icon

Plat pre sestry v zubnej ambulancii

janulka453
2. apr 2025

Milé sestry, ale aj nesestry zdravím vás. Aký je podľa vás optimálny plat na ambulancii u zubneho lekára. Pracovala som 17 rokov na internom oddeleni v nemocnici no mam deti tak už len ambulancie, aby som sa mohla venovat. Ake platy v hrubom boli nukane vam? Mne 1000€ hrubeho.

Strana
z2
kaca222
2. apr 2025

Som zubárka, naše sestričky majú 1000€ v čistom + stravné. Budeme pred letom mierne zvyšovať, podľa toho, ako to bude vychádzať. Za mňa je 1000€ v čistom málo na to, ako makajú.

kaca222
2. apr 2025

Ešte ale dodám, že samozrejme veľa po nich vyžadujeme. Všetko sú to priamo zubné asistentky, jedna Bc. sestra. Samozrejmosťou je bezproblémová práca s PC, excelom (na PC veľa starších sestričiek pohorelo, ale nechcel mať predsudky), nonstop asistencia pri kresle a vo voľných chvíľach umývanie nástrojov, sterilizacia. V ambulancii zubného lekára je všetko o čase, náklady sú obrovské, takže poviem ti úprimne, sestricka si musí dobre naplánovať aj odskočenie na wc, lebo ak máme 3 minuty prestoj, tak som nervózna 😃

majamat
2. apr 2025

zial, platy sestier nei su nijak zavratne. ja robim v soc. zariadeni, mam vselijake priplatky aj osobne ohodnotenie, no ked pozriem na zakladny plat + by sa dal k tomu priratat kreditny priplatok, co mame, tak moja hruba mzda je okolo 900e a to mama odrobenych 29r. mne plat navysuju len tie rozne priplatky, ci uz za smeny, osobny a pod.

nurse0
2. apr 2025

@janulka453 no pracovala som v zubnej ambulancii cca 2 roky dozadu a plat bol 750€

jakubrianka
2. apr 2025

@majamat ;( do plaču. Ak sa ľudia nespamätajú, nebude ich mať kto ošetrovať. Som sa smiala keď niekdajšia ministerka zdravotníctva hodila do pléna otázku, ako je to možné, že v Rakúsku sa vedia sestry usmievať, kde je rozdiel, skoro mi zabehlo vtedy. Som sa jej spýtala, žeby bol rozdiel v plate? O tom ako sú naši zdravotníci nehorázne preťažovaní nehovoriac.

nurse0
2. apr 2025

@nurse0 a ešte mi bolo povedané že plat mám dobrý že mám byť spokojná

zobaka
2. apr 2025

hej sice nie v zdravotnictve, ale tiez nam bolo nakazane sa usmievat nonstop aj pri vybaveni 70 ludi denne za 840 eur, tak uz sa mozu usmievat sami😗

bara_borka
2. apr 2025

@janulka453 záleží lokalita, typ ambulancie, pracovná doba, je rozdiel, keď lekár pracuje 8hodin 20 pacientov a vy máte popri ňom všetko stíhať, alebo robí lekar 6 hod denne 5 pacientov a vy máte čas na dezinfekciu, upratovanie, administratívu. treba si uvedomiť, že v zubnej ambulancii sestra nemá žiadnu zodpovednosť za paicneta, ani sa ho nedotkne okrem možno držania odsávačky. Všetko rozhoduje lekár, má plnú zodpovednosť za liečbu, komplikácie, ekonomickú stránku, administratívu, plán ošetrení. Sestra má síce na starosti veľa veci, ale viac menej väčšinu tvorí administratíva, objednávanie pacientov, dezinfekcia, príprava kresla. takže síce sa nezastaví počas dňa, ale práca zaujímavá, dynamická. samozrejme nie kazdemu to môže vyhovovať. plat závisí naozaj od obratu ambulancie, nákladov, náplni práce sestry, ordinacnej doby.

majamat
2. apr 2025

@jakubrianka je to smutne. a hlavne aj vytazenost v praci.
u nas ked potrebuju zredukovat nadcas, tka bez problemov daju nizsi pocet zamestnancov. akoze fasa. tolkokrat som robila bez rpestavky a sice vynimocne, ale stalos a, ez so nemala nahlaseny obed, tak som za cely den mala prestavku tak 2x5min, co som rychlo nieco hodila do ust.
no stazim sa nebyt taka blba aprestavku si urobim, ale tiez to nie je vzdy mozne. su urcite vci, co nestihnem - samozrejme je dolezite urcit si priority a nepslnit nepodstane cinnosti. hlavne papierovacky. no prede mesiac a sefka pinda, ze preco nebolo urobene to, ci hento. no ja uz entusim po mesiaci, co to bola za sichta a preco to tak je. neskutocny natlak toto.

mmooly
2. apr 2025

no 1000 hrubého je neskutočne málo... a čo sa týka vyťaženosti, tak sú aj iné povolania kde sa ľudia narobia.. nielen sestričky...

anika
2. apr 2025

@bara_borka aj bez" zodpovednosti za pac" , ako to je v prispevku pomenovane, za taku pracu slabe platy,
Boli by v poriadku, kedy sa dodrziavali aspon tabulky, plus priplatky, atd

anika
2. apr 2025

@janulka453 vacsinou v inzeratoch je 900, 1000 v hrubom, no mizeria

bara_borka
2. apr 2025

@anika súkromné ambulancie nie sú štátne, nemusia dodržiavať žiadne tabuľky, maximálne minimálnu mzdu podľa stupňa náročnosti prace

anika
2. apr 2025

@bara_borka je mi to jasne, ze nie su, ale platotvorba mi mohla reflektovat aj tuto skutocnost

anita6666
2. apr 2025

@kaca222 sa čudujem,že vám niekto za tú almužnu robí

anika
2. apr 2025

@janulka453 pre zubne amb sa najviac hodia absolventky, prip zaciatocnicky alebo sestry na dochodku, inak ako pracu pre sestru v produktivnom veku, zial ;(

bara_borka
2. apr 2025

@anika zubná ambulancia nemá žiadne kapitacie, ak sa pacient nedostaví, má nulu, resp je v mínuse. je to s.r.o., nedotuje ju stáť ani vúc ani ministerstvo ani nik. čo zarobí, to má a s tým hospodári. nie sú všetko ambulancie v hlavnom meste s bohatou klientelou. bohužiaľ bez lekára tam sestrička nespraví nič, ani odber, ani výmenný lístok alebo žiadaná na vyšetrenie či príprava pred preventivkou, poslanie receptu ako v ambulancii obvodaka napr. od toho sa odráža aj mzda. mzdy môžu byť vždy vyssie. aj maslo lacnejšie.

anika
2. apr 2025

@bara_borka potrebujete vobec sestry🙂?

bara_borka
2. apr 2025

@anika už je návrh o zmenu zákona, že nie, bude stačiť len praktickú sestru alebo dentálnu hygienicku.

majamat
2. apr 2025

@anika tabulky sa dodrziavaju,a le su tam uboho nizke platy.
ja som v triede 4, stupen 11. - 888e

anika
2. apr 2025

@bara_borka presne, prakticke sestry a zubny asistenti, zial aj pre nich su ponukane platy nedostatocne

ewell13
2. apr 2025

@janulka453
Ja som mala minuly rok pred nastupom na MD 820e v hrubom 🤣. Smeisne. Ale pracovala som od 8 do 14, piatky do 12. Kolegyna ktora nastupila po mne ma uz 900e v hrubom

anika
2. apr 2025

@majamat no nic moc, ja som mala na mysli tabulky pre zubnych asistentov konkretne

majamat
2. apr 2025

@anika kurnik, vsak yb som mala 2x tolko, ako amm teraz. no fasa.
no ale teda jedna sa o zdr. sestru, nie zub. asistenta.

kp7333
2. apr 2025

Platy sestier su ubohe. Zasluzia si ovela viac. U zubarky necham pokazde minimalne 100-150 eur a to som vnutri pol hodinu. 1000 eur ma moja zubarka zarobene za den.

bara_borka
2. apr 2025

@ewell13 čiže ste mali týždennú pracovnú dobu 28 hodín miesto 40. čiže úväzok 0.65 cca. pri takom úväzku krásny plat

bara_borka
2. apr 2025

@anika toto platí pre zubných asistentov zamestnaných v ambulanciach, ktoré spadajú pod štátne nemocnice, polikliniky pod vúc atď. neplatí pre sukromnika s.r.o., ktorý sa musí riadiť len zákonníkom práce, kde je stupeň náročnosti práce a tomu prislúchajú i koeficient minimálnej mzdy

ewell13
2. apr 2025

@bara_borka
Nie, mala som 30hod. tyzdenne, ale v piatky ked dr. koncila skor a mala som vsetko spravene mohla som ist domov o 12:00

17alexis
2. apr 2025

Ja som bola v roku 2019 na pohovore do veľmi známej ambulancie, ktorú pozná asi každý aj z telky, kde robia alebo jeden čas robili "charitu" a teda ako zubnej asistentke mi ponúkli v čistom 620€ plus stravné. Viem, že známa, čo tam pracovala dlhšie, mala okolo 900€ v čistom. Snáď sa to teraz pohlo za tie roky lebo vtedy som sa len zasmiala, keď mi volali, že ma berú a aký plat dávajú - na pohovore sme sa o peniazoch nebavili.

bara_borka
2. apr 2025

@17alexis chápem. ale je to už 6 rokov. vtedy bola minimálna mzda 520epri plnom úväzku. čiže známa tam mala v tej dobe cca 1200 v hrubom, čiže skoro 2.5 násobok miním mzdy.

Strana
z2