Pani/slečna, ktorá pracuje v materskej škole

mama4444
26. aug 2022

Dobrý deň prajem ,idem po radu.
hľadám pani alebo slečnu ktorá pracuje v materskej škôlke aby mi Vysvetlila / poradila
vysvetlim : ja som vyučená učiteľka materskej škôlky so strednou školou maturita-klasika. 10 rokov som už ale preč zo školy a nikdy som to nerobila lenže teraz po materskej chcem to vyskúšať a chcem ísť do toho. 🙂 Rada by som vedela čo to obnáša aké sú plusy aké sú mínus i najviac sa bojím tých motivačných úloh ktoré musím vypracovávať každý týždeň bo počula som potom že celý rok má riaditeľKa školy alebo zástupkyňa doslova dopísmena sleduje aako odpracovávam svoju robotu. Práca s deťmi ma veľmi baví a blízky v okolí hovoria že na to mám lebo som hravý typ ,tohoto sa nebojím že by ma to nebavilo skorej z tej stránky mi veľa mamičiek povedalo čo počujem že si robotu beriem domov, co je zevraj narocne.
Problém je v tom že mne končí materská v apríli neviem či do škôlky beru kvázi pred koncom školského roka a bojím sa že čo budem robiť do septembra. PS ako a kde môžem hľadať inšpirácie aby som sa priblížilaa čo to všetko obnáša kde sa človek môže ešte doučiť alebo si pripomenúť čo sme sa učili 🙏🏻❤️ Dakujem za kazdu radu.

mogaa
26. aug 2022

@mama4444 tak domov si berie prácu učiteľka v škole, nie v MŠ.....a je to veľmi individuálne, u nás sú aj učiteľky čo to nemajú ani vyštudované a nikdy pred tým to nerobili.....záleží na akú škôlku a riaditeľku natrafíš a akú triedu dostaneš, ale pri tých menších budete 2 a zo začiatku ťa "zaučia"bežnému chodu škôlky, lebo naozaj všade to môže byť iné.....naša chodila prvý rok do škôlky kde s nimi naozaj nič nerobili, väčšinu času ich nechali behať vonku a za ten rok žiadna pesnička, básnička, nanajvýš ich nechali aby si kreslili.....v druhej škôlke naozaj učiteľky top - pred spánkom im čítajú rozrávky, učia ich , majú aktivity, vždy niečo vyrábajú, nie je to len o hraní.....teraz v lete bola v inej škôlke kde mali zbernú triedu a tiež celé zle, dali tam brigádničky, mladé baby čo s deťmi nikdy nepracovali....

lucka_ke
26. aug 2022

skús sa opýtať riaditeľky nejakej MŠ čo mám blízko bydliska, či nepotrebujú záskok, aby si si to vyskúšala... možno na prázdniny aj budú chcieť, alebo na zástup počas PN/OČR a potom od septembra by si nastúpila na plný úväzok

terezka1947
26. aug 2022

Baby a je bežnou praxou,že na deti v škôlke,zmiešaná trieda 10-15deti je učiteľka celý deň sama opakovane?striedajú sa s riaditeľkou po týždni. Skrátka,jedna ťahá jeden týždeň,druhá je doma?

majki_ki
28. aug 2022

@mogaa domov si berie určite prácu aj učiteľka v MŠ, možno len taká nie, ako opisuješ v prvej kde chodila tvoja, v tej druhej mi ver, že si prácu priniesli domov aj takéto pani učiteľky.. tie aktivity, veci na vyrábanie, to všetko treba pripraviť, keď som pracovala v MŠ boli to hodiny kreslenia, vystrihovania, lepenia, hľadania aktivít ..