Plat upratovačky v základnej škole
@janickacrazy nie je to od odrobených rokov mám 28.
@radeva2 odrobene roky sa v skolstve zohladnuju max ucitelkam - ako roky praxe - a idu podla tabulky aj so vzdelanim .... upratovacka s 28rokmi praxe zotrie podlahu rovnako, ako ta bez. prepac. bude to minimalka. ak priplatok, tak za nejake prace navyse- veduca skladu a ja neviem co ...
@radeva2 A na zaklade coho si myslis, ze ked mas prax 28 rokov ako krajcirka, tak by ti na pozicii upratovacky mali brat do uvahy 28 odpracovanych rokov?
Ved to sa pocita ako prax napr. ucitelom a pod., ludom v statnej sprave kde su tabulkove platy. Myslis, ze ak nastupi 18 rocna upratovacka po skole, tak jej daju iny plat ako tebe? Lebo ty si 28 rokov odpracovala uplne inde na uplne inej pozicii?
Minimálnu mzdu.
Urcite upratovacke nebudu brat do uvahy odpracovane roky. Niekedy boli zaradene v tabulke, ale vsetky v rovnakej platovej triede a stupni, bez ohladu na odpracovane roky. Pretoze na toto miesto nie je predpisane vzdelanie. Postupuju len pedagpgicki a nepedagogicki pracovnici, kde je predpisane nejake vzdelanie. A zapocet rokov pytali preto, ze ked budes odchadzat, pripocitaju ti k 28 rokom u nich odrobeny cas a daju ti zapocet rokov znovu, nimi vystaveny, kde budes mat napr. 30 odpracovanych rokov.
Samozrejme že aj plat upratovačiek ide podľa tabuliek akurát že vôbec neodzrkadľuju výšku minimálnej mzdy preto budeš zaradená do najvyššieho platového stupňa čo je nad 40 rokov praxe aby si ju vôbec dostala...k tomu je ešte osobný príplatok ten sa líši vraj na dedinách býva vyšší ako v mestách
@krajinka no u nás na dedine teda rozhodne vyšší nie je
@krajinka preboha, to je fakt smutné
Je to veľmi smutné, každé povolanie je dôležité. A upratovačka obzvlášť, už vidím ako tie niektoré kancelárske pipiny by vzali do ruky handru a mop, ja keď vidím aký bordel dokážu po sebe zanechat tie distingvovane paničky, skláňam sa pred každou upratovačkou. Mimochodom je to veľmi fyzicky namáhavá práca a vo veľa firmách veľmi podhodnotena. Nie je to o vzdelaní. Niekedy je to žiaľ o životnej situacii kde clovek nepozerá na to, čo bude robit
Dobrý den chcela by som sa opytat či aj upratovacky majú volno cez prazdniny . Maju aj oni narok na viac dovolenky ako ucitelia? Letné prazdniny, jarné, velkonocne, vianocne. Ako to je v ich prípade? Dakujem
Baby vsetky co ste sem.pisali ktoré robite upratovacky....ako to.mate vyriešené s Pnkou paragraf atd.ked potrebujete ? Maju za vas zaskok ?

@radeva2 u nás minimálka, neviem ako inde, ale asi žiadna sláva to nebude