Plat operátora výroby
Ahojte koľko si tak zarobia ľudia vo výrobe za pásom alebo za strojom? vaše skúsenosti? dvojzmenka bez nočných?
Noo, tak tie nočné tam spravia veľa. Ja za pásom nerobím ani za strojom nie, ale brat robí vo fabrike a pochvaľuje si celkom, čo sa platu týka. Chlapi samozrejme zarobia viac, ale tak on ťahá aj nočné. Tam sú príplatky, takže to je iné. Keď som robila ja voľakedy ešte za strojom, tak som zarobila 360€ a aká som bola spokojná 😅 A to som robila aj nočné, ale tak to bola pravdaže iná doba, všetko bolo relatívne lacné.
@1radula1 Tipujem 10-15 rokov prešlo odkedy si robila za strojom? 🙂
Ono asi záleží aj aká firma. Ale nikde to asi nejaké terno nebude.
Niekde 800, niekde 1500, záleží predsa aká fabrika, aká výroba, atď.
Robila som vo fabrike ako žabka mladá za 470€ a dnes robím za strojom tiež vo fabrike ale za 3x viac a tiež je to na túto dobu málo
Robila Som roky, ale na tri zmeny a neskôr vyše 4 roky na dvanástky nepretržitá prevádzka. Najlepšie platené sú nedele a sviatky a nočné Vtedy aj okolo 1000€. Na dvojsmenke to bola bieda .
Začínala som par rokov dozadu na tri zmeny za pásom, 6 nočných bolo úplne bežné a nemala som ani 500€ ale v tých časom keď bežne úradníčka mala 600€ s vysokoškolským vzdelaním.
A samozrejme záleží aj od toho či je BA ci napríklad niekde kde je stále málo pracovných miest. Ako u nás v Lc.
V Kií a Franke (najväčšie montovne v ZA) majú výplaty v čistom vždy aspoň 1000. Ak sa robia aj nočné tak v čistom aspoň 1200.
Svokor má cca 1000 v čistom v malom meste, s nízkou konkurenciou (so všetkými príplatkami), kamarátka mala 1600 v čistom.. naozaj záleží kde pracuješ, je rozdiel pracovať v ZTS, kde robíš s výbušninami a iné v Kii, kde ti nič nehrozí 🙂.

Noo, tak tie nočné tam spravia veľa. Ja za pásom nerobím ani za strojom nie, ale brat robí vo fabrike a pochvaľuje si celkom, čo sa platu týka. Chlapi samozrejme zarobia viac, ale tak on ťahá aj nočné. Tam sú príplatky, takže to je iné. Keď som robila ja voľakedy ešte za strojom, tak som zarobila 360€ a aká som bola spokojná 😅 A to som robila aj nočné, ale tak to bola pravdaže iná doba, všetko bolo relatívne lacné.