Pečenie tort na zákazku. Ako začať podnikanie?
Ahojte. Ste tu niektore co peciete doma torty ale neoficialne? Popri materskej som piekla,tak rozmyslam ze zas zacnem. Lebo v praci chcem dat vypoved. Manzel pracuje a tiez ma nieco pomimo prace. Vyhovovalo by nam keby som ja doma a len si takto privyrabam. Lebo dve deti,kazdy praca plus muzove fušky to sa stihat neda. Je dopyt po tortach? Ja by som nepiekla draho. Ked vidim tie ceny toriet len pozeram. Vdaka.
@13uzivatelka11 To nemaju ako vediet. poznam kopec ludi, co nemaju kvalifikacie, skoly a prax, a aj tak nevydrzia a fluktuaciu maju vysoku. Ja mam prekvalifikovaneho skladnika na firme a robi tam uz 10rokov s vs, proste nepotrebuje nic ine, bavi ho to.. keby som takto prijimala ludi, tak neviem. Mna vzdy zaujima ci to ten clovek chce robit, skusit.. 🙂 a si nemysli, ze uctovnik v beznej firme zarobi viac ako pokladnik, o velmi maaaalo viac, ze to ani za to vzdelanie, ani "zodpovednost" a nervy nestoji. Zarobi viac vo velkych firmach, senior, pripadne ako externy uctovnik pre xy firiem.
@simca06022011 ono podľa mňa tu vetu použijú ked proste toho človeka na základe pohovoru nechcú ,veď predsa vidia životopis 😅. Nepovedia na rovinu,že nuž nesedis nám a nezachránila to ani vzdelanie,ale pekne slušne,prekvalifikovanost,nudili by ste sa u nás.
@simca06022011 ono podľa mňa tu vetu použijú ked proste toho človeka na základe pohovoru nechcú ,veď predsa vidia životopis 😅. Nepovedia na rovinu,že nuž nesedis nám a nezachránila to ani vzdelanie,ale pekne slušne,prekvalifikovanost,nudili by ste sa u nás.
@maciatkolulu na pohovore to moze byt ked uz cloveka pozvu. Ale mne toto rozpravala kolegyna ktorej sa neozyvali na cvcka tak zacala obvolavat 😂 ale ano, ak niekto nepadne do oka, toto je na to akurat veta. Ako pri rozchodoch 😂
@anonym_autor no neviem ale uz len to ze napíšeš ze chceš piecť, teda predávať torty lacno, mi evokuje ze to bude z nekvalitných surovín a uz len pre tento prvy pokazený dojem by som si od teba nic nekúpila.
@anonym_autor no neviem ale uz len to ze napíšeš ze chceš piecť, teda predávať torty lacno, mi evokuje ze to bude z nekvalitných surovín a uz len pre tento prvy pokazený dojem by som si od teba nic nekúpila.
@anonym_2e23b1 urcite nepeciem z nekvalitnych surovin
@anonym_2e23b1 urcite nepeciem z nekvalitnych surovin
@anonym_autor Sorry, ale kvalitne suroviny a predavat to chces za par supov? To mi fakt nevychadza🤔
@anonym_autor Sorry, ale kvalitne suroviny a predavat to chces za par supov? To mi fakt nevychadza🤔
@anonym_f4af0b za akych par supov?
@anonym_f4af0b za akych par supov?
@anonym_autor ak chceš piecť pre rodinu a kamaratov,neexistuje na tom zarobiť ani len tých 200€ mesačne. Dovi dopo, koniec debaty. Veď ty to dobre vieš…
Nechces piect draho ale chces zarobit. Predala si diteraz aspon nejaku tortu?vies kolko je zist na taken torte aby ti to vyslo mesacnec aspon 300€?zdravotnu ti bude platit kto? Preco nejdes do normalnej roboty? Takto budes akoze doma sediet a cakat na nejaku zakazku? Ved to musis prravit aspon 8toriet mesacne aby si nieco zarobila..budes mat tolko zakaziek?
Nechces piect draho ale chces zarobit. Predala si diteraz aspon nejaku tortu?vies kolko je zist na taken torte aby ti to vyslo mesacnec aspon 300€?zdravotnu ti bude platit kto? Preco nejdes do normalnej roboty? Takto budes akoze doma sediet a cakat na nejaku zakazku? Ved to musis prravit aspon 8toriet mesacne aby si nieco zarobila..budes mat tolko zakaziek?
@anonym_a3a147 ano predala som. Uz som kefysi piekla. Chcem chodit do normalnej prace. Hlad skoro dva roky nieco normalne no nedari sa mi.
@anonym_a3a147 ano predala som. Uz som kefysi piekla. Chcem chodit do normalnej prace. Hlad skoro dva roky nieco normalne no nedari sa mi.
@anonym_autor co je to normálne? Veď máš normálnu pracu.
@dennissa16 asi niečo také:
@anonym_0be156 joj, to bude vytriezvenie, ked si mysli, ze vo vyrobe jej bude lepsie ako sedkat na urade prace 😀
@dennissa16 asi niečo také:
@sisa_s
@anonym_0be156 a ešte na 3 zmeny 🥴..
@anonym_autor ak to chces piect iba z domu, tak myslim, ze nejaky velky zisk na tom nebude, aj ked reklamy spravia svoje, no bude ti treba zivnost a musis mat vsetko hygienicke.
@domkakvet Nemusí to byť vždy tak. Jedná mladá žena v našom meste začala piecť popri zamestnaní a rozbehlo sa jej to tak dobre, že dala v práci výpoveď a premenila to na podnikanie. Dokonca má aj predajňu a webovú stránku, kde predáva vykrajovačky a veci spojené s pečením (pečeniehrou.sk)... Ale keď autorka chce piecť neoficiálne a nechodiť do práce, tak nech si dáva pozor na daňovú kontrolu. Prípadne nech popritom odvádza dane (aby neskôr dostávala dôchodok), čo si myslím, že sa jej finančne veľmi neoplatí. A ak si myslí, že bude piecť lacno, tak jej želám, aby neprerobila, pretože suroviny dosť podraželi. Moja rada pre autorku: "Zamestnaj sa na kratší úväzok a peč najskôr popri tom, vytvor si Facebook a tam vystavuj svoje výrobky. No a podľa toho uvidíš."
@domkakvet Nemusí to byť vždy tak. Jedná mladá žena v našom meste začala piecť popri zamestnaní a rozbehlo sa jej to tak dobre, že dala v práci výpoveď a premenila to na podnikanie. Dokonca má aj predajňu a webovú stránku, kde predáva vykrajovačky a veci spojené s pečením (pečeniehrou.sk)... Ale keď autorka chce piecť neoficiálne a nechodiť do práce, tak nech si dáva pozor na daňovú kontrolu. Prípadne nech popritom odvádza dane (aby neskôr dostávala dôchodok), čo si myslím, že sa jej finančne veľmi neoplatí. A ak si myslí, že bude piecť lacno, tak jej želám, aby neprerobila, pretože suroviny dosť podraželi. Moja rada pre autorku: "Zamestnaj sa na kratší úväzok a peč najskôr popri tom, vytvor si Facebook a tam vystavuj svoje výrobky. No a podľa toho uvidíš."
@johanka21 to by bolo super ale kde vezmem pracu na kratsi uvazok?
@dennissa16 nemam normalnu pracu. Robim 12 tky, nocne,vikendy....
Odhliadnime od toho, že to chceš robiť na čierno a teda si odmyslíme s tým súvisiaci každodenný stres, že ti príde nejaká kontrola. Skús si doma vymyslieť jednu tortu - prerataj si náklady na kvalitné suroviny, energie, ktoré doma spotrebuješ pri pečeni + cenu za tvoju prácu. Naceň si, za koľko by si takú tortu chcela predať. Možno sama zistíš, že z očakávaného zárobku 20€ sa dostaneš možno na 5€ za jednu tortu a tým pádom budeš mať dilemu s privyrábaním touto formou vyriešenú. (Podľa mňa ťa odradí už ten stres z pokuty a k výpočtom sa ani nedostaneš🤷♀️)
@sara07 joooj na nebudete u nas stastna by som na nich vysypala taky monolog o tom aka budem, ze by vidieli :DD asi si fakt poslem dakam ziadost, nech si vyskusam herecke schopnosti :DD
@simca06022011 môžeš kludne stropit aj scénu, je na nich či ta zoberu alebo nie
@zmrzlinka2021 a nezijeme v ziadnom zapadakove,ani na vychode.
@anonym_autor tak pokiaľ nežijes v žiadnom zapadakove ani východe, tak neverím, že nie su žiadne ponuky práce. Pekne si tu vymyslas a robíš debila hlavne zo seba
@anonym_autor toto si videla. Suma by ti stačila.
@dennissa16 budem dochadzat 150km?
@anonym_autor tak pokiaľ nežijes v žiadnom zapadakove ani východe, tak neverím, že nie su žiadne ponuky práce. Pekne si tu vymyslas a robíš debila hlavne zo seba
@nelka93 absolutne si nemam kam poslat ziadosti
@dennissa16 budem dochadzat 150km?
@anonym_autor 150? Či 5? Nešaškuj uz
A teraz už aj učiteľku špekuluješ? https://www.modrykonik.sk/forum/zamestnanie/chcem-ucit-na-zakladnej-skole-alebo-v-materskej-co-k-tomu-potrebujem/
@anonym_autor 150? Či 5? Nešaškuj uz
@dennissa16 ano 150. Nerozumiem preco mi sem davas ponuky prace uplne mimo mojho bydliska.
@dennissa16 ano 150. Nerozumiem preco mi sem davas ponuky prace uplne mimo mojho bydliska.
@anonym_autor no veď nápis, kde teda mame hľadať a budeme.ale tak na toto isto neodpovies
@anonym_autor no veď nápis, kde teda mame hľadať a budeme.ale tak na toto isto neodpovies
@dennissa16 tak toyo nikdy nepochopim ako tu niekto moze pisat odkial je,pridavat fotky a pod. Toto by som urcite v zivote nezverejnila. Ty napis odkial si ked si taks mudra.
Tak poďme čisto na fakty:
- chceš predávať iba známym a kamarátkam, ako tvrdíš
- na jednej torte zarobíš podľa teba 20 eur
- budeš dobrovoľne nezamestnaná, čiže budeš si musieť platiť minimálne zdravotné poistenie, ktoré je v tomto roku 120 eur
- chceš zarobiť 200-300 eur, budem počítať 200
- 200 plus 120 je 320 eur, deleno 20 eur zisk na kuse je 16 tort.
Čiže každý mesiac aspoň 16 tvojich kamarátok a známych kupuje tortu? Fakt? Wau!!!
@melanta a to si este nevypocitala CAS, ktory potrebuje na upecenie kvalitnej, ozdobenej torty (nakup, pecenie, ozdoba). Ja peciem naozaj len ako hobby a volnocasovy oddych. Obcas sa Hecken a zvyknem dat tortu ako darcek niektorej dobre kamoske na narodeniny, krstiny…a na takej kvalitnej stredne velkej torte sa namakam s prestavkami aj 2-3 dni…keby som si toto mala nechat casovo preplatit, no dovi-dopo. A vobec si neviem predstavit piect takto 16 tort mesacne a vziat za to na kus 20 eur😅😂🤦🏼♀️. Myslim, ze v tejto oblasti existuju tri kategorie zien: tie, co to vedia robit a vedia v tom chodit a naozaj ich to zivi, ale robia to oficialne a platia odvody. Potom take tie „dedinske“ pekarky, ktore mozno aj maju talent, ale v podstate len pod cenu predavaju nacierno svoju pracu a casto z nekvalitnych surovin, aby na tom aspon nieco zarobili. Ak by si tie hodiny nechali zaplatit za kasou v Kauflande, dostali by v prepocte za hodinu viac. A potom ta tretia kategoria, tie, ktore do toho investuju cas a peniaze POPRI skutocnej praci a maju to ako kreativne hobby. Tie svoje vyrobky nepredavaju, ale chvalia sa nimi navstevam😂.

@anonym_f14d4c presne. Par stoviek eur si chce clovek privyrobit k minimalnej mzde a musi platit obrovske odvody. Mozno keby matkam umoznili polovicne uvazky alebo moznost podnikat do urcitej sumy s malymi odvodmi tak by nebola čierna práca
@anonym_autor áno, pri tak nízkej materskej by to mohli umožniť.