Pandemická OČR a výpoveď z práce
Ak Vám bol ukončený PP ako je možné, ďalej čerpať pandemicku Ocr? Kto za Vás platí odvody napr do zdravotnej poisťovne? Nevznikne Vám tam potom nedoplatok? Lebo sa mi to volajako nezdá 🙂
@natalienka12 ja tiez nesuhlasim s poberanim predlzeneho RP, podpory, nekonecnou OČR.
Ja pisem fakty - skola povinna je, skolka nie ( o nej sa este nevyjadrili)
@veronikaszabova
@natalienka12 dakujem kocky! Cize aj ked bude nadalej trvat mimoriadny stav, OCR uz nebude?
@ajja1 pravdepodobne uz nie - skolaci 100% nie, skolkarom to tiez zrusia
@veronikaszabova aha, nikde som ale info o skolkaroch nepocula. Soc.poistovna mi dnes napisala, ze narok na pandemicke davky trva do ukoncenia krizovej situacie a ta k 31.8 asi neskonci. No uvidime.
@veronikaszabova dobrý deň veronika mohla by som poprosiť o radu aj ja. K 1.3 som dostala výpoveď z organizačných dôvodov. Mohla by som nastúpiť na pandemickú očr povedzme v polke februára a pokračovať v nej aj po ukončení PP ci to nieje možné? Ďakujem za info
@annie13 mozne to je, pokial budu splnene podmienky - uzatvorene sk.zariadenie.
@tanyan ahoj prosim ta a vedela by si mi poradit ze ak som teda tiez bez pp a pokracujem v ocr nakolko na socialnej poistovni mi povedali, ze mozem pokracovat v ocr ale aj sa zahlasit na upsvar aby som to nepresvila. Ale otazka znie ak otehotniem, co planujeme. Aktualne na ocrke budem mat narok na materske? Dakujem za odpoved
@aangie6950 nárok na materské budeš mať len vtedy, ak splníš podmienky uvedené na stránke sociálnej poisťovne (počet dní aktívneho postenie, trvanie pp alebo ochranná lehota...). dátum zahlásenia na upsvar podľa mňa nemá žiadny vplyv na nárok na materské. podstatné je to len v súvislosti s tým, aby nebola medzera v platení zdravotného poistenia štátom (medzi očr a evidenciou nezamestnaných).
@tanyan cize ak som robila 270 dni a dam si dobrovolne poistenie pocas nezamestannosti mozem mat narok?
@aangie6950 áno, podľa tejto stránky má dobrovoľne nemocensky poistená osoba nárok na materské za tu uvedených podmienok: https://www.socpoist.sk/otec-a-materske/1293s
@tanyan jasne super dakujem za radu

@veronikaszabova urcite ziadna pandemicka ocr nebude pre rodicov skolkarov, kedze uz aj skolaci idu povinne do skoly tak nebudu ani rodicia skolkarov takto zvyhodneni. A za dalsie, uz je to neudrzatelne z hladiska toho kolko sa uz na osetrovnom vyplatilo a ako sa to zneuziva. To je vsak iba moj nazor, lebo pri tejto vlade si uz clovek nemoze byt nicim isty.