icon

Pekná práca a slabý plat

mogaa
18. feb 2023

Kočky zobrali by ste miesto kde je slabý plat ale ide o peknú prácu? Je to práca na študijnom na VŠ plat cca 1000brutto, žiadne odmeny, nič naviac.....

luccija
18. feb 2023

Kolko prejazdis financne a casovo?ked Ta terajsia praca nebavi isla by som..len si zase zrataj kolko mas v praci odmeny teraz asi nebudes mat plus naklady na benzin.. ale mozno lepsia pracovna doba?ale plus bude klud.Nerozmyslaj co bude v 50 tke mozno pojdes na ine oddelenie nevies kde Ta vietor zaveje koho spoznas..zobrala by som to sestricky sa za ten plat narobia

bublinka1426
18. feb 2023

@nelca84

aj druhu. neznamena ze som s tebou nesuhlasila. len som to rozvila...nie na margo teba, na margo vseobecneho zamyslenia sa.
poznam vela ludi z okolia co sa honia za peniazmi a nemaju cas na deti
a ano vzdy je to o nastaveni priorit.

bublinka1426
18. feb 2023

@mogaa pozri, za vyskusanie nikdy nic nedas. to je cele. as simple as it is.

nelca84
18. feb 2023

@mogaa zda sa, ze si uz rozhodnuta

nelca84
18. feb 2023

@bublinka1426 no ma okolo 50-tky, takze deti uz urcite velke...

marca12
18. feb 2023

@mogaa ja som tak bola pred par rokmi. Mala som pracu,kde bol plat+2x rocne pekne odmeny. Ale neskutocny stres tam az som vyhorela. Zmenila som pracu,zarabam viac ako v predoslej,ale nemame ziadne odmeny,cize som v podstate na tom istom ako v predoslej,len bez velkych stresov a v normalnom zdravom pracovnom prostredi. Takze ja som za to,mat v robote pohodu a aj za cenu nizsieho zarobku. Za tie stresy tie peniaze nestoja. Ja som chodila domov ako zombie,doma ma nic nebavilo,doslova som len cakala na dalsi den.

lienka.7
18. feb 2023

@mogaa verejná ci súkromná VS?

mogaa
autor
18. feb 2023

@nelca84 viac menej som....ale tak že budem zháňať ďalej....nemá veľký význam ísť do práce keď viem že časom by som chcela/musela meniť/hlavne kvôli tým financiám...teraz mám s odmenami cca o 100eur mesačne viac + by som previezla ďaľších min.70eue....
@lienka.7 verejná VŠ

nelca84
18. feb 2023

@mogaa ja by som asi hladala dalej, ale ak chces vyskusat, je to len a len na tebe

lienka.7
18. feb 2023

@mogaa tak to nie je pravda. Oni majú rozpočty vrátane odmien 😉
Len ide o to, kolko ti z koláča daju. Plus ty podla toho co tu pises musis mat odrobene roky, cize v tabuľke nie si uplne "navrchu" ze mas iba ten "zaklad". A taktiež sa po 3 mesiacoch priznáva osobne ohodnotenie. Povedali ti, do ktorej triedy ta zaradia? Podla toho si vieš ľahko nájsť, kolko mas mat. Odporucam ti nájsť si platovy poriadok univerzity.

bublinka1426
18. feb 2023

@nelca84 aha ok .

snad okolo 50tky uz budem vediet co naozaj chcem. a nebudem sa pytat na MK.
a vela zien rodi aj po 40tke to znamena ze v 50tke to su este ''mensie deti'' pre nich...

luccija
18. feb 2023

@mogaa plus budes mat prazdniny co je tiez bonus nie?s tym platom to nemusi byt zle urcite budete mat nejake odmeny, priplatok…ak by to bolo zle kolegyne by tam neboli roky.A asi aj prac.doba nebude zla.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
luccija
18. feb 2023

@nelca84 a s velkymi detmi pubertakmi netreba travit cas?

nelca84
18. feb 2023

@luccija tak nevieme ake velke deti ma, takze to asi nema vyznam rozoberat, v 50-tke to kludne mozu byt aj 25 - 30-tnici.
A ze bude mat prazdniny? No neviem, volna bude mat len tolko, kolko bude mat dovolenky a ked teraz robi v statnej sprave, tak to bude asi podobne, kedze v statnej sprave maju tiez dovolenku naviac.

mogaa
autor
18. feb 2023

@lienka.7 no mne povedala že podľa odrobených rokov by som mala mať len okolo 800eur, ale keďže je to málo dávajú to osobné ohodnotenie rovno do platu....tak mi to vysvetlila a že na odmeny nie je ...že s takýmto platom by som musela vydržať aj 2roky, že naozaj nevie kedy sa s tým bude dať niečo urobiť....neviem, na VŠ som nikdy nepracovala, takže ťažko sa mi píše kde je alebo nie je pravda....čo mi prišlo ale trochu divné bolo, aby som ešte pred nástupom prišla pozrieť 4-5x čo robia, aby som sa trochu zoznámila s prostredím, so systémom práce, pozrela si program....toto som naozaj v školstve neočakávala....ale nevadí. už som sa rozhodla že budem hľadať ďalej...

lienka.7
18. feb 2023

@mogaa napis mi ss 😉

petamich
18. feb 2023

ja osobne nie 🙂 hladala by som zaujimavu pracu, ktora je lepsie ohodnotena, lebo "mile miesto" mi ucty, naklady, zivotne radosti a dovolenky nezaplati

zuzanockamt
18. feb 2023

@luccija Ale ona bude mať dovolenku rovnakú ako ktorýkoľvek iný zamestnanec. Koľko to teraz je? 25-30 dní? Netuším, keďže my to máme inak.

luccija
18. feb 2023

@mogaa podla mna to je pekne gesto, ze chcu, aby si sa prisla pozriet.Ale, ak si samozivitelka prehliadla som ci muz momentalne nepracuje ci si sama mala by si o 100 eur plus 70 za benzin menej a to je dost.
@zuzanockamt
Tiez neviem aj podla veku to je, ale kazde volno aj, ked minies divolenku je fajn ved vies, ze ty ako ucitelka si tiez nemozes zobrat dovolenku kedy chces…na studujnom take tlaky nebudu.

zuzanockamt
18. feb 2023

@luccija To nebudú, ale celé leto mať voľné nebude.

bluka2
18. feb 2023

Hľadala by som ďalej

anega79
18. feb 2023

@mogaa ja som v školstve robila 7 rokov.praca super,kolektív tiež.pracovna doba o kt môžem teraz iba snívať,cez leto aj o 13 som skončila.plat katastrofa,možno 300€ mi vtedy platili a za tie roky mi ho zvýšili o 20€

mircalla
18. feb 2023

Ja som po 16 rokoch presla z dobre platenej prace na mizerne plateny dream job. Dost to lutujem

oli18
18. feb 2023

@ildiko36 pri 4000 plate pred materskou si si mohla nasetrit na zivobytie, aby si nemusela hladovat na rodicaku, ci? A preco ti rodicak nechodil?

lienka.7
18. feb 2023

@ildiko36 pri plate 4.000 mesacne by som sa po MD vrátila do prace a z rodicaku zaplatila detom opatrovateľku. Pokial nemas z čoho žiť, sa ti divim.
Plus teda matersku si mala vo výške približne čistého platu. Skodna si teda nebola

oli18
18. feb 2023

@anega79 ved musis vediet, ako sa odmenuje v skolstve. Preco jej to nenapises?

deti95060810
18. feb 2023

@oli18 ako sa odmeňuje? vrchnosť zoberie polovicu a ostatní sa delia s druhou polovicou... 😉

maranta_leuconeura
18. feb 2023

@oli18 myslis 20€ ako vianocny bonus od vedenia? To je moja skusenost z VS, dostali vsetci zamestnanci od laborantiek po profesorov rovnako ;)

viera27
18. feb 2023

Nie veru,priznam sa bez hanby,ze mam rada peniaze 😅. Isto najdes aj daco zaujimave a lepsie platene.