Písali ste do životopisu obdobie, keď ste boli na materskej a rodičovskej?
Ahoj píšem životopis a mam menšiu dilemu. Ak píšem priebeh zamestnaní, vychádza mi tam medzera 5r kedy som bola na materskej+rodičovskej. Uvadzali ste tieto info do životopisu? Ak to neuvediem mohlo by to vyzerať že som 5r bola nezamestnaná čo nieje bohvieako lákavé pre zamestnávateľa sa mi vôbec ozvať, na strane druhej mi to nepasuje do kolonky priebeh zamestnani.
Pokial viem, zamestnavatela nema co zaujimat, co mas deti. Je tu sukromna info. Ale zial realita je v malych firmach taka, ze sa zaujimaju. Zial, je to diskriminacia matiek. Na druhej strane, ak ta nejako dotlaci odpovedat na otazku ohladom deti, mozes mat komparativnu vyhodu, ak uz deti mas a neplanujes dalsie. Povie si, neubzikne mi na matersku.... je to na nervy, ale kamosky si zazili podobne prupovidky. Korporacie sa do takychto debat nepustaju.
Iba jedno zamestnanie pred 30tkou by bolo asi zvlastne ale tak nemala som velku predstavu o tvojich zamestnaniach, ani veku. Mne uz napady dosli, hadam niekto poradi lepsie 🙂
Nie, nema to nič s prácou.. Ja tam dávam iba prax ktorá má niečo so žiadnou pozíciou m, radšej tam rozpisem náplň práce, projekty atď na ktorých sa robilo
je to tazke sa zamestnat s dietatom bez debaty...mat dieta z pohladu zamestnavatela znamena mat problem s chodenim do prace v case prazdnin, nadcasy a tiez to znamena ze dieta byva chore a ty ho zase nemozes same nechat doma. ak mas jedno dieta a rozhodnes sa tam materske obdobie napisat, urcite tam ten pocet 1 napis. v opacnom pripade tam pocet deti ani neuvadzaj. zamestnavatel sa ta nema pravo na pohovore na to pytat a pravdepodobne ani nebude. ale aby si vykryla to chybajuce miesto, je lepsie to tam napisat a tiez s tou opaterou - ze je zabezpecena alebo rovno napis ze je väčšie a chodi už do školy - budu to brat tak ze prazdniny a jeho choroba nieje pre teba problem. blizsie to na pohovore nerozvadzaj a v pripade potreby sa uvidi neskôr čo a ako bude. hlavne je nejaku pracu dostat
@leuchtturm vsak to Neviem ktory blb vymyslel ten nazov Materska/Rodicovska Dovolenka..ja mu dam dovolenka...manazersky plat ibm by bol adekvatny na toto co mam doma
Do pracovného životopisu patrí, kde a koľko si pracovala, pripadne oblasť, zameranie, funkcia, projekty atd, ak je podrobnejší. Materská do profesného životopisu nepatrí, rovnako ako tam nepatrí rodinný stav ci počet detí, vierovyznanie ci členstvo v politických stranách. Brigáda a dohoda tam patria, ďalšie vzdelávanie tiež.
Dieťa má aj otca, ak by nedajbože ochorelo, ci mlada susedka postrazi, ved to uz nie je ziadne scifi, mať deti je uzasna vec a nie kazdemu bolo doprite.Ziskat robotu vies kedy si len povies, hocico sa vzdy najde, ak nie hned, tak casom.☝️

@janicka83 super ďakujem pekne za tvoj príspevok , aj to je dôvod prečo tam mam napr tu brigádu v ktorej som bola takmer 4roky aj ked ako študent popri škole, lebo je to podľa mňa určitá ukážka spoľahlivosti.