icon

Plat v súkromných jasliach

16. okt 2022

Ahojte, robíte tu niektorá v súkromných jasliach? Zarábate viac ako minimálnu mzdu? Ja som bola na pohovore v súkromných jasliach a potenciálna šéfka mi povedala, že by som okrem starostlivosti o deti od 1 do 3 rokov keď budú spať umývala podlahy, umývadlá, wc. Nakladala deťom obed, potom umývala riady. Robila raňajky, desiatu, olovrant. Plat 680 v hrubom, čiže okolo 550 v čistom.
Som zostala v šoku, je to ťažká práca, človek zodpovedá za životy deti, prebaluje, kŕmi, upratuje a zarobí menej ako predavačka alebo pomocná kuchárka. To je vážne zdieranie ľudí. Ja ani nečakám rady, skôr som zostala prekvapená a zaskočená nakoľko je táto práca cenená.

Strana
z3
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
17. okt 2022

@zoro9836 na krestanstvo nemam pekny nazor, tak si urob obraz svoj :D Ak si to ides spojit s tym, ze "miluj blizneho svojho" :D a teda mam mysliet, na to ze z rozopctu inym nezostane, tak nie, takto nepremyslam, nakolko je to nezmysel. V tomto rozmyslam ako ekonom, ktory som.

1234321
17. okt 2022

@zoro9836 uplna vtierka si. To kde sme, že muž sa vtierka a stará medzi ženy🤮

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
17. okt 2022

@zoro9836 😂 moj ty kvet, nepi uz...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
17. okt 2022

@elizabet173 veď tu nepôjdem pracovať ale videla som ich jedálny lístok, na olovrant jeden deň parky, druhý deň Brumík. A rodičia platia veľké peniaze.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
maribell
17. okt 2022

Je to toto? Či sa mi oplatí podávať žiadosť 😅

luccija
17. okt 2022

@heleninamama preco?my sme boli sukromna skolka v sieti pod ministerstvom a bezne sa robila kasa, parky...
Autorka deti bude malo, lebo stale nejake chore a brigadnicka bude problem, lebo kto bude sediet doma a cakat, kym zavolaju to je take blabla, ze budete 3.
Ved si len predstav tolko deti dat vycikat, obliect jedna je na dvore druha uz ide nakladat obed, jedna sprace druha prezlieka do pyzama, wc idu spat.2 tam budete mat co robit.Nehovoriac, ze stale bude niekto pokakany, obliaty...dokrmovat deti.Utisovat plac...podakuj a hladaj dalej.

luccija
17. okt 2022

A predstav si, ze kolegyna ochorie budes tahat sama.U nas boli smeny na cely mesiac malokedy som aspon tyzden robila, aby sa nieco nezmenilo.
Nikdy som nevedela dokedy budem v praci.A toto je najhorsi vek este male, nesamostatne, budes chodit od jedneho k druhemu a vonku sliedit na kazdy krok, aby nespadli, my sme mali dve dvojrocne a ostatne 3+ tie dve boli za 5 velkych.
Bezne zuli kamienky drina nad drinu.Do jasiel nikdy.V statnej skolke mas vacsinou 3plus v nasom kraji pomaly 4 r a to je uplne nieco ine aj sa vedia sustredit, pomozu...uz su to partaci.Ale neboj sa niekoho si najde aj kludne bez vzdelania.V nasej dedine su 2 sukromne skolky a nehanbia sa nspisat na web, ze pedadogicka skola nie je nutnost.Pozri si aj imzeraty na edujobs

nikaeli
17. okt 2022

Mňa zaujalo, že kým budú deti spať, máš pripraviť olovrant, plus umyť toalety, atď. A čo ak nebudú všetky deti spať naraz v rovnakom čase? môj drobec vo veku 1-1,5 roka spával tak max 30min, to bolo psycho 🤣🤦🏻‍♀️ stačí, že sa ti len dvaja drobci zobudia skôr a budú plakať - necháš ich revať (nech zobudia zvyšných 10 detí), lebo varíš krupičku, či zmývaš podlahu?? čo je toto za hlúposť? za minimálnu mzdu kumulovaná prac.pozícia?

autor
17. okt 2022

@maribell je to v Dubnici ale moja známa robila istý čas aj v tej škôlke čo si našla, dnes som jej pisala a je to vraj to isté. Upratujú tam, robia so stravou a zarábajú do 600 eur. Odišla preto v skúšobnej dobe.

autor
17. okt 2022

@nikaeli veď to, nebudú všetky deti spať od 12 do 15. Niektoré sa môže zobudiť po pol hodine s plačom a pobudit ostatné deti. A kedy by som sa ja najedla a mala pol hodinu obednu prestávku, keď by som keď deti zaspia musela upratovať a umývať riad.

maribell
17. okt 2022

😵 ďakujem za info

autor
17. okt 2022

@luccija známa robila v jasliach v Trenčíne, dnes mi písala, že stále niekto plakal, niekde vyliezal, stále niekto pokakany, dokrmovat. Nemala čas ísť ani na wc. Koľkokrát tam bola sama hodinu s 10 desiatimi deťmi od 7 do 8 kým prišla kolegyňa. Poobede zase bola kolegyňa sama hodinu. A samozrejme za minimálnu mzdu. Tak počas skúšobnej doby odišla. Nedávala to.

terimon
17. okt 2022

Sestra má v Bratislave v súkromnej škôlke 700€ v čistom aj s nadčasmi a to tiež musí pomáhať kucharke a aj s upratovaním, nakladať umývačku,pozmyvat po skončení zmeny, cez prázdniny umývala okná, upratovala záhradný domček s hračkami a pod.....

autor
17. okt 2022

@maribell nemáš za čo, už aj ja som poucena, že do súkromných jasiel už žiadosti posielať nebudem.

autor
17. okt 2022

@terimon no je to veľmi málo hodnotená práca, veľká zodpovednosť za minimum peňazí, už chápem prečo sa v takýchto zariadeniach stále menia zamestnanci. Veď to ani tým detom dobre nerobí, zvykať si stále na nové učiteľky.

terimon
17. okt 2022

Veru, otrasné a este k tomu aj extra náročni rodičia,lebo vsak oni si za to platia

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
katka1389
17. okt 2022

Vsak ste ucitelka nie upratovacka preboha....

terimon
18. okt 2022

@elizabet173 je to sukromna škôlka,nie opatrovatelske centrum, tiež som jej uz 100x vravela, že co nejde robiť aspon do štátnej

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
gabrielamodrykonik
19. okt 2022

Nechutne zdieranie a hnus, ovce co pojdu za toto robit otroka nech si do konca zivota zivoria, lebo ine si nezasluzia. Vy viete aku mate hodnotu a dotycnu ste dufam vysmiali a poslali kade lahsie. Len tak na porovnanie, par km za Blavou, ked pojdete umyvat riady, dostanete bez ziadnych poziadaviek na vykon svojej prace minimalne trikrat viac. A nemate ziadnu zodpovednost. A naklady na zakladne zivotne potreby su tam velakrat este nizsie ako u nas. Slovaci preberte sa! Cudujem sa, ze stale sa este najdu zufalci, ktori po takmer 20 rokoch v EU su schopni robit aj za taketo smeti a nechaju sa zneuzivat a zdierat.

danula2
15. apr 2024

ozivim tuto temu, prosim vas ake mate kocky platy v sukrmnych jasliach? dakujem

Strana
z3