie vážne pre budúcnosť autorka - nepretrni sa v práci viac než kolegyne keď dostávate odmeny rovnako. Tiež som kedysi takto robila viac a rychlejsie nez ostatne, že to niekto ocení. No neocení to nikto, miesto toho ti ešte naložia keď vidia aká si šikovná. A skús sa ten piatok vypýtať aj ty, isto aj teba pustí.
Mam nad sebou veľa nadriadených, v službe som nadriadená aj ja . Všetkých ich beriem ako rovnocenných kolegov, záleží mi najmä na dobrých vzťahoch a psychickej pohode na pracovisku, proste aby sa tí ľudia tešili do prace. Zažila som prvé roky na ich pozícii ,pod prísnym nadriadenym, kde mi bolo až zle keď som išla do práce, chudla som, trápila sa. V živote by som to tým ľuďom nespravila, ze by sa nemali cítiť pohodovo v práci.
Vážne je to real ,či si troll? 🫣
Každý môj šéf, vrátane majiteľa firmy vždy o mne pred klientmi hovoril ako o kolegyni. Rovnako sa žiaden z nich nevyhýbal ani fyzickej práci, ak bolo niečo treba preniesť alebo pomôcť. Buď rada za to, aká je tvoja šéfka, že vás nezd*be, ak niečo pokazíte, ale je kolegiálna. Presne toto si vlastnosti, ktoré si ja osobne vážim na šéfoch.
@autor Teba by som nechcela ani ako kolegyňu, nieto ešte nadriadenú!!! Boh ochraňuj ľudí, ktorých by si riadila. Tvoje predstavy o riadení a vedení kolektívu sú úplne mimo. Rozdiel medzi mnou (ako vedúcou) a mojou kolegyňou ("podriadenou") je len v tom, že mám vyšší plat a zároveň zodpovednosť za výsledky dosahované kolektívom, ktorý riadim. To je všetko... Keď je potrebné, urobím prácu za iných, bežne šoférujem ja, a predstáv si - urobím kávu aj mojim kolegom... Arogancia, povysenectvo a pýcha z nikoho dobrého šéfa nespravila!
Ako chces byt sefkou celemu oddeleniu a niest pred nadriadenymi zodpovednost za svoj tim, ked nevies vyriesit ani vlastny jednoduchy problem?
Teba by som nechcela ani za kolegynu nie to este za sefku. Ja to ,,lepsie spravim,ja viac robim,ja si viac zasluzim,ja,ja,ja...Hadam sa ti oci otvoria a rozum pochopi,ze mozes byt rada za taku sefku,hoci by som ti dopriala sekeru,karieristku,ktora sa splha hore po chrbtoch svojich podriadenych.
@prunee 💪🏻😂😂😂😂 to by bol gol 🤣🤣
Ty si hotovy poklad v teame 😂😂🙈🙊🤦🏽♀️

v záujme tvojich kolegýň dúfam, že tam terajšia šéfka dlho ostane a že ty nikdy nikomu šéfovať nebudeš, si dosť (neviem nájsť slušnejší výraz) hnusný šlovek