Plat v súkromných jasliach
Ahojte, robíte tu niektorá v súkromných jasliach? Zarábate viac ako minimálnu mzdu? Ja som bola na pohovore v súkromných jasliach a potenciálna šéfka mi povedala, že by som okrem starostlivosti o deti od 1 do 3 rokov keď budú spať umývala podlahy, umývadlá, wc. Nakladala deťom obed, potom umývala riady. Robila raňajky, desiatu, olovrant. Plat 680 v hrubom, čiže okolo 550 v čistom.
Som zostala v šoku, je to ťažká práca, človek zodpovedá za životy deti, prebaluje, kŕmi, upratuje a zarobí menej ako predavačka alebo pomocná kuchárka. To je vážne zdieranie ľudí. Ja ani nečakám rady, skôr som zostala prekvapená a zaskočená nakoľko je táto práca cenená.
@zoro9836 na krestanstvo nemam pekny nazor, tak si urob obraz svoj :D Ak si to ides spojit s tym, ze "miluj blizneho svojho" :D a teda mam mysliet, na to ze z rozopctu inym nezostane, tak nie, takto nepremyslam, nakolko je to nezmysel. V tomto rozmyslam ako ekonom, ktory som.
@zoro9836 😂 moj ty kvet, nepi uz...
@elizabet173 veď tu nepôjdem pracovať ale videla som ich jedálny lístok, na olovrant jeden deň parky, druhý deň Brumík. A rodičia platia veľké peniaze.
@heleninamama preco?my sme boli sukromna skolka v sieti pod ministerstvom a bezne sa robila kasa, parky...
Autorka deti bude malo, lebo stale nejake chore a brigadnicka bude problem, lebo kto bude sediet doma a cakat, kym zavolaju to je take blabla, ze budete 3.
Ved si len predstav tolko deti dat vycikat, obliect jedna je na dvore druha uz ide nakladat obed, jedna sprace druha prezlieka do pyzama, wc idu spat.2 tam budete mat co robit.Nehovoriac, ze stale bude niekto pokakany, obliaty...dokrmovat deti.Utisovat plac...podakuj a hladaj dalej.
A predstav si, ze kolegyna ochorie budes tahat sama.U nas boli smeny na cely mesiac malokedy som aspon tyzden robila, aby sa nieco nezmenilo.
Nikdy som nevedela dokedy budem v praci.A toto je najhorsi vek este male, nesamostatne, budes chodit od jedneho k druhemu a vonku sliedit na kazdy krok, aby nespadli, my sme mali dve dvojrocne a ostatne 3+ tie dve boli za 5 velkych.
Bezne zuli kamienky drina nad drinu.Do jasiel nikdy.V statnej skolke mas vacsinou 3plus v nasom kraji pomaly 4 r a to je uplne nieco ine aj sa vedia sustredit, pomozu...uz su to partaci.Ale neboj sa niekoho si najde aj kludne bez vzdelania.V nasej dedine su 2 sukromne skolky a nehanbia sa nspisat na web, ze pedadogicka skola nie je nutnost.Pozri si aj imzeraty na edujobs
Mňa zaujalo, že kým budú deti spať, máš pripraviť olovrant, plus umyť toalety, atď. A čo ak nebudú všetky deti spať naraz v rovnakom čase? môj drobec vo veku 1-1,5 roka spával tak max 30min, to bolo psycho 🤣🤦🏻♀️ stačí, že sa ti len dvaja drobci zobudia skôr a budú plakať - necháš ich revať (nech zobudia zvyšných 10 detí), lebo varíš krupičku, či zmývaš podlahu?? čo je toto za hlúposť? za minimálnu mzdu kumulovaná prac.pozícia?
@maribell je to v Dubnici ale moja známa robila istý čas aj v tej škôlke čo si našla, dnes som jej pisala a je to vraj to isté. Upratujú tam, robia so stravou a zarábajú do 600 eur. Odišla preto v skúšobnej dobe.
@nikaeli veď to, nebudú všetky deti spať od 12 do 15. Niektoré sa môže zobudiť po pol hodine s plačom a pobudit ostatné deti. A kedy by som sa ja najedla a mala pol hodinu obednu prestávku, keď by som keď deti zaspia musela upratovať a umývať riad.
😵 ďakujem za info
@luccija známa robila v jasliach v Trenčíne, dnes mi písala, že stále niekto plakal, niekde vyliezal, stále niekto pokakany, dokrmovat. Nemala čas ísť ani na wc. Koľkokrát tam bola sama hodinu s 10 desiatimi deťmi od 7 do 8 kým prišla kolegyňa. Poobede zase bola kolegyňa sama hodinu. A samozrejme za minimálnu mzdu. Tak počas skúšobnej doby odišla. Nedávala to.
Sestra má v Bratislave v súkromnej škôlke 700€ v čistom aj s nadčasmi a to tiež musí pomáhať kucharke a aj s upratovaním, nakladať umývačku,pozmyvat po skončení zmeny, cez prázdniny umývala okná, upratovala záhradný domček s hračkami a pod.....
@maribell nemáš za čo, už aj ja som poucena, že do súkromných jasiel už žiadosti posielať nebudem.
@terimon no je to veľmi málo hodnotená práca, veľká zodpovednosť za minimum peňazí, už chápem prečo sa v takýchto zariadeniach stále menia zamestnanci. Veď to ani tým detom dobre nerobí, zvykať si stále na nové učiteľky.
Veru, otrasné a este k tomu aj extra náročni rodičia,lebo vsak oni si za to platia
Vsak ste ucitelka nie upratovacka preboha....
@elizabet173 je to sukromna škôlka,nie opatrovatelske centrum, tiež som jej uz 100x vravela, že co nejde robiť aspon do štátnej
Nechutne zdieranie a hnus, ovce co pojdu za toto robit otroka nech si do konca zivota zivoria, lebo ine si nezasluzia. Vy viete aku mate hodnotu a dotycnu ste dufam vysmiali a poslali kade lahsie. Len tak na porovnanie, par km za Blavou, ked pojdete umyvat riady, dostanete bez ziadnych poziadaviek na vykon svojej prace minimalne trikrat viac. A nemate ziadnu zodpovednost. A naklady na zakladne zivotne potreby su tam velakrat este nizsie ako u nas. Slovaci preberte sa! Cudujem sa, ze stale sa este najdu zufalci, ktori po takmer 20 rokoch v EU su schopni robit aj za taketo smeti a nechaju sa zneuzivat a zdierat.
ozivim tuto temu, prosim vas ake mate kocky platy v sukrmnych jasliach? dakujem